Κόβει από παντού ο Αλαφούζος, αλλά χωρίς να βάζει ούτε ένα ευρώ

Ο πρόεδρος του ΠΑΟ δήλωσε πως αισθάνεται ότι παριστάνει την… «τρόικα» και δεν έχει άδικο, καθώς μέχρι στιγμής λειτουργεί μόνο με το σκεπτικό του «κόψε». Το… Μνημόνιο του Αλαφούζου, πάντως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, θα φέρει αποτελέσματα την επόμενη χρονιά.

Το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι αυτήν τη στιγμή γύρω στα 20 εκατ. ευρώ -σύμφωνα πάντα με τον Αλαφούζο- και θα πρέπει να πέσει μέχρι το καλοκαίρι στα… 10. Η βίαιη αυτή προσαρμογή θα φέρει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ένα πλεόνασμα κοντά στα 5 εκατ. ευρώ ετησίως από την επόμενη σεζόν.

Ένσταση, βέβαια, υπάρχει και σε αυτό το πλάνο, καθώς οι ίδιοι θεωρούσαν πως θα μάζευαν 12 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι από την Παναθηναϊκή Συμμαχία και συγκέντρωσαν περίπου… 2.

Όπως και να έχει, πάντως, οι φίλοι της ομάδας είναι προετοιμασμένοι για ένα «ψυχρό» καλοκαίρι. Για να μειωθεί το μπάτζετ στα μισά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να ακολουθηθούν δύο δρόμοι: Ο πρώτος είναι να συνεχιστεί η… μεγάλη φυγή ποδοσφαιριστών που ξεκίνησε φέτος και ο δεύτερος, αρκετοί απ’ όσους παραμείνουν στην Παιανία να δεχθούν να μειώσουν τα συμβόλαιά τους.

Όσο για τις μεταγραφές, θα υπάρξει ένα ταβάνι κοντά στις 200.000 ευρώ για τα συμβόλαια και μόνο για περιπτώσεις… τύπου Σισέ ενδέχεται να ανέβει.

Το όλο εγχείρημα θα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με ό,τι επιχείρησαν το περασμένο καλοκαίρι… Μαύρος, Τσιάρτας και Δημητρέλος στην ΑΕΚ. Υπάρχει κι εδώ βέβαια μια σημαντική παράμετρος. Η Ένωση έριξε σε ένα καλοκαίρι το μπάτζετ της από τα 8 εκατ. στα 3. Γλίτωσε δηλαδή 5, την ώρα που ο Αλαφούζος στον ΠΑΟ θέλει να κόψει από την ομάδα του τα διπλάσια.


Σχολιάστε εδώ