Κόντρα «ΕΘΝΟΥΣ» – ΕΣΗΕΑ

Μετά την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε όλο τον Πήγασο την προπερασμένη Κυριακή, το «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε ένα επιθετικό άρθρο για τις επιλογές της ΕΣΗΕΑ, οι οποίες σίγουρα χωρούν πολλή συζήτηση, εστιάζοντας στην υπόθεση των ΜΜΕ του ΚΚΕ: τις απολύσεις στο ΚΚΕ και το κλείσιμο του 902 TV, το οποίο απαίτησε πρόσφατα η ΕΙΤΗΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει ο Πήγασος, μέσω του Mega. Στη συνολική αυτή αναφορά στο κείμενο που είχε την υπογραφή «Α.Κ.» υπήρχε και το εξής: «Εξάλλου, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ο ίδιος είχε προσφέρει ένα ποσό από τα αποθεματικά της Ένωσης για να ενισχύσει το εγχείρημα αυτό».

Η απάντηση ήταν δυναμική και ήρθε από όλες τις πλευρές: την «Εφημερίδα των Συντακτών», την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ, τον ίδιο τον Δ. Τρίμη, τον ταμία της Ένωσης Μωυσή Λίτση, τη Συσπείρωση και την πρόεδρο του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Σε όλους τους τόνους υπήρχε διάψευση του ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» χρηματοδοτήθηκε από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ. Ο ταμίας Μωυσής Λίτσης με ενυπόγραφη δήλωση ανέφερε πως «ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ η έκδοση της “Εφημερίδας των Συντακτών”. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατον, αφού για την εκταμίευση και του τελευταίου ευρώ από το ταμείο της Ένωσης απαιτείται απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου, και βέβαια ουδέποτε τέθηκε και ούτε θα μπορούσε να τεθεί θέμα χρηματοδότησης της “Εφημερίδας των Συντακτών”». Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «η ΕΣΗΕΑ χρηματοδότησε αποκλειστικά και μόνο την έκδοση του πρώτου απεργιακού φύλλου των απεργών της “Ελευθεροτυπίας” με τίτλο “Οι Εργαζόμενοι”, όπως έχει κάνει άλλωστε στο παρελθόν και με την έκδοση άλλων απεργιακών φύλλων (εργαζομένων του “Ελεύθερου Τύπου” και της “Απογευματινής”)».

Το «Έθνος» δεν επανήλθε ούτε δημοσίευσε τις ανακοινώσεις των Ενώσεων και των πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Να περιμένουμε και δεύτερο μέρος ή θα σταματήσει εδώ η αντιπαράθεση;


Σχολιάστε εδώ