Πήρε στο σπίτι του και το εμπιστευτικό πρωτόκολλο ο Παπακωνσταντίνου!

Εκ των υστέρων, και αφού ο συνεργάτης του στο υπουργείο Οικονομικών Γ. Αγγελόπουλος κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς θυμήθηκαν ότι απαιτείται να κατασχεθούν τα αρχεία, να γίνουν φύλλο και φτερό με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αλλοίωση της λίστας!

Επιπλέον, τη στιγμή που η έρευνα για τους φοροφυγάδες έχει περάσει σε… δεύτερη μοίρα, η Προανακριτική Επιτροπή εδώ και δεκαπέντε μέρες ψάχνει σε θολά νερά, εξετάζοντας μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει στη δικαιοσύνη, τα μέλη της αναλώνονται σε καβγάδες και σφοδρές αντιπαραθέσεις με χαρακτηριστική εμπάθεια, ενώ παρά την αρχική διαβεβαίωση ότι θα δοθεί σε όλους στικάκι αντίγραφο της λίστας, όχι μόνο δεν το πήραν, αλλά βρέθηκαν και μέλη, όπως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, που έλεγε ότι δεν το θέλει γιατί τον πλησίασαν και του το ζητούν επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα! Κι ενώ η ΝΔ δεν είχε ορίσει εκπρόσωπο, ο πρόεδρος Χρ. Μαρκογιαννάκης διέδιδε ότι δυσκολεύεται να συστήσει την υποεπιτροπή από τρία μέλη για να παραστούν στην αναπαραγωγή των 13 ψηφιακών αρχείων (ένα για το κάθε μέλος της Προανακριτικής) που θα γινόταν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, γιατί όλοι βαριούνται να χασομερήσουν εφτά ώρες!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, δημιούργησε αίσθηση η μαρτυρική κατάθεση του συνεργάτη του Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Αγγελόπουλου, από την οποία προέκυπτε η εκδοχή να αλλοίωσε ο πρώην υπουργός το αρχείο που παρέλαβε και στη συνέχεια να το παρέδωσε στους συνεργάτες του. Είναι το πρόσωπο στο οποίο είχε αναθέσει ο πρώην υπουργός να ξεχωρίσει τους 20 μεγαλοκαταθέτες της λίστας και το επιχείρησε χωρίς να γνωρίζει γαλλικά! Φάνηκε να μη συμπίπτει η εικόνα που είχε για τη μορφή των ψηφιακών αρχείων με αυτήν που εμφανίζει το δεύτερο CD που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές, αλλά όταν έλαβαν γνώση της μορφής του αρχείου οι βουλευτές και κλήθηκε εκ νέου στην Επιτροπή ανασκεύασε, γιατί τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε και πού να θυμάται…

Άλλος συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Ν. Χρηστίδης, φέρεται να είπε στην Επιτροπή ότι φεύγοντας από το υπουργείο ο πρώην υπουργός πήρε μαζί του το εμπιστευτικό πρωτόκολλο και δύο κούτες με έγγραφα.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έριξε ευθύνες στον προκάτοχό του Ιω. Διώτη, γιατί δεν έκανε έλεγχο της λίστας και επανέλαβε ότι ο διευθυντής ελέγχων Ν. Λέκκας είπε σε σύσκεψη που έγινε στο ΣΔΟΕ ότι δεν ελέγχθηκε το όνομα της Μ. Παντέλη, που εμφάνιζε καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ, διότι πίσω υπάρχει η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Επεισόδιο εξάλλου δημιουργήθηκε στην Επιτροπή όταν τέθηκε το όνομα του συμβούλου του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου, που εμφανίζεται στη λίστα ως συνδιαχειριστής του επενδυτικού fund του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί. Η αναφορά αφορά τον λογαριασμό των 550 εκατ. στο όνομα Παντέλη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης, που είχε βγει για λίγο, επέστρεψε και διέκοψε την ακρόαση της δημοσιογράφου Γ. Παπαδικού, που απαντούσε σε ερωτήσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε, κραδαίνοντας στους δημοσιογράφους μερικές σελίδες από τα πρακτικά της συνεδρίασης -παρά το γεγονός ότι και κατά την άποψη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής η προκαταρκτική εξέταση είναι απόρρητη-, ότι τη διέκοψε επειδή η Ζ. Κωνσταντοπούλου έκανε άσχετες ερωτήσεις για τη Siemens και το C4I… Επίσης έλεγε ότι τον παίρνουν τηλέφωνο οι δικαστές και τον οικτίρουν για την ατυχία του να μπλέξει με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους το χόντρυνε, λέγοντας ότι όταν εκείνη μιλάει, μυρμηγκιάζει το κεφάλι του… Η Ζ. Κωνσταντοπούλου και το μέλος της Επιτροπής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγειλαν, με τη σειρά τους, «τακτική τεχνητής έντασης, με την τακτική της πυροδότησης της συνεδρίασης προς αποτροπή της ουσιαστικής διερεύνησης».


Σχολιάστε εδώ