Εκλογές το φθινόπωρο «βλέπει» η Λούκα

Στις προτεραιότητές της είναι η συγκρότηση μιας ευρείας συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση μιας ελάχιστης πολιτικής συμφωνίας μεταξύ τους, με σκοπό την κατάθεση μιας εναλλακτικής-αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το «μέτωπο» δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι πλέον η πολιτική αντιπαράθεση θα γίνει ανάμεσα σε δύο διακριτούς πόλους. Στον έναν θα υπάρχει ένας συνασπισμός (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κάποιες άλλες δυνάμεις) και ο άλλος θα συγκροτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους, κινήσεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ, την Κοινωνική Συμφωνία κ.ά. και θα θέσει επί τάπητος μια συγκροτημένη στρατηγική εξόδου από την κρίση μέσα από ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Πάντως ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα φαίνεται να έχει το διεθνές συνέδριο που συνδιοργανώνουν στις 8-9 Μαρτίου στην Αθήνα το ΙΝΕΡΠΟΣΤ (Ινστιτούτο που έχει ιδρύσει ο Γεράσιμος Αρσένης) και το Levy Institute της Νέας Όρκης, με τίτλο «Έξοδος από την κρίση, η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας». Στο συνέδριο, το πρόγραμμα του οποίου είναι υπό διαμόρφωση, θα κληθεί να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και προσωπικότητες παγκόσμιου κύρους, όπως ο οικονομολόγος James Kenneth Galbraith.


Σχολιάστε εδώ