Μπήκε στο… κάδρο ο Πειραιάς!

Ο Πειραιάς είναι πλέον στην… πρώτη σελίδα. Με έργα, όχι με λόγια. Με αποδείξεις, όχι με ενδείξεις.

Ίσως είναι νωρίς για πανηγυρισμούς, αλλά μία πόλη στερημένη από τα πάντα επί 22 χρόνια, όταν βλέπει πως βγαίνει στο προσκήνιο, αποκτά προοπτική, δικαιολογημένα αισθάνεται ικανοποιημένη. Και πρώτοι απ’ όλους ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περί τα τέλη του περασμένου χρόνου ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό και του έθεσε τα άμεσα ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκείνης τηλεφώνησε στους συναρμόδιους υπουργούς και ζήτησε να «τρέξουν» κάθε θέμα που αφορά στον Πειραιά.

Τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος είχε συναντήσεις με κορυφαίους, υπουργούς είτε στα υπουργεία τους, είτε στο δημαρχείο και το… νερό μπήκε στ’ αυλάκι. Έτσι σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχουν δρομολογηθεί τα εξής θέματα:

= «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για τις μονοδρομήσεις και την αλλαγή του κυκλοφοριακού χάρτη του Πειραιά που θα «ανακουφίσει» το κέντρο και το λιμάνι από το κυκλοφοριακό χάος.

= Απέκτησε ο δήμος έναν ακόμα παιδικό σταθμό στο Φάληρο με προαύλιο χώρο 5 στρεμμάτων.

= Μπήκε εμπειρογνώμονας που θα κάνει τη μελέτη για την υπόγεια λεωφόρο που θα συνδέει το Ν. Φάληρο με το λιμάνι.

= Επιταχύνονται τα έργα για το Μετρό και το τραμ με την ταυτόχρονη υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από το ΣΕΦ μέχρι τον τερματικό σταθμό στον Πειραιά.

= Δεσμεύτηκαν 13 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου δικτύου περισυλλογής ομβρίων υδάτων και 25 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, και είναι έτοιμη η διάθεση 4 εκατ. ευρώ στον δήμο για απαλλοτριώσεις.

= Μπαίνουν ή μπήκαν στα προγράμματα ΕΣΠΑ σημαντικά έργα για την πόλη (Ράλλειος, αθλητικές υποδομές κ.λπ.

= Είναι σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα-μαμούθ του ΟΛΠ, που θα αλλάξει όλο το λιμάνι.

Να σημειωθεί ότι αύριο ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο στον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.


Σχολιάστε εδώ