Πάει… ΑΤΑ το στούντιο ύστερα από 42 χρόνια

Απέλυσε, ωστόσο, όλους τους μισθωτούς εργαζομένους και παραμένει στην αγορά ως κέλυφος για ανάληψη τηλεοπτικών παραγωγών. Το επιχείρημα ήταν πως τα κανάλια δεν πληρώνουν για τις τηλεοπτικές παραγωγές και επίσης το ότι δεν γίνονται νέες αναθέσεις. Έτσι, κλείνει άδοξα μια ιστορία 42 ετών για το Στούντιο ΑΤΑ, εν αναμονή των αποφάσεων της κεντρικής εταιρείας του ΔΟΛ, που διατηρεί την εταιρεία χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο.

• Νέα αναμέτρηση μεταξύ των πρώην και των νυν εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία». Στην κινητοποίηση των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά κυκλοφόρησαν φέιγ βολάν με την υπογραφή «Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία»», που αναφέρονταν στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Στα φέιγ βολάν απάντησαν όσοι βρίσκονται σήμερα στη Μίνωος και εργάζονται στην εφημερίδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως εξακολουθούν κι εκείνοι να είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα της προηγούμενης περιόδου, ενώ άλλοι ακόμη αναμένουν τις αποζημιώσεις.

• Σε ποινή φυλάκισης 98 μηνών (8 χρόνια και 2 μήνες) καταδικάστηκε ερήμην την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εμφανιζόμενος ως εκδότης της εφημερίδας «Sportime» Ηλίας Μπούνας ύστερα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας. Η εν λόγω καταδικαστική απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για την εργοδοσία της εφημερίδας, η οποία σταμάτησε να εκδίδεται με ευθύνη της εργοδοσίας τον Απρίλιο του 2008, αφήνοντας στον δρόμο, απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση, δεκάδες δημοσιογράφους.


Σχολιάστε εδώ