Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

• Εγώ θα δεχθώ, φίλε Ανδρέα Λοβέρδο, ότι εσύ και άλλοι υπουργοί διαφωνούσατε με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην παρέα των δανειστών. Γιατί το λες τώρα, κατόπιν εορτής; Γιατί δεν βγήκατε τότε να πείτε δημόσια τη διαφωνία σας ή γιατί δεν παραιτηθήκατε, οπότε ίσως το κακό για τον λαό και τη χώρα να ήταν μικρότερο; Τώρα η καταστροφή έχει συντελεστεί και κανένας από όσους ήταν στην κυβέρνηση δεν εξαιρείται των ευθυνών. Άσε που και η Λούκα σε διαψεύδει. Ο χαρακτηρισμός ως «κατάπτυστης» της απάντησης του Παπανδρέου, δεν πάει στον γραφιά της ανακοίνωσης, αλλά σε εκείνον που τη διατύπωσε… Καθαρές κουβέντες, Ανδρέα… Βγήκε όμως και η Λούκα και είπε ότι από το… Καστελλόριζο έμαθε ότι πάνε στο Μνημόνιο και στο ΔΝΤ. Το ίδιο ερώτημα που βάζω στον Λοβέρδο ισχύει και για τη Λούκα. Γιατί έμεινες;

Άστοχες ερωτήσεις

Με την ευκαιρία της αλλαγής του χρόνου, κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (νυν και πρώην) πήγαν να πουν τα «χρόνια πολλά» στον Γιώργο Παπανδρέου. Μεταξύ αυτών και οι -ανεξάρτητοι πλέον- βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Χρήστος Αηδόνης. Όταν ο πρώην πρωθυπουργός ρώτησε πώς βλέπουν τα πράγματα, ο κ. Μπόλαρης του είπε:

– Παρακολουθώ τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε δεξιό κόμμα από τον Βενιζέλο.

Σύμφωνα με την αφήγηση, ο κ. Παπανδρέου έκανε έναν μορφασμό και άλλαξε αμέσως θέμα, ρωτώντας τους βουλευτές πώς πέρασαν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.


Σχολιάστε εδώ