Ρήξη Mega – Star και στη μέση Ρέστης

Ο εφοπλιστής διατηρεί μια μικρή συμμετοχή στο Mega, η οποία δημιούργησε τριβές ανάμεσα στους εκδότες όταν στο πρόσφατο παρελθόν εκδήλωσε την επιθυμία να καλύψει μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Εφόσον δεν μπόρεσε ευθέως να αποκτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο Mega, επιχειρεί να το κάνει εμμέσως, έχοντας ανοίξει εδώ και αρκετούς μήνες συζητήσεις με το Star Channel, στο οποίο προτείνει να προσφέρει τα Μέσα που ο ίδιος διατηρεί (MTV, Nickelodeon, Music FM), έναντι συμμετοχής του στην εταιρεία που λειτουργεί το Star Channel.

Ο Ρέστης με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να πετύχει δύο πράγματα: Να αποσπάσει πολιτική υποστήριξη από το Star (την οποία εκτιμά ότι θα χρειαστεί σύντομα), καθώς και όταν υπάρξει ένα συγχωνευμένο σχήμα Mega – Star να έχει μεγαλύτερο ποσοστό, άρα και μεγαλύτερη επιρροή, η οποία θα μεταφραστεί και πάλι σε πολιτική στήριξη.

Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, φαίνεται να συναντά σοβαρές αντιδράσεις, ακόμα και από την ίδια την οικογένεια Βαρδινογιάννη, αλλά επειδή είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Star να καταφέρει να περιορίσει τη ζημιά που προκαλεί το Nickelodeon στην τηλεθέασή του, ο Πάνος Κυριακόπουλος έχει προτείνει ως «προσωρινό» ένα εναλλακτικό σενάριο στον Β. Ρέστη: Να αναλάβει το Star την τεχνική παραγωγή, μετάδοση και φιλοξενία των Μέσων του εφοπλιστή έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο, μέχρι να βρουν τον τρόπο με τον οποίο ο Ορέστης θα «μπει» στο Star.

Και αυτό το σενάριο, όμως, προκαλεί τριβές: Το Mega ζητάει να αναλάβει αυτό με τους ίδιους όρους τις υπηρεσίες για τον εφοπλιστή, ο οποίος είναι μέτοχός του. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενίσχυε σημαντικά το Mega, καθώς η παροχή των υπηρεσιών κοστίζει ελάχιστα (παρόλο που χρεώνουν τον εφοπλιστή 1.000.000 ευρώ), και επιπροσθέτως όποιος ελέγξει τον διαφημιστικό χρόνο του Nickelodeon θα ωφεληθεί σημαντικά.


Σχολιάστε εδώ