Ο Άρης παίζει τη σωτηρία, ο Δώνης το μέλλον του

Στο ψυχολογικό κομμάτι και οι «κίτρινοι» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφεραν να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στον μεν Άρη ξεπέρασαν ακόμα και την αποχώρηση του Λούκας Αλκαράθ. Στη θέση τού Ισπανού αναβαθμίστηκε ο πιστός στρατιώτης της ομάδας, ο Γιάννης Μιχαλήτσος, άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές στην 5η θητεία του ως πρώτος προπονητής. Ανανέωσε και ο Νταβίντ Αγκάνθο και όλα καλά.

Στον ΠΑΟΚ το προσπέρασμα της ήττας και των αποδοκιμασιών επιτεύχθηκε χάρη στις απανωτές μεταγραφές. Από τους νεοφερμένους, βέβαια, μπορεί να παίξει μόνο ο Ιτάνζ, αλλά το ηθικό είναι πλέον ακμαιότατο στην Τούμπα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μιχαλήτσος σκέφτεται να μετατρέψει το σχήμα τού Άρη στο 4-3-3, με τους Αγκάνθο, Γιαννιώτα και Διαμαντάκο να αλλάζουν διαρκώς θέσεις στην τριπλέτα της επίθεσης. Ο Τάτος θα αγωνιστεί ως 10άρι πίσω από τους τρεις, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ζαραδούκας, αλλά αυτήν τη φορά ως αριστερός μπακ. Και τον Τριανταφυλλάκο σκέφτεται ο προπονητής τού Άρη, επειδή θέλει έναν παίκτη που να μπαίνει σφήνα στους τρεις επιθετικούς, με στόχο να αιφνιδιάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στην άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης έχει κατά νου να χρησιμοποιήσει στη βασική 11άδα τον Ιτάνζ. Ο διεθνής Καμερουνέζος τερματοφύλακας είναι ο ένας από τους δύο ετοιμοπόλεμους παίκτες που αποκτήθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Ο δεύτερος είναι ο Καμαρά, ο οποίος θα μπει λογικά στην αποστολή και κάποια στιγμή θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι γηπεδούχοι θα παίξουν μόνο για την νίκη. Χρειάζονται, άλλωστε, βαθμολογική ανάσα για να παραμείνουν έξω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Για τον ΠΑΟΚ θα ‘ναι καλή και η ισοπαλία. Ξέρει, όμως, ο Δώνης ότι με νίκη στο Χαριλάου θα εξασφαλίσει πίστωση χρόνου έως το καλοκαίρι.


Σχολιάστε εδώ