O δημοσιογραφικός κατήφορος, η οικονομική κρίση και η αδιαφορία των κυβερνώντων

Το πόρισμα το είχαν υιοθετήσει όλα τα πολιτικά κόμματα της τότε Βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός – δηλ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) και προέβλεπε ότι: «…Το 2020 οι ηλικιωμένοι (65 ετών και άνω) θα ανέλθουν στο 20% του συνολικού πληθυσμού ενώ ο παιδικός πληθυσμός θα πέσει στο 17,1%, κάτω από τα σημερινά επίπεδα του 19% και ο συνολικός πληθυσμός θα κυμανθεί γύρω στα 10 εκατ. με τάση μείωσης» (σελ. 27 πορίσματος).

Ήδη από το 2012 οι άνω των 65 ετών έχουν φθάσει στο ποσοστό αυτό (20%), ενώ ο παιδικός πληθυσμός βρίσκεται στο 14%! Ακόμη, σε σχέση μάλιστα με την οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα την πατρίδα μας, επεσήμανε το πόρισμα: «…Η μείωση των νέων ατόμων δεν συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας. Η ανεργία είναι αποτέλεσμα της όλης διάρθρωσης και προσανατολισμού της κοινωνίας και της πορείας τής οικονομίας και, αντίθετα από ό,τι πιστεύεται, η μείωση των νέων περιέργως ωθεί σε αύξηση της ανεργίας, κυρίως των πτυχιούχων ανωτάτων σχολών και αποφοίτων λυκείων, λόγω των δυσμενών επιδράσεων σε όλους τους τομείς της παραγωγής της κατανάλωσης και διακίνησης των αγαθών. Οι δυσμενείς αυτές επιδράσεις οφείλονται στο ότι η μείωση των νέων μακροπρόθεσμα, λόγω και των άλλων δημογραφικών μεταβολών που προκαλεί, οδηγεί σε μείωση και γήρανση του εργατικού δυναμικού και σε οικονομική ύφεση…» (σελ.31).

Αυτό που είχε επισημάνει προφητικώς το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων από το 1993 για την οικονομική ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, έρχεται σήμερα να το επιβεβαιώσει ο σύμβουλος επιχειρήσεων Αλεξάντρο Μακαρόν, αναφερόμενος στην Ισπανία, ο οποίος υποστηρίζει στο «Forbes» ότι: «για την παρακμή φταίει η “αλλαγή των αξιών”. Πριν από μια γενιά, η Ισπανία έβγαινε από την εποχή του Φράνκο και ήταν μια ισχυρή καθολική χώρα με υψηλή γεννητικότητα (από τις πιο υψηλές της Ευρώπης), αφού το 1960 η κάθε γυναίκα έκανε τέσσερα παιδιά και μέχρι το 1976 έκανε τρία. Δεν υπήρχαν, αφού δεν επιτρέπονταν, διαζύγια ούτε αντισύλληψη…». Στη συνέχεια αφού αναφέρεται στο πώς οι πολύ λιγότεροι γάμοι, τα διαζύγια και οι πολυτελείς συνήθειες έφεραν την κατάρρευση, καταλήγει: «Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η Ισπανία να είναι η πρώτη μεγάλη χώρα της ΕΕ με πληθυσμιακή πτώση. Η στατιστική υπηρεσία της χώρας προβλέπει ότι την επομένη δεκαετία θα χαθούν 1.000.000 κάτοικοι, τάση που θα μεγεθυνθεί στο εγγύς μέλλον. Χωρίς μία αλλαγή στις πολιτικές, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην Ευρώπη που γερνά…» (εφ. «Δημοκρατία» 13-1-2013).

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, και ενώ ο πληθυσμός της χώρας μας μειώνεται, οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις και η υπογεννητικότητα έχει καταστεί πραγματικός εφιάλτης, η κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει μια άκρως επικίνδυνη αντιοικογενειακή, αντιδημογραφική και αντιπολυτεκνική πολιτική, επιδιώκοντας προφανώς όχι απλώς να είναι η πρώτη χώρα που θα δώσει το τελειωτικό κτύπημα στην Ευρώπη, αλλά να είναι η πρώτη χώρα η οποία θα οδηγηθεί στο τέλος της ιστορίας της.

Είναι αδιανόητο η ΝΔ, που μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου 2012 εμφανιζόταν με μια πολιτική φιλοοικογενειακή, φιλοδημογραφική και φιλοπολυτεκνική, να έχει υιοθετήσει πλέον μια άκρως αντιοικογενειακή, αντιδημογραφική και αντιπολυτεκνική πολιτική, φθάνοντας στο σημείο να εξισώνει στη φορολογία εισοδήματος τους πολυτέκνους με τους αγάμους (!), βάζοντας στο στόχαστρο τους πολυτέκνους. Δεν πρόκειται να διασωθεί βασιζόμενη στο ότι η αντιπολίτευση δεν παρέχει αξιόπιστη λύση. Δεν εξέλιπε το θάρρος και θα υπάρξει ο έλληνας στρατηγός Ντε Γκολ ο οποίος, έχοντας μαζί του δέκα εντίμους, ικανούς και γνώστες των πραγμάτων, θα σαρώσει στις εκλογές, θ’ ανατρέψει την κατάσταση και θ’ ανορθώσει τη χώρα.


Σχολιάστε εδώ