Ντέρμπι Λιλλήκα – Μαλά για είσοδο στον β΄ γύρο

Κάτι που μπορεί να συμβεί, εάν αυξηθεί το ποσοστό που ο Νίκος Αναστασιάδης εισπράττει από το ΔΗΚΟ. Παρότι η ηγεσία του το ΔΗΚΟ υποστηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη, το 40% των οπαδών του κόμματος ψηφίζει τον Γιώργο Λιλλήκα και μόνο το 32% τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Γιώργος Λιλλήκας και ο Σταύρος Μαλάς δίνουν τη δική τους μάχη για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο Σταύρος Μαλάς προηγείται του Γιώργου Λιλλήκα από 1% ως 3% στις δημοσκοπήσεις. Το ποσοστό αυτό εμπίπτει στο στατιστικό σφάλμα. Γιʼ αυτό και εκτιμάται ότι θα γίνει ντέρμπι.

Με τη θηλιά στον λαιμό

Οι κεντρικές συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την οικονομία και την κρίση που κτυπά την Κύπρο. Φαίνεται μάλιστα ότι το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και, ως εκ τούτου, είτε θα γίνει κούρεμα ομολόγων είτε και ιδιωτικοποιήσεις. Ανοικτό είναι το θέμα κατά πόσον η Μόσχα θα δανειοδοτήσει ή όχι την Κύπρο μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας, καθώς και η λοιπή πολιτική ηγεσία, θεωρούσαν ότι το ζήτημα έχει κλείσει. Όμως, πληροφορίες από τη Μόσχα έχουν πάλι δημιουργήσει σκιές, κατά πόσο θα δοθεί ή όχι το ρωσικό δάνειο, ώστε να πέσει το χρέος κάτω του 120% και να μπορεί να είναι βιώσιμο. Το κυπριακό Μνημόνιο δεν έχει ακόμη υπογραφεί, ενώ τα κυπριακά ταμεία έχουν χρήματα, τα οποία είναι δανεικά από τους ημικρατικούς, ως το τέλος Μαρτίου. Ο επόμενος πρόεδρος θα αναλάβει με τη θηλιά στον λαιμό.

Ο ΔΗΣΥ δεν θέλει Λιλλήκα

Εάν ο Νίκος Ααναστασιάδης δεν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, θα υπάρξει και δεύτερη Κυριακή με την παράσταση νίκης υπέρ του, ανεξαρτήτως εάν θα περάσει ή όχι στον δεύτερο γύρο ο κ. Μαλάς ή ο κ. Λιλλήκας. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι εάν θα είναι ο κ. Λιλλήκας στη δεύτερη Κυριακή, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για τον Νίκο Αναστασιάδη, διότι η διαφορά Αναστασιάδη – Λιλλήκα είναι μικρότερη από εκείνη μεταξύ Αναστασιάδη – Μαλά.


Σχολιάστε εδώ