Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Σε ποιους πρέπει να απευθύνεται: Στους σημερινούς νέους μη προνομιούχους, σε ποιους εργαζόμενους, του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, στους ανέργους, τους μικρομεσαίους; Αν θεμελιώδεις αξίες του πρέπει να είναι η δημοκρατία, ο κοινοβουλευτισμός, η παραμονή της χώρας στο ευρώ, η εθνική ανεξαρτησία, η διαφάνεια. Αν πρέπει να αλλάξει ταμπέλα, να αποκόψει τους δεσμούς με το παρελθόν. Αν πρέπει η Ελλάδα να γίνει ένα κοινωνικό κράτος, να γίνει μια χώρα ασφαλής για τους πολίτες, να αποκατασταθεί η εθνική ισχύς, να διασφαλισθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κ.λπ. κ.λπ. που δείχνουν ένα και μόνο: Ότι εκεί, στην Ιπποκράτους, έχουν χάσει τον μπούσουλα. Μαθαίνοντας όλες αυτές τις… καινοτομίες, ο Ανδρέας σίγουρα θα έχει ανατριχιάσει και θα λέει: «Ρε, πού κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ που τους άφησα». Και δεν θα έχει άδικο να βγει από τον τάφο του και να τους πάρει όλους με καμιά μαγκούρα…

• Διάνα πάντως πέτυχε με το σχόλιό του ο συγκεντρωσιάρχης Γιώργος Παναγιωτακόπουλος: «Δεν πίστευα ποτέ μου ότι στο ΠΑΣΟΚ θα ετίθετο το ερώτημα για το αν είμαστε σοσιαλιστές ή τι άλλο. Δεν πίστευα ότι μια πολιτική διαδικασία θα μεταβαλλόταν σε ένα “σούπερ μάρκετ” ανοησιών και πρωτοφανών τακτικών».

• Δεν λες, Γιώργο, ότι πάλι καλά που δεν κατέφυγαν στη MRB του Μαύρου ή την GPO του Θεοδωρικάκου ή την ΚΑΠΑ Research του Ρουτζούνη για να ανακαλύψουν τι είναι το ΠΑΣΟΚ.

• Τι να εννοούσε ο ποιητής Κώστας Σκανδαλίδης όταν, σε κουβέντα στο Περιστύλιο της Βουλής αν πράγματι -όπως είπε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» – θα επιμείνει στο συνέδριο για συλλογική ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, η απάντησή του ήταν ότι οι Περόν τελείωσαν; Φεύγοντας, πάντως, τόνισε με σημασία ότι ο Ανδρέας ήταν ο πιο δημοκράτης αρχηγός. Το καρφί αντιληπτό προς ποιους απευθυνόταν.

• Όλα τα είχε το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα υφυπουργών του έλειπε. Καμιά εικοσαριά πρώην, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές, οι περισσότεροι από την επαρχία και από τους οποίους δυο-τρεις είναι βουλευτές και έχουν γυρίσει όλα τα μαγαζιά συσκέπτονταν το βράδυ της Πέμπτης στο «Κάραβελ» για το ποιον θα υποστηρίξουν στο συνέδριο και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων. Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί σε επόμενα δείπνα… που, όπως έμαθα, τα επιτρέπει ο αρχηγός. Και το παζάρι θα είναι σκληρό.

• Πολλούς απογοήτευσαν στο ΠΑΣΟΚ το σχέδιο διακήρυξης και οι πολιτικές θέσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ιπποκράτους. Μεταξύ αυτών πρόσωπα που πλέον βρίσκονται μακριά από το κόμμα, όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης, σε συνομιλία που είχε με έτερο ανεξάρτητο βουλευτή προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε άψυχες και άνευρες τις προτάσεις. «Είναι δυνατόν να μην κυκλοφορεί αίμα στις φλέβες τους;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, για να προσθέσει με νόημα: «Αυτές οι θέσεις δεν είναι καν ΚΟΔΗΣΟ, είναι ακόμη πιο δεξιά».


Σχολιάστε εδώ