επί του πιεστηρίου

Ας επιτρέψει πρώτα ο κ. Ερντογάν την επαναλειτουργία της Σχολής τής Χάλκης, να αποκτήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, να ξαναγίνουν εκκλησίες οι ναοί που τους έχουν κάνει στάβλους, ακόμη και στα κατεχόμενα, να επιστρέψουν στην Ίμβρο και την Τένεδο τις περιουσίες που άρπαξαν από τους Έλληνες και τότε συζητάμε για το τζαμί και το πού θα φτιαχτεί. Και φυσικά ας κρατήσει τα λεφτά του για τους πεινασμένους συμπατριώτες του της Ανατολίας.

Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν που κάνει τον μάγκα στην περιοχή μας. Είναι και ο Γκρούεσφκι, ο Σκοπιανός που έχει καβαλήσει το καλάμι. Μας δουλεύει και αυτός… Αυτό ήταν το συμπέρασμα της προχθεσινής συνάντησης των δυο αντιπροσωπειών στη Νέα Υόρκη, υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, τον γνωστό μας κ. Νίμιτς.

Και βέβαια αυτή η συμπεριφορά του τούρκου και του σκοπιανού πρωθυπουργού δεν είναι λογω των δυσκολιών που έχουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Είναι αποτέλεσμα της δικής μας πολιτικής, που δεν έχει όραμα, σχέδιο και στόχους. Αλλά και του ελλείμματος που έχουμε για μια ενιαία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις γραμμή στα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Και αυτό το έλλειμμα το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά άπειρες φόρες.

Τι μας φταίνε όμως οι ξένοι όταν μόνοι μας βγάζουμε τα ματιά μας! Δεν μας έφθανε η Ρεπούση, τη… δόξα της ζήλεψε ο Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει όποιος θέλει να είναι χριστιανός ορθόδοξος, να φορολογείται για να πληρώνονται οι μισθοί των ιερέων. Όλοι έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν το ένα μετά το άλλο οχυρό της πατρίδας μας. Διεκδικούμε τα πρωτεία στην κατεδάφιση.

Σειρά είχε προχθές ο Ανδρέας Μαρτίνης, μόνιμος για πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τον συνέλαβαν όχι για δικά του χρέη, αλλά για τα χρέη προς το ΙΚΑ του υπερσύγχρονου νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, πραγματικό κόσμημα για την Αθήνα. Αν τα… έφαγε ή τα καταχράστηκε, καλά του κάνανε. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιλαμβάνεσθε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. Κανένας δεν θα δέχεται να μπει σε διοικητικό συμβούλιο κοινωφελούς οργανισμού. Σου λέει, να με τραβάνε στα δικαστήρια και στα κρατητήρια; Άσε, ας λείπει… Βέβαια, υπάρχει η πληροφορία που δίνει άλλη διάσταση στη σύλληψη του Μαρτίνη. Πλήρωσε τις κόντρες μεταξύ εκείνων που θέλουν να αρπάξουν μπιτ-παρά το Ντυνάν.

Χρειαζόταν τόλμη και αποφασιστικότητα από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, για να προχωρήσει στο… «κούρεμα» πανεπιστημιακών σχολών και ΤΕΙ που είχαν σπείρει όλοι οι κατά καιρούς συνάδελφοί του σε κάθε νομό, στο πλαίσιο του προσεταιρισμού ψήφων. Και είχαμε φθάσει στο σημείο να αντιγράψουν εκείνο το… σύνθημα του «υφυπουργού» Αθλητισμού, του μακαρίτη Ασλανίδη, «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο»… Σίγουρα θα υπάρξουν ισχυρές τοπικές αντιδράσεις, γιατί θα λείψουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές που δημιουργούσαν κίνηση (νοίκιαζαν σπίτια, δουλειά στα εστιατόρια και στις καφετέριες κ.λπ.). Το θέμα είναι αν θα αντέξει ο υπουργός και η τρικομματική κυβέρνηση, γιατί, κακά τα ψέματα, εξακολουθούν και σήμερα οι τρεις αρχηγοί να λειτουργούν με την… πελατειακή στρατηγική. Το βλέπουμε άλλωστε με τον διορισμό των κολλητών τους σε… προσοδοφόρους οργανισμούς και κρατικά πόστα. Αυτό επομένως είναι το στοίχημα για τον κ. Αρβανιτόπουλο.

«Δεν είναι επένδυση να πωληθούν η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ. Όντως, μερικές εταιρείες πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, καμιά συζήτηση. Αλλά κερδοφόρες εταιρείες, όπως ο ΟΠΑΠ, να περάσουν σε ξένα χέρια; Γιατί;».

Αυτά δεν τα λέει κανένας ΣΥΡΙΖΑίος ή από εκείνους τους κρατικιστές, που τα θέλουν όλα στο Δημόσιο, να τα αρμέγουν και να τακτοποιούν τους κολλητούς τους. Τα επισημαίνει στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθηγητής Οικονομικών στο Βard College, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ εδώ και πολλές δεκαετίες. Και έχει απόλυτο δίκιο. Εσείς, κύριε πρωθυπουργέ και κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ως συγκυβερνήτες, διαφωνείτε;

Μαύρα ταμεία είχε το κόμμα του ισπανού πρωθυπουργού, κ. Ραχόι. Χορός εκατομμυρίων ευρώ από μίζες και… δουλειές, όπως αποκάλυψε η φημισμένη εφημερίδα της Ισπανίας «El Pais» με τα ντοκουμέντα που δημοσίευσε. Κατά τα άλλα, οι Έλληνες είναι οι διεφθαρμένοι και κλέφτες, όπως τέσσερα χρόνια ακούμε από τους εταίρους μας. Θύμισαν εκείνο το «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»…

Διαχρονικά, έπειτα από κάθε συνάντηση Ελλάδος – Τουρκίας σε επίπεδο πρωθυπουργών, η ελληνική πλευρά αποφεύγει συστηματικά να ενημερώσει ως προς τα θέματα που -κάθε φορά- συζητούνται. Προτιμά να κρατάει «απόρρητες» βασικές πτυχές της συνομιλίας, τροφοδοτώντας έτσι εικασίες και σενάρια. Αντίθετα, η τουρκική πλευρά σπεύδει να δημοσιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό το περιεχόμενο της συζήτησης. Μεταφέρει άλλοτε ακριβή στοιχεία, αλλά με μια δόση υπερβολής, κι άλλοτε διαστρεβλωμένα, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στις εικασίες και στα σενάρια. Με… συνέπεια η Αθήνα να τρέχει -κάθε φορά- να διαψεύδει, να διευκρινίζει, να εξηγεί και γενικώς να… μαζεύει τα ασυμμάζευτα! Το ίδιο «έργο» επαναλήφθηκε και με τη τελευταία συνάντηση Αντ. Σαμαρά – Ταγ. Ερντογάν στο Κατάρ. Με την ίδια, ως συνήθως, επιτυχία…

***

Η καταγγελία είναι από πολύ αξιόπιστο άτομο. Μήνες έχουν να φάνε κρέας τα παιδάκια που είναι στους παιδικούς σταθμούς. Και όχι μόνον αυτό. Η ψαρόσουπα που τους δίνουν δεν έχει ίχνος ψάρι! Οι δήμαρχοι της Αττικής -και πρωτίστως ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης- τι έχουν να πουν; Ποια είναι η απάντηση των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών; Αντιλαμβάνονται τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η διατροφή στην υγεία των μικρών παιδιών; Έχουν ενημερωθεί οι γονείς τους;


Σχολιάστε εδώ