στα ενδότερα των ομάδων

• Διπλό το κακό για τους «πράσινους», που κλονίζονται και από εσωτερικές διαμάχες, όπως αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» εξακολουθούν να βλέπουν το φάντασμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη και το χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να δικαιολογήσουν τα λάθη των τωρινών παραγόντων.

• Η αλήθεια είναι πως οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν εγκλωβιστεί, επειδή στήριξαν το εγχείρημα της Συμμαχίας, αλλά βλέπουν ότι η ομάδα παραπαίει αγωνιστικά δίχως να βρίσκεται λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Για να αποτρέψουν τη στροφή αρκετών συνδεσμιτών, οι επικεφαλής αποφάσισαν να παίξουν το χαρτί του Τζίγγερ.

• Στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβγαλε το χαρτί του Μήτρογλου για να στείλει το μήνυμα στον Ράφικ Τζιμπούρ ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες που βάζουν γκολ. Με στόχο να πιέσει τον Αλγερινό να δεχθεί την πρόταση επέκτασης συμβολαίου με τα χρήματα που του δίνουν οι «ερυθρόλευκοι».

• Η αποχώρηση και δεύτερου παίκτη μέσα στο καταχείμωνο θα προκαλούσε αντιδράσεις από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Τοροσίδης ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τη Ρόμα και ο Τζιμπούρ εξακολουθεί να προκαλεί πονοκεφάλους στον Πειραιά.

• Με την ανανέωση στον Μήτρογλου, πάντως, ο Μαρινάκης έδειξε ότι κρατάει στον Ολυμπιακό όποιον παίκτη βάζει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη γραμμή. Ο διεθνής επιθετικός κράτησε εντελώς διαφορετική στάση από τον Τοροσίδη, ο οποίος έδειξε ότι απλώς είχε κάβα την ομάδα του Πειραιά.

• Από το περιβάλλον του έμπειρου αμυντικού, πάντως, έλεγαν ότι αν εξαρχής έδινε ο Ολυμπιακός τα ίδια χρήματα που πρόσφερε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τότε ο Τοροσίδης θα είχε υπογράψει από το καλοκαίρι του 2011. Μόνο που εκείνες τις ημέρες ανάμεσα στις δύο προτάσεις υπήρχε διαφορά 150.000 ευρώ και ο Τοροσίδης ερμήνευσε τη χαμηλότερη προσφορά ως έλλειψη σεβασμού στην προσφορά του.

• Γνωρίζουν, πάντως, και οι πέτρες στον Ολυμπιακό ότι ο Μαρινάκης έχει αδυναμία στον Παπαδόπουλο και δεν κρύβει τα συναισθήματά του. Όπως έχουν αδυναμία στον Σεμπάστιαν Λέτο κάποια στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ και, ασφαλώς, θα ήθελαν την επιστροφή του Αργεντινού στο λιμάνι.

• Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί αμέσως για την απόκτηση του Ολαϊτάν από τη Βέροια. Ενδεχομένως στην πρωτεύουσα της Ημαθίας να πάει με τη μορφή δανεισμού ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, αν και ο νεαρός διεθνής προτιμάει να μείνει ελεύθερος.

• Ο νιγηριανός επιθετικός της Βέροιας εμφανίζεται απογοητευμένος από την εξέλιξη του θέματός του και οι συνεργάτες τού Γιώργου Αρβανιτίδη σκέφτονται μήπως η λύση δοθεί με την παραχώρηση του παίκτη στον Ολυμπιακό αμέσως. Διατηρούν, άλλωστε, εξαιρετικές σχέσεις με τους «ερυθρόλευκους».

• Στον Πειραιά αρέσει ιδιαίτερα και ο Ράγιος του Αστέρα Τρίπολης. Φρόντισαν, όμως, να διαψεύσουν το ενδιαφέρον τους για τον ισπανό μέσο, επειδή ήθελαν να αποφύγουν οποιαδήποτε επικοινωνιακή κόντρα με τον ΠΑΟΚ, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα κατάφερναν μόνο να αυξήσουν τις απαιτήσεις των Αρκάδων.

• Οι παράγοντες του Αστέρα, άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι σπάνια βάζουν νερό στο κρασί τους και μένουν πιστοί στην τιμή που ορίζουν για κάθε παίκτη τους. Συνήθως πληρώνουν ακριβά την πολιτική τους, διότι χάνουν τους παίκτες χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα όταν λήγουν τα συμβόλαιά τους, αλλά, όπως λένε, «εμείς βάζουμε τα προϊόντα στη βιτρίνα και δεν κάνουμε παζάρια ή εκπτώσεις».

• Για τον Ράγιος οι Αρκάδες απέρριψαν πρόταση 500.000 ευρώ από τον ΠΑΟΚ. Φέρονται, μάλιστα, να ζήτησαν ακατέβατα 1 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του ισπανού μέσου, ο οποίος εντυπωσιάζει από την αρχή της σεζόν και οδηγεί τον Αστέρα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

• Έμπλεξαν στον Ατρόμητο με τη μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζιου, ο οποίος πληρώνει τη συμπεριφορά των παραγόντων της Μπακού, της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν, όπου θέλησε να συνεχίσει την καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γιώργος Σπανός έχει ζητήσει τη βοήθεια γνωστού ατζέντη από τη Βόρειο Ελλάδα για να βρει άκρη με τον διεθνή σέντερ φορ.

• «Μόνο ο Τραυλός μπορεί να κλείσει αμέσως το θέμα του Μάντζιου», υποστηρίζουν στο Περιστέρι, αφού ο ατζέντης συμμετείχε στη μετακίνηση του παίκτη στο Αζερμπαϊτζάν. Εμπλοκή υπήρξε και στην απόκτηση του Παπουλή, τον οποίο επίσης ζήτησε ο Νίκος Αναστασόπουλος.

• Πολλές γκρίνιες προκαλεί στην ΑΕΚ το μεταγραφικό αλισβερίσι του Ολυμπιακού με τον Άρη. Ειδικά μετά την απόφαση των «ερυθρολεύκων» να στείλουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Γιάννη Ζαραδούκα και τον Δημήτρη Διαμαντάκο, τρεις μέρες πριν από τον αγώνα της Σούπερ Λίγκας μεταξύ των «κιτρινόμαυρων».

• Ο Ανδρέας Δημητρέλος επικοινώνησε με στέλεχος του Ολυμπιακού και εξέφρασε τα παράπονά του, αλλά οι απαντήσεις που πήρε τον έπεισαν πως δεν είχε να κάνει με την ΑΕΚ ο δανεισμός των παικτών στον Άρη. Οι μουρμούρες στα Σπάτα, πάντως, όχι μόνο δεν περιορίστηκαν, αλλά αυξήθηκαν μετά τον δανεισμό και του Τάτου.

• Οι διοικούντες την Ένωση τα είχαν βρει με τον διεθνή μέσο, από τον οποίο περίμεναν να μείνει ελεύθερος. Του πρόσφεραν, μάλιστα, συμβόλαιο ανάλογο με του Αντώνη Πετρόπουλου, δηλαδή με ρήτρα να μείνει ελεύθερος εάν υποβιβαζόταν η ομάδα, αλλά και με μικρό ποσό αποδέσμευσης, ακόμα και αν έμενε ο «Δικέφαλος» στη Σούπερ Λίγκα.

• Αλλά στον Ολυμπιακό ούτε που συζητούσαν το ενδεχόμενο αποδέσμευσης του Τάτου. Έτσι, ο παίκτης κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στον ΟΦΗ και στον Άρη, τις δύο ομάδες που επέμεναν για την απόκτησή του και προτίμησε τους «κίτρινους» επειδή εκεί θα ‘χει παρέα τον Διαμαντάκου και τον Ζαραδούκα.

• Στην ΑΕΚ, πάντως, εξετάζουν και άλλους παίκτες του Ολυμπιακού. Ειδικά για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο Έβαλντ Λίνεν εξακολουθεί να μιλάει με τα καλύτερα λόγια και έχει πείσει τον Δημητρέλο ότι με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο θα σώζονταν, αλλά θα διεκδικούσαν και θέση στα πλέι οφ.


Σχολιάστε εδώ