κάτω στον Πειραιά

Ευχή και ελπίδα όλων είναι να βρεθούν επενδυτές και τα ακίνητα αυτά να αξιοποιηθούν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πόλης.

// Περισσότερα από 13.000 αντικείμενα, όπως γυαλιά ηλίου, υποδήματα, τσάντες, ζώνες, είδη οικιακής χρήσεως, είδη ρουχισμού και ρολόγια, κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της προηγούμενης εβδομάδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων.

// Περίπου 30 τόνους ζυμαρικών και 6 τόνους γραβιέρας ξεκίνησε να μοιράζει η Αντιπεριφέρεια Πειραιά σε αναξιοπαθούντες Πειραιώτες. Τα τρόφιμα διασφαλίστηκαν από ένα πρόγραμμα της ΕΕ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στ. Χρήστου, τα είδη αυτά θα διανεμηθούν στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο, στη στέγη υπερηλίκων «Λυτρωτής», στο Δίκτυο Ανθρωπιάς Κερατσινίου, στη Μητρόπολη Νίκαιας, στην Ένωση Τρίτεκνων Νομού Πειραιά, στην Παμπειραϊκή Ένωση Πολυτέκνων και στην Πειραϊκή Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ.

// Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης εφαρμόζεται όμως από την περασμένη βδομάδα και από την ΚΟΔΕΠ, την Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι έχουν οικογένεια με ανήλικα παιδιά. Για να ενταχθεί κάποιος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να εμφανίζει εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ ετησίως, να είναι άνεργος και φυσικά να προκύπτει από κάποιο έγγραφο ότι είναι δημότης ή μόνιμος κάτοικος Πειραιά.

// Μετά από πρόταση ενεργών πολιτών-εργαζομένων στον χώρο της υγείας και εισήγηση του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού ενέκρινε τη στέγαση και λειτουργία του νεοσύστατου «Αλληλέγγυου Ιατρείου Πειραιά» στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού. Οι εθελοντές γιατροί θα παράσχουν υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες ολόκληρης της Περιφέρειας Πειραιά. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από 9.30 το πρωί μέχρι 8.30 το βράδυ. Εξυπακούεται ότι προτεραιότητα θα έχουν οι ανασφάλιστοι δημότες ή κάτοικοι Κορυδαλλού. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 4960790.

// Ο Ελληνισμός και η μοναδική και διαχρονικά λαμπερή, γεμάτη δόξα παρουσία του στον χρόνο θα είναι το κεντρικό θέμα σχολιασμού στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και την Ένωση Συνδέσμων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά (ΕΣΠΠΠ) την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» (Γρηγορίου Λαμπράκη 231). Στην εκδήλωση θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής ο ιστορικός συγγραφέας Κώστας Ν. Μπαρμπής.

// Τα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία 9ο και 10ο στο κτιριακό συγκρότημα της οδού Αγ. Δημητρίου στα Μανιάτικα επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος. Περιηγήθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας, συνομίλησε με δασκάλους και μαθητές και ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τον κήπο του σχολείου που τον έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές με υλικά (φυτά και χώμα) που τους παραχώρησε ο δήμος. Μετά την επίσκεψη ο δήμαρχος είπε: «Έχω πει ότι είμαστε μια δημοτική αρχή για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές. Άρα δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι ψηφοφόροι των επόμενων εκλογών, όσο τα παιδιά, όσο το αύριο του Πειραιά. Γι’ αυτό μαζί προσπαθούμε να κάνουμε το σχολείο τους ελκυστικότερο, καθαρότερο και ασφαλέστερο.»

// Τρεις αντιδήμαρχοι θα χάσουν τον μισθό τους καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι δήμοι που διαθέτουν 8 αντιδημάρχους, όπως ο Πειραιάς, θα μισθοδοτούν μόνο τους 5! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 αντιδήμαρχοι που θα σταματήσουν να πληρώνονται είναι οι Χ. Τουμπέκης, Στ. Κωσταντούζος και Ευαγγελία Σαρρή. Στο μεταξύ «γενναίο μαχαίρι» έπεσε και στις αποδοχές των επικεφαλής των δημοτικών επιχειρήσεων. Έτσι ο πρόεδρος θα παίρνει καθαρά περίπου 600 ευρώ τον μήνα, ενώ ο αντιπρόεδρος γύρω στα 300.

// Καλή αρχή έκανε το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος Γιάννης Ξυπολιάς αντιμετωπίζει με ευελιξία τις… κακοτοπιές, ενώ σωστά αντέδρασε και στην τελευταία συνεδρίαση όπου είχαν συγκεντρωθεί 4-5 άτομα από τον λόφο Βώκου και επεδίωξαν να δυναμιτίσουν το κλίμα στην αίθουσα. Επίσης ο νέος γενικός γραμματέας Γιάννης Μαστρονικόλας ακολουθεί κατά γράμμα τον Κανονισμό και καταγράφει τους συμβούλους που αποχωρούν ή προσέρχονται στην αίθουσα προκειμένου να μη γίνονται λάθη στις ψηφοφορίες και να «περνάνε» τα θέματα όπως προβλέπει ο νόμος.

// Πάντως σε μια συγκεκριμένη στιγμή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, που απειλήθηκε επεισόδιο, η ψυχραιμία του δημάρχου και η εμπειρία του ήταν εκείνοι οι παράγοντες που απέτρεψαν τα χειρότερα. Η ανεξάρτητη σύμβουλος Ζωή Ρούσσου, η οποία εξελέγη με τον συνδυασμό του αλλά μετά διεγράφη και αποχώρησε, ζήτησε τον λόγο προκειμένου να κάνει μία καταγγελία. Επειδή όμως η ώρα είχε περάσει και είχε ολοκληρωθεί ο χρόνος της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, ο πρόεδρος του Σώματος δεν της έδωσε τον λόγο. Η ανεξάρτητη σύμβουλος σηκώθηκε από τη θέση της, έκανε φραστική επίθεση στον δήμαρχο και πέταξε στο έδρανο του προεδρείου κάποιες φωτογραφίες που έδειχναν ότι υπήρχαν σκουπίδια στη συμβολή των οδών Θράκης και Καλλέργη στην Αγία Σοφία. Ο Β. Μιχαλολιάκος δεν απάντησε αλλά όταν τελείωσε η Ζωή Ρούσσου, τόνισε ότι λυπάται για τη συμπεριφορά της και ότι με φωνές και με φωτογραφίες δεν γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο.

// Το «Bowling», το ιστορικό μαγαζί του Προφήτη Ηλία, δεν έχει πολλές ελπίδες να ξαναλειτουργήσει, με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα. Αυτό προέκυψε από τα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο που δείχνουν ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος, ο ανοιχτός διαγωνισμός που έγινε για να βρεθεί επιχειρηματίας να το λειτουργήσει, απέβη άκαρπος. Βέβαια ήταν και οι όροι προέβλεπαν ότι ο επιχειρηματίας πέραν του ενοικίου θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 10 χρόνια παρουσία στον χώρο της εστίασης και να κάνει και έργα ανακαίνισης του μαγαζιού και των εξωτερικών χώρων του ύψους 500.000 ευρώ! Στο συμβούλιο ακούστηκε ότι έδειξε αρχικά ενδιαφέρον και ο πρόεδρος των εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος, ο οποίος όμως δεν προχώρησε καθώς θεώρησε ότι οι όροι που έχουν τεθεί καθιστούν την επένδυση εξαιρετικά υψηλού ρίσκου. Και κάτι ξεχωριστό: Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφέρει στους συμβούλους, τις αναμνήσεις που έχει από τον χώρο, αφού -όπως είπε- στα χρόνια της πρώτης του νεότητας «μονομαχούσε» πολλές φορές στην αίθουσα του παιχνιδιού με τον Αντώνη Σαμαρά που ήταν λάτρης του μπόουλινγκ και κατέβαινε συχνά στον Πειραιά για να παίξει.

// Το Δημοτικό Θέατρο δεν το έχει παραλάβει ακόμα ο δήμος γιατί δεν έχει κάνει ο εργολάβος κάποιες μικροεπιδιορθώσεις που του έχουν υποδειχθεί. Μόλις ολοκληρωθούν, το έργο θα παραληφθεί και θα σηματοδοτήσει την αναγεννησιακή πορεία της πόλης, όπως ακούστηκε στο συμβούλιο.

// Έτοιμο να κλείσει τα παραρτήματά του σε Καλλίπολη, Καμίνια και Αγία Σοφία ήταν το ΙΚΑ, σύμφωνα με τον δήμαρχο και χρειάστηκε να κάνει πολλές παρεμβάσεις για να αλλάξει γνώμη η διοίκηση του ιδρύματος και να τα διατηρήσει ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους της πόλης μας.

// Ξανά στο προσκήνιο ο Πειραιώτης πολιτευτής Μιχάλης Νικητάκης. Σχεδόν παμψηφεί, με 785 ψήφους, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος των Ελευθέρων Πολιτών, το οποίο ανασυστάθηκε μετά την αποχώρηση ορισμένων στελεχών του τα οποία προσχώρησαν στην ΔΗΜΑΡ. Την περασμένη Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έγινε το Συνέδριο του ανανεωμένου κόμματος στο οποίο παρέστηκαν πάνω από 1.500 σύνεδροι από όλη την χώρα, είτε είχαν δικαίωμα ψήφου είτε όχι. Γενικός γραμματέας εξελέγη ο δημοσιογράφος Απόστολος Ρόσιος, ενώ εξελέγησαν και τα 64 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Σήμερα ο Μιχάλης Νικητάκης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση φίλων του κόμματος. Για το επόμενο 15νθήμερο προετοιμάζεται ανάλογη εκδήλωση στην Ρόδο.


Σχολιάστε εδώ