διάδρομοι και ψίθυροι

• Την προηγούμενη εβδομάδα, στην προσπάθεια να «κυριευτεί» το… οχυρό των 1.000 μονάδων δεν συμμετείχαν με τόση ζέση οι εκτός τραπεζικού δείκτη εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αντιθέτως, στην προσπάθεια να κρατηθεί ο Γενικός Δείκτης πάνω από αυτό το όριο συνέβαλαν κυρίως οι τίτλοι της 3Ε Coca-Cola και του ΟΠΑΠ.

• Με βάση αυτήν την αντίδραση του ΟΠΑΠ, καλό θα ήταν να παρακολουθήσουμε και πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η μετοχή της Intralot.

• Από τις τράπεζες, τις προηγούμενες ημέρες, θετική είναι η αποτίμηση για τις μετοχές της Πειραιώς και της Alpha Bank.

• Συνεχίζεται η θετικότατη επίδοση των τελευταίων ημερών συνολικά για τον όμιλο Μυτιληναίου, τόσο για τη μητρική, όσο και για τη ΜΕΤΚΑ.

• Αναλόγως θετικά σημάδια έδειξαν και πάλι οι τίτλοι της Folli Follie Group, της Τέρνα Ενεργειακής και της Motor Oil.

• Μεγάλη συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες για τη μετοχή της Ελλάκτωρ. Κυρίως για τα σενάρια εξαγοράς της ΑΕΓΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, η κινητικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο, ιδίως λόγω και των έργων που μπήκαν ξανά στη «γραμμή προτεραιοτήτων» της κυβέρνησης, ενδέχεται να μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον.

• Η National Securities έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των μετοχών που -κατά την εκτίμηση των αναλυτών της- «θα μπορούσαν να εκπλήξουν ευχάριστα κατά τη διάρκεια του έτους τους επενδυτές». Στη λίστα περιλαμβάνονται οι μετοχές του ΟΤΕ, της Μέτκα, της Motor Oil, καθώς επίσης και της ΔΕΗ, της Ελλάκτωρ, του Τιτάνα και της Frigoglass. Εκείνο πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το report της, είναι το γεγονός πως οι αναλυτές της «βλέπουν» να προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον «εισηγμένες με μικρή κεφαλαιοποίηση, κάτω των 75 εκατομμυρίων ευρώ, που διαθέτουν εξαγωγικό προσανατολισμό ή κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους». Κι ο νοών νοείτω…

• Report και από την Πειραιώς Securities, που διαλέγει να αναβαθμίσει (σε υπεραπόδοση – «outperform») τον τίτλο της EXAE. Παράλληλα αυξάνει και την τιμή-στόχο για το χαρτί στα 6,50 ευρώ.

• Βιοχάλκο, ΔΕΗ. Δύο από τα χαρτιά-πρωταγωνιστές το τελευταίο διάστημα στο ΧΑ, που όμως τις προηγούμενες ημέρες πιέστηκαν, μεσοβδόμαδα μάλιστα κατέγραψαν και ημερήσιες απώλειες μεγαλύτερες του 3%. Ενδιαφέρον θα έχει να παρακολουθήσουμε εάν και πώς θα αντιδράσουν τις επόμενες ημέρες…

• Τέλος, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει να δούμε και σε βάθος χρόνου την αντίδραση του ΟΤΕ που την Τετάρτη έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το νέο ομολογιακό δάνειό του με σημαντική υπερκάλυψη -στα 700 εκατομμύρια ευρώ- και με το επιτόκιο να κινείται κάτω κι από το 8%!


Σχολιάστε εδώ