ΠEΙΡΑΙΑΣ

Είπε ακόμα πως πρέπει να βρεθεί και λύση ώστε να υπάρχει κάποιος γιατρός σε κάθε αγώνα που γίνεται για να μην κινδυνεύσουν νεαροί αθλητές σε ενδεχόμενο ατύχημα. Τόνισε δε ότι όπως διεκδικεί ο δήμαρχος το λιμάνι θα πρέπει να διεκδικήσει και το ΣΕΦ με όλον τον περιβάλλοντα χώρο του. Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος απαντώντας ανέφερε ότι από την αρχή της θητείας του έχει δηλώσει πως όλοι οι χώροι που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου είναι διεκδικήσιμοι και πως ήδη έχει ζητήσει να περιέλθει το ΣΕΦ στον Πειραιά και μάλιστα με σύμβαση οριστικής παραχώρησης και όχι μόνο για χρήση. Τα τέλη διαφήμισης που εισπράττει ο δήμος από το γήπεδο Καραϊσκάκη θα τα διαθέτει στα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης για να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα οικονομικά προβλήματά τους, υποσχέθηκε ο δήμαρχος.

// Δεν έλλειψε… η απεργία των ναυτικών από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Την αρχή έκανε η Ελπίδα Παντελάκη, επικεφαλής του συνδυασμού που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης. Στη συνέχεια ο Γιάννης Καρδαράς αναφέρθηκε στο θέμα και κατήγγειλε ότι ο δήμος δεν δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία στα εργατικά αιτήματα. Τότε ο δήμαρχος του είπε: “Όταν εγώ πήγα στο δικαστήριο και υπερασπίστηκα τους υπαλλήλους που ήθελε το υπουργείο να τους θέσει σε διαθεσιμότητα και κέρδισαν την παραμονή τους στις εργασίες τους, εσείς πού ήσασταν; Μόνο στους δρόμους και στις πορείες πάτε για να δημιουργείτε εντυπώσεις”.

// Εντολή να “παγώσουν” άμεσα οι διαδικασίες για κατασχέσεις ακινήτων πολιτών που οφείλουν στον δήμο έδωσε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε εξαιτίας κάποιων ειδοποιητηρίων που έφτασαν σε ορισμένους οφειλέτες.

// Από τη… Σκύλα στη Χάρυβδη πηγαίνει ο δημοτικός ραδιοσταθμός του Πειραιά Κανάλι 1. Την περασμένη Δευτέρα οι τεχνικοί (ηχολήπτες) που κρατούσαν τον σταθμό επί τρεις περίπου μήνες κλειστό, ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και ενώ την Τρίτη θα ξεκινούσε πρόγραμμα, άρχισε η απεργία των δημοσιογράφων στα κρατικά και δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εξακολουθεί να παραμένει κλειστό. Βέβαια εκπομπές γίνονται κανονικά, τόσο μουσικές όσο και λόγου. Δεν γίνονται ενημερωτικές εκπομπές και δεν βγαίνουν δελτία ειδήσεων. Πάντως οι δημοσιογράφοι του Καναλιού 1 συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης την περασμένη Πέμπτη έκαναν συνέλευση και αποφάσισαν με 19 ψήφους υπέρ και μία λευκή να καλέσουν την ΕΣΗΕΑ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις γιατί ο σταθμός δεν μπορεί να παραμένει ανενεργός.

// Μια συνάντηση που προκάλεσε πολλές απορίες και ερωτηματικά έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σε κεντρικό καφέ της πλατείας Κολωνακίου. Ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Δαβάκης, εθεάθη να συνομιλεί με τον αδελφό του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μιχαλόλια. Τι έλεγαν δεν μάθαμε, αφού όταν ρωτήθηκαν και οι δύο είπαν ότι μιλούσαν για… γενικότερου περιεχομένου θέματα, όμως από το ύφος και τις κινήσεις τους φαινόταν ότι συζητούσαν κάτι πολύ σοβαρό.

// Τη θωράκιση του δασικού πλούτου του τελευταίου και μοναδικού φυσικού αποθέματος της υποβαθμισμένης δυτικής περιοχής – του Όρους Αιγάλεω – και την απόκρουση της περεταίρω περιβαλλοντικής υποβάθμισής του σε μια δύσκολη οικονομική και οικολογική συγκυρία συζήτησε αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, στην ορθολογική, αντικειμενική και αναλογική ως προς την εδαφική τους κάλυψη και το έργο που επιτελούν, κατανομή των πόρων πυροπροστασίας για τους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι “Η δραστηριότητά μας έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προσπαθούμε με ιδία μέσα να καταπολεμήσουμε την παράνομη υλοτομία και να αντιμετωπίσουμε την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων από Ρομά στην δασική περιοχή του Όρους Αιγάλεω. Δεν επαναπαυόμαστε στιγμή.

// Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη θα παρουσιάσει ως δραματοποιημένη αφήγηση την «Ασκητική» του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη με αφορμή τα 130 χρόνια από τη γέννησή του. Θα ερμηνεύσει η ταλαντούχα ηθοποιός Αγγελική Σάντορα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

// Στον Δήμο Κορυδαλλού λειτουργεί Τράπεζα Αίματος, η οποία είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει όλους τους Κορυδαλλιώτες και τους συγγενείς τους σε περίπτωση ανάγκης αρκεί να έχει την ανάλογη στήριξη. Για τον λόγο αυτό, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μια ακόμα αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, 4 το απόγευμα έως 8 το βράδυ και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, 9 το πρωί έως 1.30 το μεσημέρι στο ισόγειο του κτιρίου των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, πλ. Μέμου.


Σχολιάστε εδώ