Μπλοκάρει η «τρόικα» τις 48 δόσεις!

Ναι, ναι αυτή είναι η πραγματικότητα που έχει αποδεχθεί και η τρικομματική κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον δρόμο που μας έβαλε ο Γ. Παπανδρέου.

Στη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αύξηση του αριθμού των δόσεων εξόφλησης των οφειλών στις εφορίες, παραδέχθηκε ότι η «τρόικα» δεν το επιτρέπει. Είπε συγκεκριμένα:

– Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αυξηθούν οι μήνες της αποπληρωμής των χρεών. Θα θέλαμε να τους επεκτείνουμε σε 48, αλλά η «τρόικα» δεν το δέχεται ακόμη.

Έχει ακόμη κανείς αντίρρηση το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; Να πρέπει ο υπουργός Οικονομικών να πάρει την άδεια της «τρόικας» για να δώσει μια ανάσα στην αγορά που δεν έχει το παραμικρό οικονομικό κόστος. Το ίδιο συμβαίνει και με τις οφειλές στο ΙΚΑ, να αυξηθούν οι δόσεις.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έβαλε το θέμα, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει ένα πάγωμα για κάποια χρόνια των οφειλομένων, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλονται οι τρέχουσες εισφορές.

Όμως και εδώ η απάντηση ήταν όχι. Ο κ. Βρούτσης πάντως όπως μας είπε θα επιμείνει.

Και… ντερεκτίβα…

Το θράσος της «τρόικας» έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο -αφού κανείς δεν αντιδρά- που καταργεί και δόσεις!

Μέχρι πρότινος ο έφορος είχε τη δυνατότητα για ρύθμιση πληρωμής οφειλής από φόρο ακινήτων σε 24 μέχρι 32 δόσεις. Με… διαταγή της η «τρόικα» περιόρισε τις δόσεις σε τέσσερις (4)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι βουλευτές και των τριών κυβερνητικών κομμάτων έχουν πιέσει τους υπουργούς για αύξηση των δόσεων, αλλά η «τρόικα»… ακούει. Το θέμα πλέον πρέπει να το θέσει ο πρωθυπουργός αλλά και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.


Σχολιάστε εδώ