Ο εκτροχιασμός της κυβέρνησης είναι πια μόνιμος και διαρκής

Όλοι γνωρίζουμε ότι η τρικομματική ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ κυβέρνηση είναι ετεροκατευθυνόμενη και ότι η εξουσία της είναι πλασματική και διάτρητη. Ακόμα και οι καταλλήλως «χτενισμένες» δημοσκοπήσεις αδυνατούν να αποκρύψουν ότι το 89,2% των προερχομένων από ΟΛΑ τα κόμματα ελλήνων πολιτών θεωρούν πως η φορολογική της πολιτική «δεν είναι δίκαιη», ενώ το 74% εκτιμούν πως η εν λόγω πολιτική «ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ». Και να σκεφτεί κανείς ότι τα ποσοστά αυτά προέκυψαν ΠΡΙΝ υποστούν οι Έλληνες τα επικείμενα –και επαχθέστερα– νέα μέτρα!

Αυτή η συγκυβέρνηση (Σαμαρά, Βενιζέλου και αρχιυποκριτή Κουβέλη) δεν είχε ούτε έχει εν καιρώ ειρήνης και χωρίς ύπαρξη στρατιωτικής δικτατορίας το όμοιό της στη μεταπολεμική Δυτική Ευρώπη. Είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τον λαό της χώρας της ως εχθρό! Και τον ΕΚΤΕΛΕΙ συμβολικά με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ εξουσία της… Πλην, εννοείται, των ημετέρων της, τους οποίους εξακολουθεί να ευνοεί σκανδαλωδώς με υπόγεια και έμμεσα ρουσφέτια, π.χ. με το πού θα καταργηθούν ή δεν θα καταργηθούν διάφορα ΤΕΙ, σύμφωνα με το περιβόητο (και προχειρότατο) σχέδιο «Αθηνά», που η μελέτη του ανατέθηκε, ειρήσθω εν παρόδω, σε ιδιωτική επιχείρηση (ημετέρων προδήλως) και κόστισε 211.560 ευρώ, ή, έστω, 137.760 ευρώ, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Παιδείας.

Η κυβερνητική τριανδρία συνεπικουρείται από κυρίως δύο… προσωπικότητες. Τον… αλάθητο τεχνοκράτη Στουρνάρα, δέσμιο της «τρόικας» και… προφιλέστατο στους καραμανλικούς βουλευτές της ΝΔ, καθώς και τον πανελληνίως… συμπαθέστατο Δένδια –εξαιρουμένης, φυσικά, της Χρυσής Αυγής που τον θαυμάζει!–, ο οποίος διατείνεται ότι υποστηρίζει «το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια ασφάλεια», παρά το γεγονός ότι ο βρετανικός «Guardian» έγραφε την Τετάρτη πως παρατηρούνται στην Ελλάδα πρακτικές «τύπου Γκουαντάναμο», χωρίς να ιδρώνει το βαρήκοο αυτί του…

Μετά τους εργαζόμενους στο μετρό επιστράτευσαν και τους ναυτεργάτες, ανθρώπους δηλαδή στους οποίους χρωστάνε δεδουλευμένα έξι μηνών οι… πάμπτωχοι εφοπλιστές και δεν τους τα δίνουν. Ναυτεργάτες, μάλιστα, που οι αμοιβές τους κάθε άλλο παρά της προκοπής είναι. Η μέθοδος των επιστρατεύσεων αποτελεί ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ. Το τετριμμένο πια σχέδιο του συνειδητά ΑΝΑΛΓΗΤΟΥ Σαμαρά είναι ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός. Το να φέρνει, δηλαδή, τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, νομίζοντας αφελώς πως θα το πετύχει. Ήδη οι αγρότες που, εκτός του ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, δεν μασάνε, συμπαρίστανται στους ναυτεργάτες και θα συμπαρασταθούν σε κάθε άλλη ομάδα εργαζομένων που θα καταφεύγει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ σε απεργία. Όσο και να σπρώχνουν τον Έλληνα στον ατομισμό και τον φιλοτομαρισμό, η φύση του ρέπει προς την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. Γιʼ αυτό υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του Νότου, φιλίες που δεν καταλύονται με τίποτα. (Και εννοώ ΦΙΛΙΕΣ, όχι τις λυκοφιλίες προβεβλημένων πολιτικών που αλληλομισούνται.)

Εκτός από τους προαναφερθέντες… γίγαντες της σκέψης, της δράσης και της ανθρωπιστικής συμπεριφοράς Στουρνάρα και Δένδια, η χώρα μας ευτύχησε να διαθέτει έναν υπό εκκόλαψη μέγα πολιτικό αστέρα. Τον Κωστή Χατζηδάκη. Ο οποίος δέχεται απανωτά πυρά –ορθώς, ορθότατα– από την εφημερίδα «Δημοκρατία», που υποστηρίζει τη ΝΔ! Ο κύριος αυτός, με τους παραφουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω 25ετούς θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που πληρώνει ΕΞΑΠΛΑΣΙΑ (!) ποσά σε κάθε ευρωβουλευτή σε σχέση με την αποζημίωση του εθνικού βουλευτή, είχε τη θρασύτητα να δηλώσει για τα καταχρεωμένα νοικοκυριά που αγόρασαν ένα διαμερισματάκι ότι «δεν μπορεί» (!), «γιατί έτσι θέλει η ʽʽτρόικαʼʼ», αντί να απευθυνθεί (όπως και ο αρχηγός του) στο ΔΝΤ το οποίο ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ το κολοσσιαίο λάθος του! Ο ίδιος αυτός κύριος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», προτίθεται να επιδοτήσει με 300 εκατ. ευρώ την κατασκευή αεροπλάνων και… διαστημόπλοιου!

Και ύστερα από αυτά τα λίαν ευτράπελα και θρασύδειλα εκ μέρους της… υπουργάρας Χατζηδάκη, η ΓΣΕΒΕΕ σε έρευνά της (με δείγμα 1.200 οικογένειες) κατέγραψε ότι το 50% των μελών της βρίσκεται «στα όρια της επιβίωσης», με ΑΥΞΗΤΙΚΗ μάλιστα τάση αυτού του ποσοστού. Ο πρόεδρός της κ. Καβαθάς είπε το μεσημέρι τής Πέμπτης στην εξαιρετική δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Κατερίνα Ακριβοπούλου ότι «το 1/3 των πρώην συναδέλφων μου είναι σήμερα ΑΣΤΕΓΟΙ»! Γεγονός αυτόχρημα απίστευτο, που τα συστημικά κανάλια αποσιωπούν. Ευτυχώς που η εικόνα –μία εικόνα όχι χίλιες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις– με τα απλωμένα χέρια στην είσοδο ειδικά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί της Τετάρτης, για να πάρουν ΔΩΡΕΑΝ από τους πωλητές λαϊκών αγορών απελπισμένοι συμπολίτες μας μια σακούλα ο καθένας από τους 50 τόνους οπωροκηπευτικών, έκανε ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ των Ελλήνων. Κάτι που το αρνούνται υποκριτικότατα οι μεγαλόσχημοι της κυβέρνησης, με πρώτους και καλύτερους τους τρισάθλιους Σαμαρά και Στουρνάρα.

Γράφω Πέμπτη απόγευμα και δεν θα προλάβω τα αποτελέσματα της νέας Συνόδου Κορυφής. Αυτό, όμως, δεν έχει την παραμικρή σημασία. Διότι γνωρίζουμε την οικτρή αποτυχία της πολύ πρόσφατης προηγούμενης. Έχουμε να κάνουμε με Συνόδους Κορυφής που κατατρύχονται από δυσχερείς, αν όχι αδιέξοδους συμβιβασμούς, αντί να κοιτάξουν κατάματα τα προβλήματα της κάθε χώρας και να αντιμετωπίσουν με θάρρος και αποφασιστικότητα τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξέρω, υπάρχει η αρχομανής Μέρκελ στη μέση, η οποία έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι σε όλους τους σημαντικούς παράγοντες του ευρωπαϊκού κογκλάβιου. Κοτόπουλα είναι, όμως, όλοι αυτοί; Γιατί δεν την εκβιάζουν, γιατί δεν την απειλούν; Κρατούν ωρολογιακή βόμβα στα χέρια τους…

Στο διάστημα 2007-2013 δόθηκαν 20,6 δισ. ευρώ συν 18,7 δισ. ευρώ. Για το διάστημα 2014-2020 αναμένονται για την Ελλάδα ΜΟΛΙΣ 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία φιλοδοξεί να τα αυξήσει ο Σαμαράς σε 14 δισ. ευρώ. Αλλά και να τα καταφέρει –πράγμα εντελώς αβέβαιο–, οι ανάγκες μας θα είναι πολλαπλάσιες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάμερον ζητάει συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση ΜΟΝΟ 900 δισ. ευρώ, ψίχουλα δηλαδή. Τι μένει, λοιπόν, για την ελληνική κυβέρνηση; Η κρατική καταστολή, η επιστράτευση και ο γύψος της Απριλιανής χούντας: Ο μόνιμος και διαρκής εκτροχιασμός της. Ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα τη λαϊκή εξέγερση και την ανατροπή της.


Σχολιάστε εδώ