Ρένα Δούρου: Εκτός συνόρων είμαστε εθνική αντιπροσωπεία

Η κ. Δούρου δηλώνει ότι «εκτός συνόρων είμαστε και λειτουργούμε ως εθνική αντιπροσωπεία. Μπορεί να υπάρχει κριτική σε πολιτικές επιλογές, αλλά κυρίαρχος στόχος είναι η υποστήριξη της χώρας». Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει το συντομότερο ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης και όσα συζητήθηκαν στις ΗΠΑ.

Για την κ. Δούρου ήταν ιδιαίτερα σημαντικό ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προβάλει αποτελεσματικά τις θέσεις του και πλέον στην Αμερική υπάρχει μια ακριβής εικόνα τόσο για το κόμμα, όσο και για τον πρόεδρό του. Θεωρεί κρίσιμης σημασίας, όχι μόνο για το κόμμα της αλλά και για την προώθηση ελληνικών θέσεων και συμφερόντων, τις γέφυρες που δημιουργήθηκαν με σημαντικά μέλη του αμερικανικού πολιτικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού κόσμου και την ελληνική ομογένεια και επιτακτική ανάγκη να συντηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας αυτοί ανοιχτοί. Γι’ αυτήν «στοίχημα είναι η επάνοδος» σε όσα χτίστηκαν με το ταξίδι αυτό.

Απαντώντας ίσως και σε όσους στο κόμμα της διαμαρτύρονται για τα ταξίδια του Τσίπρα σε ΗΠΑ και Γερμανία, η κ. Δούρου τονίζει ότι διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άσκηση μιας πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής. Πιστεύει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στερεότυπα και ότι στην εξωτερική πολιτική «δεν πρέπει να βάζεις ποτέ τ’ αυγά σου σε ένα μόνο καλάθι, πρέπει να τους βλέπεις όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, στην ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα υπάρχουν ταξίδια τόσο στη Ρωσία και την Κίνα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία. Κυρίαρχο κριτήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ταξίδια αυτά να είναι ουσιαστικά και να παράγουν αποτελέσματα και να μην εμπλακούν σε ένα είδος «διαγωνισμού» με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, για το ποιος θα πάει πού και πρώτος.


Σχολιάστε εδώ