Ο κύκλος των κρίσεων στο Αιγαίο δεν έχει κλείσει!

Ανησυχεί για τις προθέσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο ο ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης. Και το λέει ξεκάθαρα σε επιστολή που μας έστειλε με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τις προσωπικές μαρτυρίες από εκείνη την τραγική νύχτα των Ιμίων του αντιστράτηγου ε.α. Ιωάννη Μπαλτζώη που την έζησε ως υπασπιστής του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Ο κύκλος των ελληνοτουρκικών κρίσεων στο Αιγαίο δεν έχει κλείσει, γράφει ο κ. Λυμπέρης. Τι άραγε να γνωρίζει; Και δεν μένει μόνο στους κινδύνους που εγκυμονούν. Προχωρεί παραπέρα, επισημαίνοντας ότι κορυφαίος στόχος των κυβερνήσεων πρέπει να είναι η επιβίωση του λαού και η εθνική Ασφάλεια. Ο ναύαρχος κτυπάει την καμπάνα…

Η επιστολή του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Αρχιστρατήγου στα Ίμια έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά, καλημέρα
Παρακαλώ όπως, μετά το δημοσίευμα της 3ης Φεβρουαρίου με αναφορά στο πρόσωπό μου, δημοσιευτεί το ακόλουθο:
Λυπούμαι διότι με το δημοσίευμα αυτό εμπλέκεται η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στα θέματα που θίγονται δίδονται λεπτομερείς απαντήσεις στο βιβλίο μου “Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες” και στα αρχεία του ΓΕΕΘΑ.
Με την ευκαιρία, σημειώνω ότι ο κύκλος των ελληνοτουρκικών εντάσεων – κρίσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει κλείσει. Επιβάλλεται ως κορυφαίος στόχος των κυβερνήσεων η επιβίωση του λαού και η εθνική ασφάλεια.

Με τιμή
Χρήστος Λυμπέρης
Ναύαρχος ε.α.»

Σημ. «Π»: Ένα ερώτημα για τον κύριο Αρχηγό. Ποιος ο λόγος που λυπάστε γιατί στο κείμενο εμπλέκεται η Προεδρία της Δημοκρατίας; Ότι εκθέτει την Προεδρία και τον ίδιο τον τότε Πρόεδρο κ. Στεφανόπουλο, ως προς τη διαρροή των απόρρητων συζητήσεων και το τι ειπώθηκε στις κρίσιμες εκείνες συσκέψεις; Να μη μάθει δηλαδή ο ελληνικός λαός το τι έγινε εκείνη την νύχτα που κατέληξε σε μια ήττα, με τα Ίμια να αποτελούν περιοχή υπό αμφισβήτηση; Εκτός και αν νομίζετε ότι δεν ανταποκρίνονται προς την αλήθεια αυτά που έγραψε ο κ. Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης.


Σχολιάστε εδώ