Απολογισμός ελπίδας και προοπτικής

Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε ο ίδιος και οι επικεφαλής των τομέων της δημοτικής δραστηριότητας αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι στην ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της περασμένης Δευτέρας, για τον απολογισμό των πεπραγμένων στο διάστημα της μέχρι τώρα θητείας του στο «τιμόνι» του Πειραιά. Όπως είπε ο δήμαρχος, πρώτη προτεραιότητά του ήταν και παραμένει η καθαριότητα. Εκεί έχει γίνει ένα πολύ αξιόλογο έργο με ελάχιστα μέσα και μικρό αριθμό εργαζομένων, αφού το προσωπικό του τομέα έχει αποδεκατιστεί λόγω συνταξιοδοτήσεων κ.λπ. Άλλη προτεραιότητα, ήταν και παραμένει η κοινωνική πολιτική η οποία εφαρμόζεται με όλους τους τρόπους και καταξιώνει τον Πειραιά ως ανθρώπινη πόλη. Μεγάλη σημασία δόθηκε και δίδεται στο πράσινο και στην ανάπλαση των χώρων που παίζουν τα παιδιά (παιδικές χαρές). Ήδη, όπως είπε ο δήμαρχος, ανακαινίσθηκαν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου, ενώ δημιουργήθηκαν και 15 καινούργιες. Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα καθαρισμού οικοπέδων και μετατροπής τους σε χώρους αναψυχής, στην αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και την δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών για να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται αυτό που καθιέρωσε από την πρώτη στιγμή της θητείας του, δηλαδή να μην μείνει κανένα παιδί που δικαιούται, έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

• Δίνοντας το στίγμα της αποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής αυτά τα 2 χρόνια, αλλά και της διάθεσης των στελεχών του να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα ΚΕΠ και τη Δημοτική Περιουσία, Γιάννης Αγγελόπουλος, τόνισε: «Στο διάστημα που έχουμε την ευθύνη του δήμου, με τη δουλειά και τη διάθεσή μας, καταφέραμε να παραλλάξουμε τη γνωστή λαϊκή παροιμία «λάδι, λάδι και τηγανίτα τίποτα» και να την κάνουμε «λάδι, λάδι και τηγανίτα μπόλικη» ή «λαλάκια μπόλικα»». Επίσης ο κ. Αγγελόπουλος πρότεινε όπως ανακηρυχθεί υπάλληλος της χρονιάς η διευθύντρια του Τομέα Καθαριότητας Νότα Καστρινάκη.

• Η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Μαίρη Σταθάκη, αναφερόμενη στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, ζήτησε να γίνονται οργανωμένα συσσίτια απόρων καθημερινά. Ο αντιδήμαρχος, Τάσος Κάρλες, ανέφερε ότι εδώ κι έναν χρόνο καθημερινά ο δήμος μοιράζει 400 μερίδες φαγητού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, πλην του τρίτου (Ν. Φάληρο).

• Ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μαστρονικόλας, που μίλησε τελευταίος, είπε ότι όντως η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Τόνισε επίσης ότι, παρά τις διαφωνίες του για τη θέση στην οποία γίνεται το παζάρι, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι πλέον έχει αποκατασταθεί η τάξη και λειτουργεί υποδειγματικά.


Σχολιάστε εδώ