στα ενδότερα των ομάδων

• Τι λέγαμε από τον Σεπτέμβριο, για το πόσο απαιτητικοί είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και πως έχουν τη διάθεση για να συνδιοικήσουν την ΠΑΕ; Ο Ιβάν Σαββίδης το αντιλήφθηκε, με αφορμή το χάσμα ανάμεσα στον Πάμπλο Γκαρσία και τον Γιώργο Δώνη.

• Οι οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά» πήραν ευθέως το μέρος του Ουρουγουανού μέσου και ζήτησαν την απομάκρυνση του Δώνη. Υπήρξαν, όμως, και άλλα σημεία τριβής, για τα οποία οι οργανωμένοι απαίτησαν αλλαγή των αποφάσεων που πήρε η ΠΑΕ.

• Τα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις παρεμβάσεις, τις οποίες επιθυμούν οι οπαδοί, έχουν πρωταγωνιστές τον Γιώργο Τουρσουνίδη και τον Μιχάλη Λεοντίδη. Οι δύο παλαίμαχοι απολύθηκαν έπειτα από απόφαση του Γκέρμαν Τσιστιακόφ και ο κόσμος του ΠΑΟΚ ανέβηκε στα κάγκελα.

• Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης έδειξε τις προθέσεις του Σαββίδη να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτός είναι το αφεντικό στην ομάδα. Όσοι, όμως, γνωρίζουν τις ισορροπίες στην Τούμπα προβλέπουν ότι η πίεση θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

• Στον ΠΑΟΚ, πάντως, γίνονται εκκαθαρίσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο Τσιστιακόφ το έχει πάρει πάνω του και στελεχώνει την ΠΑΕ μέσω των ανθρώπων που επιλέγει έπειτα από προσωπικές συνεντεύξεις, με ενδιαφερόμενους να δουλέψουν στον «Δικέφαλο του Βορρά» απ’ όλη την Ελλάδα.

• Το δεξί χέρι του Σαββίδη αποφασίζει για την επιλογή των πάντων. Από τις γραμματείς των γραφείων έως τους σκάουτερ σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σαφέστατο στόχο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο όσων συμβαίνουν στην Τούμπα.

• Τα κλειδιά του Ολυμπιακού στον Μίτσελ έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά δεν συμμερίζονται όλοι οι συνεργάτες του τον ενθουσιασμό για την πρόσληψη του ισπανού προπονητή. Ακόμα και μέσα στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας εκφράζονται ενστάσεις για την κατάρτιση του άλλοτε αστέρα της Ρεάλ.

• Για την προσωπικότητα του Ισπανού, πάντως, λένε όλοι τα καλύτερα και αναγνωρίζουν πως η ομάδα του Πειραιά απολαμβάνει πλέον αυξημένης προβολής από τα ΜΜΕ της ιβηρικής χώρας και όχι μόνο. Αν έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα στους αγώνες με τη Λεβάντε, τότε ο Μίτσελ θα ‘χει βγάλει ήδη τα χρήματα του συμβολαίου του.

• Όσοι, όμως, αμφισβητούν τις προπονητικές ικανότητες του νέου τεχνικού εκφράζουν και τη βεβαιότητα πως το διαζύγιο ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Μίτσελ θα ‘ναι πιο επεισοδιακό από εκείνο με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Διότι ο πρόεδρος των “ερυθρολεύκων” έδειξε εξαρχής διάθεση να κάνει όλα τα χατίρια στον Ισπανό.

• Μιας και το έφερε η κουβέντα για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, το τελευταίο διάστημα έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, αν και πολλοί θα περίμεναν το ξέσπασμά του, ειδικά έπειτα από την πρώτη ήττα των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα.

• Το διπλό του Ατρόμητου στο Φάληρο, όμως, πέρασε στα μουγκά από τον Ζαρντίμ, ο οποίος θα μπορούσε να μιλήσει για δικαίωση, επειδή εκείνος διατηρούσε αήττητη την ομάδα του Πειραιά. Ο Πορτογάλος, όμως, παρέμεινε άφαντος και στα ελληνικά ΜΜΕ και στης πατρίδας του.

• Το κακό για τον Μίτσελ είναι ότι πριν από τους αγώνες με τη Λεβάντε περνάει το τεστ του Σάκη Τσιώλη. Ο νυν προπονητής του Αστέρα έκαψε πρώτος τη γούνα του Ζαρντίμ με την απόδοση της ομάδας του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αν και μερικούς μήνες νωρίτερα είχε συντριβεί από τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε.

• Είναι, μάλιστα, μειονέκτημα για τον Μίτσελ ότι οι Πειραιώτες πηγαίνουν στην Τρίπολη έπειτα από αρνητικό αποτέλεσμα του Αστέρα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Όλοι στην ομάδα της Αρκαδίας θέλουν να αποδείξουν ότι αδικήθηκαν από το 2-2 με τους «πράσινους» και επίσης να στερήσουν από τον Ατρόμητο το προνόμιο της μοναδικής ομάδας που νίκησε τον Ολυμπιακό.

• Ένα ερώτημα είναι η διάθεση των παικτών, διότι ακολουθούν οι αγώνες με τη Λεβάντε και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν το μυαλό τους στις διεθνείς υποχρεώσεις. Αλλά τώρα υπάρχει η ιδιαιτερότητα με τον νέο τεχνικό, στον οποίο όλοι θέλουν να αποδείξουν την αξία τους.

• Από τη διάθεση και την αποφασιστικότητα των παικτών του Ολυμπιακού θα κρινόταν σε μεγάλο βαθμό το χθεσινό ματς. Το υπογραμμίζουμε επειδή από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας με τον Μίτσελ, ο Μαρινάκης είπε ότι ο νέος προπονητής θα βάλει σε τάξη τους παίκτες.

• Συμπερασματικά, δηλαδή, κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ξεφύγει και έπρεπε να προσληφθεί ένας νέος προπονητής με ισχυρή προσωπικότητα, για να τους επαναφέρει στην τάξη. Πέρα από αιχμή για τον Ζαρντίμ, ήταν και μια διαπίστωση.

• Η αλήθεια, πάντως, ήταν ότι ο Πορτογάλος ενέπνευσε ελάχιστα τους ποδοσφαιριστές του. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η περιορισμένη στήριξη που είχε από τη διοίκηση της ΠΑΕ, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας απ’ όσα είπε και ο Μίτσελ, ο οποίος ανέφερε ως αρχικό διάστημα των συζητήσεων όταν καθόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Ζαρντίμ, δηλαδή στις αρχές Ιανουαρίου.

• Για ορισμένους παίκτες του Αστέρα, μάλιστα, το ματς αποτέλεσε και κριτήριο για το μέλλον τους. Ειδικά για τον Ράγιος, ο οποίος φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό, έστω και προσωρινά μόνο φιλολογικά.

• Σφαγή γίνεται για την αποφυγή της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στη Football League, με δεδομένο ότι όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα θεωρεί σίγουρη τον υποβιβασμό της Κέρκυρας. Ο Πλατανιάς και η Βέροια φαντάζουν ως τα φαβορί, διότι ο Άρης απέκτησε ποιότητα με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

• Το περίεργο είναι ότι και οι Χανιώτες και οι Βεροιώτες έχουν αρκετές συμπάθειες στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, αλλά και μεταξύ των μεγάλων ομάδων. Έτσι, δημιουργούν διφορούμενα συναισθήματα σε όσους αγωνιούν για τις ισορροπίες, τόσο στα σαλόνια, όσο και στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

• Μετά τη νίκη της Βέροιας επί του Πανθρακικού άλλαξαν τα δεδομένα. Η ομάδα της Ημαθίας πήρε προβάδισμα έναντι του Πλατανιά και το ματς του τελευταίου με τον Άρη μπορεί να κρίνει από τώρα ποιος θα ακολουθήσει την Κέρκυρα στα αλώνια.

• Αν αποτύχουν οι Χανιώτες να πάρουν το τρίποντο, τότε αυτόματα θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο. Για τον Πλατανιά, μάλιστα, εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσον θα τον ενισχύσουν οι μεταγραφικές κινήσεις τού Ιανουαρίου.

• Σε αντίθεση με τη Βέροια, η οποία ξόδεψε χρήματα και πήρε παίκτες με παραστάσεις, που το βιογραφικό τους πείθει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έστω και αν ο καθρέπτης όλων είναι το γήπεδο.

• Τα πράγματα θα μπερδευτούν εάν κάποια στιγμή δικαιωθεί ο Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος προέβλεψε ότι τελικά θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Τότε θα μπουν σε περιπέτειες και ο Άρης και ο Πανιώνιος, ειδικά εάν μείνουν χωρίς νίκη και αυτήν την αγωνιστική.


Σχολιάστε εδώ