Τρέχουν και δεν φτάνουν στον Ολυμπιακό με τα φορολογικά προβλήματα του Τζιμπούρ

Κρύος ιδρώτας τους έλουσε στον Ολυμπιακό από την αποκάλυψη ότι οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ερευνούν τον Ράφικ Τζιμπούρ, επειδή έχει παραλείψει να κάνει φορολογικές δηλώσεις από το 2007 και για τραπεζικό έμβασμα 1 εκατ. ευρώ από στοιχηματική εταιρεία. Ως ξένος υπήκοος, βέβαια, ο Αλγερινός μπορεί να έχει το δικαίωμα του πονταρίσματος σε ιδιωτικές εταιρείες, αλλά από τη στιγμή που τα χρήματα εισήλθαν στην Ελλάδα, θα έπρεπε να φορολογηθούν. Κάτι που ουδέποτε συνέβη, επειδή ο Τζιμπούρ ξέχασε να δηλώσει τα κέρδη του.

Στο Λιμάνι, όμως, ανησυχούν, επειδή την περίοδο που εκταμιεύθηκε το 1 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα ξεσπούσε το σκάνδαλο με τα ύποπτα παιχνίδια.

Τότε είχε γίνει σαφές ότι απαγορευόταν στους ποδοσφαιριστές να παίζουν Στοίχημα και έτσι ο Τζιμπούρ κινδυνεύει με βαριά ποινή. Γι’ αυτό σήμανε συναγερμός στον Πειραιά, επειδή μόλις την περασμένη Δευτέρα ανανέωσαν το συμβόλαιο του παίκτη και μάλιστα για τρία χρόνια. Αν και επίσημα προσπαθούν να υποβαθμίσουν την εισαγγελική έρευνα, στην πραγματικότητα οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν ομάδα για να πουλήσουν τον αλγερινό επιθετικό. Ή έστω να τον δανείσουν, με την προοπτική της πώλησής του το ερχόμενο καλοκαίρι. Πηγές από τον Ολυμπιακό ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση, επειδή το τελευταίο που θέλει είναι η σύνδεση της ομάδας του με το παράνομο στοίχημα.


Σχολιάστε εδώ