Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Μακριά και χώρια…

Δεν κατάφεραν τελικά να βρεθούν δίπλα δίπλα ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΝ ούτε και στην παρουσίαση του βιβλίου «Εισαγωγή στη θεωρία του πολέμου και της στρατηγικής», του Υπτγου ε.α. Παναγιώτη Μαυρόπουλου, παρά το γεγονός ότι η συνύπαρξη των δύο Αρχηγών είχε ανακοινωθεί στην επίσημη πρόσκληση που είχε μοιραστεί για το βιβλίο και που τελικά παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, με συντονιστή τον Σάββα Καλεντερίδη.
Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω κάποιας υποχρέωσης που είχε, όμως το μυαλό όλων πήγε στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που είχε το «ΠΑΡΟΝ» και έκανε λόγο για τις σχέσεις των δύο ανδρών που είναι στο ναδίρ.
Στην κατάμεστη πάντως αίθουσα, πέρα από τον Α/ΓΕΝ, τα μάτια καρφώθηκαν και στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων, όπου παρών ήταν ο παραιτηθείς Αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς.

ΜΕΧΡΙ το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανακοινώσουν την ίδρυση του νέου κόμματος τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ουσιαστικά θα πρόκειται για τη μετεξέλιξη του πολιτικού φορέα που πρόσφατα έθεσαν σε λειτουργία, υπό τον τίτλο «Ελλήνων Πρωτοβουλία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζεται η εγγραφή νέων μελών, ενώ απλοί πολίτες σπεύδουν να στρατευθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια. Σε επίπεδο προβεβλημένων στελεχών, τις προηγούμενες ημέρες προσχώρησαν στον πολιτικό φορέα οι πρώην βουλευτές Χρ. Ζώης και Γ. Μανώλης. Αναμένεται σύντομα, ίσως και αυτήν την εβδομάδα, η προσχώρηση του διαγραμμένου από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτή Φθιώτιδας Ν. Σταυρογιάννη, ενώ θ’ ακολουθήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πειραιά Ι. Κουράκος.

ΠΕΡΑΣΕ μάλλον απαρατήρητη μια αποστροφή του Γ. Στουρνάρα. Απαντώντας στις επικρίσεις που είχε διατυπώσει σε βάρος του ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος όσον αφορά το ύφος του, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε -επί λέξει- ότι «αν είμαι αλαζών δεν θα το κρίνει ο κ. Παυλόπουλος, αλλά ο ελληνικός λαός»! Ένα δημόσιο πρόσωπο μόνο με έναν τρόπο μπορεί να κριθεί από τον λαό: Να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές.

Στη Βουλή βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Γρηγόρης Νιώτης. Ο επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας του Καναδά, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο αναφορικά με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 28 του μήνα. Σύμφωνα με τον κ. Νιώτη, τα περισσότερα στελέχη που δεν είναι κοντά στον κ. Βενιζέλο θα απέχουν από το συνέδριο, καθώς, όπως είπε, είναι δύσκολο να βρουν κίνητρο για να παραστούν. Ακόμη θεωρεί ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί η ηγεσία ούτε να υπάρξουν ιδιαίτερες προκλήσεις από όσους είναι απέναντι. «Ακόμη και να κατατεθεί πρόταση για να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, θα γίνει μόνο και μόνο για να κρατήσουν τον κόσμο τους συγκεκριμένα στελέχη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε πηγαδάκι στη Βουλή, ενώ παραδέχθηκε πως το συνέδριο είναι μια ευκαιρία προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να βρει τον προσανατολισμό του.


Σχολιάστε εδώ