Μικρά και ενοχλητικά

Τούμπες!

Μητροπολίτες, απλοί ιερείς και άλλοι… παρατρεχάμενοι, που κάποτε εξυμνούσαν τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και έσερναν τα εξ αμάξης στον τότε Μητροπολίτη Θηβών και νυν Αρχιεπίσκοπο, έδωσαν τα ρέστα τους, με αφορμή τη συμπλήρωση πενταετίας του κ. Ιερωνύμου στον θρόνο. Το τι διθυράμβους είπαν και έγραψαν, όλοι ανεξαιρέτως, δεν λέγεται! Σαν να μην ήταν οι ίδιοι που κάποτε αποθέωναν τον Χριστόδουλο και υπέσκαπταν τον Ιερώνυμο!

«Είδαν» μόνο τα έργα του Ιερωνύμου και μερικές πρωτοβουλίες, κάποιες πράγματι αξιόλογες. Ξέχασαν όμως να ασκήσουν σοβαρή κριτική για τα αρχιεπισκοπικά λάθη της τελευταίας πενταετίας. Όπως την κατρακύλα του ραδιοφωνικού σταθμού, που απειλείται με λουκέτο γιατί επίμονα η διεύθυνση επιμένει στην ψευτοκουλτούρα (για να θυμηθούμε και τον μακαριστό Χριστόδουλο), τις ατυχείς επιλογές σε συνεργάτες που βούλιαξαν τα οικονομικά της Συνόδου, την «πλάτη» στον Γ. Παπανδρέου όταν βούλιαζε η Ελλάδα με τα Μνημόνια, την έλλειψη πυγμής σε σοβαρά κοινωνικά θέματα και άλλα πολλά.

Και δεξιά και αριστερά

Με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας και τους μητροπολίτες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο γιόρτασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την πενταετία από την εκλογή του. Αν και Πέμπτη, το μενού είχε ψάρι και πολύ λίγη κουβέντα για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Οι πληροφορίες λένε πως περισσότερο το δείπνο ήταν μια κοινωνική εκδήλωση και μια ευκαιρία για χαλαρή κουβέντα. Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι άλλοι μητροπολίτες λέγεται πως προσπαθούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις από τα κόμματα, για να μην εκτεθούν (και εκθέσουν το ράσο). Σε μια κοινωνία που βράζει είναι καλύτερο, λένε, να κρατιούνται μακριά από τη φωτιά και να ασχολούνται με τα του οίκου τους. Σε αυτήν τη λογική των ίσων αποστάσεων εντάσσεται και το άνοιγμα της Εκκλησίας στα αριστερά, με το συνέδριο της Θεσσαλονίκης με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και άλλα παρόμοια.


Σχολιάστε εδώ