Ήταν ανοιχτά για 7 ώρες τα αρχεία!

Η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ μαρτυρά ότι το αρχείο άνοιξε στις 12.28′.53” της 30ής Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την αποστολή του από τους Γάλλους. Από τότε το CD εξαφανίζεται και διατίθεται σε USB προς διάφορες αναγνώσεις.
Εντοπίστηκαν τέσσερις χρήστες με τους κωδικούς Windows User, SO113601, userv και Sofia, που έχουν μπει σε 58 αρχεία χωρίς να κάνουν αποθήκευση, ενώ ένας πέμπτος, άγνωστος χρήστης στις 4 και 5 Αυγούστου 2010, πριν από την ημερομηνία δηλαδή που κατά την επίσημη εκδοχή παρελήφθη το πρωτότυπο υλικό από τις γαλλικές αρχές, κράτησε τα αρχεία ανοιχτά παραπάνω από εφτά ώρες!

-Ο Windows User, που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, άνοιξε 47 διαφορετικά αρχεία σε τρία χρονικά διαστήματα. 24 από αυτά τα αρχεία λογιστικών φύλλων ανοίχτηκαν στις 30.9.2010, 16 στις 28.2.2011 και 7 την 1η Ιουλίου 2011, διάστημα δηλαδή κατά το οποίο το στικάκι είχε παραδοθεί από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, και υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που είχε αναλάβει καθήκοντα 13 ημέρες πριν, στις 17 Ιουνίου! Σημειώνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν έχει δει τα αρχεία και επίσης ότι τα γραφεία του ΣΔΟΕ δεν βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών όπου, προφανώς, βρίσκεται ο συγκεκριμένος υπολογιστής…

Το συγκεκριμένο εύρημα εγείρει πολλαπλά ερωτήματα, καθώς, στην περίπτωση που το στικάκι που έγινε η πραγματογνωμοσύνη ήταν αντίγραφο από το στικάκι που παρέδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον Γ. Διώτη πριν παραιτηθεί στις 16/6/11, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει δεν θα μπορούσε να είχε καταγράψει αυτήν την πληροφορία, σχετικά με το άνοιγμα του ψηφιακού υλικού την 1η Ιουλίου 2011. Στην εκδοχή να υπάρχει και άλλο USB μπορεί να οδηγήσει και η κατάθεση του συνεργάτη για θέματα πληροφορικής του Γ. Παπακωνσταντίνου, Γιώργου Αγγελόπουλου, προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, ο οποίος είπε ότι στα τέλη του 2010 ο υπουργός τού ζήτησε να βρει τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά της λίστας και σε ποιους αντιστοιχούν, αλλά η πραγματογνωμοσύνη δεν το επιβεβαιώνει!

– Ο χρήστης με τον κωδικό SO113601, που ανήκει στο ΣΔΟΕ, άνοιξε 7 αρχεία, πριν και μετά τις 8 Ιουλίου, που ο κ. Διώτης έχει παραδεχτεί ότι έκανε την αντιγραφή, και ο χρήστης με τον κωδικό userv άνοιξε 3 αρχεία ακριβώς το ίδιο βράδυ της 8ης Ιουλίου 2011 που έγινε η αντιγραφή.

– Ο χρήστης sofia (ο κωδικός αποδίδεται σε συνεργάτη του Ευάγγ. Βενιζέλου) φαίνεται να έχει μπει στα αρχεία στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2012, χρονικό διάστημα που συμπίπτει με την παράδοση του ψηφιακού υλικού στο Μαξίμου.

Ο συγκεκριμένος χρήστης συνδέεται με ένα ακόμα από τα μυστήρια της λίστας Λαγκάρντ, που αφορά τις δύο εκτυπώσεις. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, έγινε εκτύπωση στις 13 Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα εκτυπώθηκαν 1.544 αρχεία από λογισμικό με ονομασία «PDFCreator» και 515 αρχεία από εκτυπωτή μάρκας «RICOH Aficio 3224C». «Στο σύνολό τους όλα τα αρχεία φέρεται να έχουν εκτυπωθεί τη 13η Οκτωβρίου 2009», αναφέρεται στην έκθεση, περίοδο κατά την οποία δεν έχει ανακύψει για τη χώρα το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, έχει μόλις αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και την ίδια μέρα διορίζεται διοικητής της ΕΥΠ ο Κωνσταντίνος Μπίκας! Το μυστήριο μεγαλώνει καθώς, όπως αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τον κωδικό sofia, στις 11/2/10 έχει πραγματοποιήσει εκτύπωση από εκτυπωτή μάρκας RICOH Aficio 3224C, της ίδιας μάρκας δηλαδή που έγινε η εκτύπωση σε… άσχετο χρόνο στις 13/10/09! Άγνωστο πού βρίσκεται, σε ποιον και σε ποια χώρα ανήκει ο εκτυπωτής…

Δεν αποκλείεται, επιπλέον, να υπάρχει και πέμπτος χρήστης στο στικάκι της λίστας, εφόσον, σύμφωνα με το πόρισμα της ΔΕΕ, ένας άγνωστος χρήστης, που η ονομασία του δεν μπορεί να προσδιοριστεί, άνοιξε για χρονικό διάστημα άνω των εφτά ωρών 2.059 αρχεία στις 4 και 5 Αυγούστου 2010, ενώ φαίνεται ότι κατά τις παραπάνω ημερομηνίες τροποποιήθηκαν 2.001 αρχεία. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, η λίστα ήρθε στην Ελλάδα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010. Τα 2.001 αρχεία λογιστικών φύλλων ανοίχθηκαν προς ανάγνωση και κλείστηκαν χωρίς να αποθηκευτούν κατά τις ώρες από 11.17′.31” έως 18.37′.54” στις 4 Αυγούστου 2010 και από 9.51′.13” έως 10.12′.43” στις 5 Αυγούστου 2010 από χρήστη του λογισμικού επεξεργασίας αρχείων λογιστικών φύλλων Excel του πακέτου λογισμικών MS Office. Από τη μέχρι τώρα διαδικασία, άγνωστος Χ παραμένει η τύχη του αρχικού cd, που ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θυμάται σε ποιον από τους 45 συνεργάτες του είχε αναθέσει τη φύλαξη. Καταθέτοντας μάλιστα στην Προκαταρκτική Επιτροπή, ο νομικός του σύμβουλος Τάσος Μπάνος είπε ότι, όταν προέκυψε το θέμα της απώλειας του cd, τον προέτρεψε να υποδείξει σε ποιον συνεργάτη το εμπιστεύτηκε και εκείνος τον διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει στη Βουλή. Ο κ. Μπάνος έδειξε μάλιστα να δυσφορεί επειδή δεν το έχει κάνει. Έτσι η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει τις προσεχείς ημέρες όλους τους συνεργάτες που είχε στο γραφείο του ο κ. Παπακωνσταντίνου για να απαντήσουν στο απλό ερώτημα, αν παρέλαβαν προς φύλαξη το cd!


Σχολιάστε εδώ