Αυθεντικό κίνημα η Χρυσή Αυγή κατά Λοβέρδο!

Όμως ο κ. Λοβέρδος μάλλον «φάλτσαρε πολιτικά». Αν μάλιστα άκουγε τον διακεκριμένο ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ, που την ίδια μέρα μιλούσε στην Αθήνα, θα ήταν πολύ πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του, καθώς ο διεθνούς κύρους ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ χαρακτήριζε την άνοδο της νεοναζιστικής οργάνωσης ως το πιο επικίνδυνο φαινόμενο που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα.

Όπως μάλιστα ανέφερε, η θεωρία των άκρων αντλεί την προέλευσή της από την ψυχροπολεμική θεωρία του ολοκληρωτισμού και κατηγόρησε το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης ότι υποτιμά τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, για μια σειρά λόγους, είναι ανίκανα να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Ανέλυσε εκτενώς την ιδεολογική συγγένεια της Χρυσής Αυγής με τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ, αναδεικνύοντας την εμμονή στη φυλετική καθαρότητα και στο δίκαιο του αίματος και στον εθνικισμό. Τόνισε την αντιμεταναστευτική, αντισημιτική και αντικομμουνιστική της ρητορική, όπως ακριβώς δηλαδή και ο ναζισμός, και πρόσθεσε πως η αντικομματική και αντιμεταπολιτευτική ρητορική, η οποία συμπυκνώνεται στο όραμα για έναν λαό πραγματικό άρχοντα, που θα δοξάζει τον Ηγέτη του, δηλαδή τον Φίρερ, συνιστά ευθεία απειλή για τη δημοκρατία.


Σχολιάστε εδώ