στα ενδότερα των ομάδων

• Η μεταγραφή του Γιάννη Κοντοέ στον Παναθηναϊκό χάλασε για 50.000 ευρώ. Τόσα ζήτησε προκαταβολή ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ από τους συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά το συγκεκριμένο ποσό έλειπε από τους «πράσινους».

• Η μεταγραφή του Γιάννη Παπαδόπουλου στον Παναθηναϊκό χάλασε για 50.000 ευρώ. Αυτό το ποσό απαίτησαν οι διοικούντες τη Δρέσδη για να αφήσουν τον έλληνα διεθνή να επαναπατριστεί και να φορέσει τα πράσινα.

• Μέσα σε μία μέρα το «τριφύλλι» απέτυχε να αποκτήσει δύο από τους μεταγραφικούς στόχους του, επειδή το ταμείο του είναι άδειο. Πέρασαν έξι μήνες από τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και αντί να βρουν οι «πράσινοι» τον δρόμο τους, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε κομπάρσους.

• Το τιτίβισμα του Άγγελου Μπασινά ότι ο Παναθηναϊκός διώχνει τους διεθνείς του πόνεσε πολλούς φίλους του «τριφυλλιού». Μέσα σε μία μέρα, άλλωστε, αποχαιρέτησαν την Παιανία οι Βύντρα, Σπυρόπουλος και Χριστοδουλόπουλος.

• Το κατόρθωμα των ανθρώπων που διοικούν τον Παναθηναϊκό ήταν ότι έστειλαν όλους τους διεθνείς σε άλλες ομάδες χωρίς να εισπράξουν έστω κι ένα ευρώ. Αντίθετα κατάφεραν σε κάποιες περιπτώσεις να πριμοδοτήσουν κιόλας τις μεταγραφές τους, όπως συνέβη με τον Λουκά Βύντρα.

• Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός πήρε πάνω από 600.000 ευρώ χάρη στη συμμετοχή των Καραγκούνη, Κατσουράνη και Νίνη. Στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς έσοδα.

• Η τακτική που ακολουθεί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει φέρει σε απόγνωση τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά έχει δώσει και το έναυσμα για χορούς και πανηγύρια στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. «Το μεγαλύτερο δώρο που μας έχουν κάνει ήταν η ανάμειξη του Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό», υποστηρίζουν συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

• Γεννάνε και κοκόρια για τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων». Από τον Ράφικ Τζιμπούρ έως σήμερα οι αντίπαλοί του φροντίζουν και του κάνουν το ένα δώρο μετά το άλλο. Το κέρδος για τον Μαρινάκη είναι μεγάλο και, όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός θα παίζει χωρίς αντίπαλο και την επόμενη σεζόν.

• Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, τρελάθηκε με τον τρόπο που χειρίστηκαν οι συνεργάτες του την υπόθεση του Βύντρα. Εκτέθηκαν επικοινωνιακά οι «ερυθρόλευκοι» και ο πρόεδρός τους ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές.

• Δυσαρεστημένος από την επικοινωνιακή πολιτική εμφανίζεται και ο Σάββας Θεοδωρίδης. Οι έμπειρος παράγοντας ακούστηκε να λέει ότι αν είχε ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα, οι αντιδράσεις των οπαδών θα σταματούσαν αμέσως, επειδή ο κόσμος εμπιστεύεται την κρίση του.

• Το μεταγραφικό ντεμαράζ του ΠΑΟΚ είχε αφετηρία τις αποδοκιμασίες των οπαδών στον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη. Η νέα γκέλα του «Δικέφαλου του Βορρά» εξόργισε τους φίλους της ομάδας, που γκρίνιαξαν χωρίς να αφήσουν στο απυρόβλητο ούτε τον Ιβάν Σαββίδη.

• Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε πόσο απαιτητικός είναι ο κόσμος στην Τούμπα κι έδωσε εντολή να τρέξουν αμέσως οι μεταγραφικές κινήσεις. Έτσι πήρε η ομάδα της Θεσσαλονίκης τους Καμαρά, Βούκιτς, Ιτάνζ και Ολίσε. Το κόστος των μεταγραφών είναι μικρό, αλλά οι παίκτες αρκούν στον «Δικέφαλο του Βορρά» για να διεκδικήσει το Κύπελλο και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Σημαντικά, όμως, ενισχύθηκε και ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση, ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες πήραν τον Κοντοέ, τον Κάφα και τον Λένσε, αλλά το σημαντικότερο επίτευγμά τους ήταν ότι κράτησαν όλο τον κορμό τους, δηλαδή τους περιζήτητους Ράγιος και Ναβάρο.

• Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Ατρόμητος, ο οποίος έκλεισε μόνο τον ισπανό τερματοφύλακα Μανόλο για τη θέση του Ιτάνζ και τον Βαγγέλη Μάντζιο. Στο Περιστέρι, ωστόσο, έχουν σοβαρότερα προβλήματα μετά την απόφαση του Γιώργου Σπανού να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

• Ο πρόεδρος του Ατρομήτου φέρεται να ενοχλήθηκε μίας μειοψηφίας οπαδών. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι κουράστηκε από την ενασχόληση του με την ομάδα του Περιστερίου επειδή περίμενε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο.

• Κάνουμε άλλες αναφορές στον ρόλο που παίζουν οι οπαδοί, αλλά, όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες στον οικονομικό τομέα με τη δραστική μείωση εισόδων από χορηγίες, μόνο ο κόσμος μπορεί να βάλει πλάτη στις ομάδες.

• Τον Σπανό επηρέασε σημαντικά η κρίση και κυρίως η περιορισμένη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας της εξομοίωσης με εκείνο που προορίζεται για την κίνηση των οχημάτων. Έτσι, περιορίστηκε σημαντικά η δυνατότητα του επιχειρηματία να καλύπτει το άνοιγμα ακόμα και μίας νοικοκυρεμένης ομάδας όπως ο Ατρόμητος.

• Ο Σπανός θα προχωρήσει το καλοκαίρι σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μπάτζετ μέσα από την πώληση βασικών παικτών όπως ο Σκόνδρας και ο νεαρός Μπάλλας. Ο τελευταίος αναμένεται να παραμείνει στην Εθνική Ελπίδων, παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του, κι έτσι θα φέρει μια σημαντική πρόκριση μέσω της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

• Ο Μπάλλας άρεσε και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, άλλα υποχώρησε αισθητά έναντι των Σάμαρη και Κολοβού, επειδή οι δύο παίκτες του Πανιωνίου πήραν φέτος αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Μην ξεχνάμε και τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος εντάχθηκε ήδη στην ομάδα του Πειραιά, τότε ο χώρος περιορίζεται αισθητά για τον Μπάλλα.

• Με την πώληση των παικτών, ο Σπανός θα επιδιώξει να βγάλει το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους Περιστεριώτες, τότε θα αποχωρήσει οριστικά. Αλλά δεν θα φύγει από το ποδόσφαιρο.

• Ο Σπανός θα στραφεί σε μια άλλη ομάδα με μικρότερο κόστος κι ενδεχομένως με σοβαρότερες προοπτικές. Μια σκέψη είναι η επιστροφή στον Ιωνικό, την ομάδα της γειτονιάς του που γιγαντώθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στον πατέρα του, τον Μιχάλη.

• Τον προσέγγισαν και από την ΑΕΚ τον Σπανό, αλλά απάντησε αρνητικά χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Ούτε για συμπαίκτης του Βιντιάδη δεν το συζήτησε, επειδή θεωρεί πως δύσκολα μπορεί να σώσει η Ένωση την παρτίδα…


Σχολιάστε εδώ