Διπλό νταμπλ του Τουρκολιά

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους, οι εκτιμήσεις είναι ότι το ποσοστό των μετοχών της Eurobank που αντηλλάγησαν με μετοχές της Εθνικής υπερβαίνει το 83%! Και αυτό σημαίνει πολλά για την επιτυχία της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank, η οποία από αύριο, Δευτέρα, θα είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και γύρω στο καλοκαίρι θα έχει πραγματοποιηθεί η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Με την κίνηση αυτή ο διοικητής της Εθνικής, κ. Αλέκος Τουρκολιάς, πέτυχε το μεγάλο ντιλ, που ως γνωστόν είχε ανεπιτυχώς επιχειρηθεί τρεις τουλάχιστον φορές στο πρόσφατο παρελθόν, δύο με την Alpha Bank και μία με την τότε Τράπεζα Εργασίας.

Επιτυχία, και μάλιστα ευρύτατη, προβλέπεται να έχει και η πρόταση του κ. Τουρκολιά για πρόγραμμα εθελοντικής συνταξιοδότησης, που ανακοίνωσε προς τους εργαζόμενους της τράπεζας και με βάση το οποίο ο αριθμός των εργαζομένων στην Εθνική σε όλη τη χώρα θα μειωθεί περίπου κατά 20%. Και αυτό χωρίς οικονομική απώλεια, αλλά αντίθετα με κέρδος όσων υπαχθούν στο πρόγραμμα συνταξιοδότησης, ενώ ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία ούτε ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθούν.


Σχολιάστε εδώ