ΠEΙΡΑΙΑΣ

Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και τον Δήμο Αίγινας. Στο διάστημα 2009 έως 2012, οι διαφορές των ποσοτήτων νερού που παρέδιδε η ΕΥΔΑΠ στους υδρομεταφορείς σε σχέση με τις ποιότητες που παρελάμβανε ο Δήμος Αίγινας ήταν μεγάλες. Που σημαίνει ότι οι υδρομεταφορείς χρέωναν περισσότερο νερό απ’ όσο τελικά μετέφεραν, ή έκρυβαν κάποιες ποσότητες για να τις πουλήσουν σε άλλα νησιά, αφού όλος ο Σαρωνικός έχει πρόβλημα λειψυδρίας. Κατόπιν αυτού ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατά των υδρομεταφορέων. Σε δηλώσεις του ο Δημ. Κατσικάρης τόνισε: «Ανταποκρινόμενοι στο χρέος και την ευθύνη μας έναντι των πολιτών πράξαμε και πράττουμε το καθήκον μας και μετά το πέρας της έρευνας που διενεργήσαμε απευθυνόμαστε στη Δικαιοσύνη, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η διαφάνεια και ο σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως για όλα και για όλους και να λάμψει η αλήθεια».

// Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 15 ημερών ο Δήμος Περάματος και ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή γεύμα με πλούσια εδέσματα, γλυκά και αναψυκτικά για 50 και πλέον οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής στην αίθουσα του Β΄ ΚΑΠΗ Περάματος.

// «Γκάζι» πατάει ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στη στήριξη για τη δημιουργία της πίστας Formula 1 στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Όπως επισημάνθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης μας πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του δημάρχου Πειραιά, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, ο Βασίλης Δεσποτόπουλος μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA, ο αρχιτέκτονας Αθανάσιος Παπαθεοδώρου project manager του DielpisFormula1, ο Θανάσης Πανόπουλος εκπρόσωπος ΓΓ Λιμένων Κώστα Μουτζούρη, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιά Στ. Διαμαντίδης και άλλοι. Ο κ. Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να κατασκευαστεί η πίστα στην περιοχή της Δραπετσώνας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα των αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο Πειραιάς όχι απλώς θα στηρίξει την πρόταση αλλά θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις δράσεις, ώστε να έχει ενεργή συμμετοχή ο δήμος.

// Είχαμε γράψει και πριν 15 μέρες ότι ο προεδρεύων στη συνεδρίαση του Δήμου Κορυδαλλού για τις δημαιρεσίες πλειοψηφών σύμβουλος Γιάννης Μελάς που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και έχει ανακοινώσει ότι θα κατεβάσει δικό του συνδυασμό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τα είχε κάνει επιεικώς… θάλασσα. Η επιβεβαίωση ήρθε μία εβδομάδα αργότερα, καθώς ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ακύρωσε την εκλογή αντιπροέδρου και γενικού γραμματέα γιατί είχαν εκλεγεί με 19 ψήφους και 17 αντίστοιχα με την πρώτη ψηφοφορία, ενώ απαιτούνταν 21 ψήφοι. Έτσι η διαδικασία επαναλήφθηκε την περασμένη Κυριακή, με αποτέλεσμα ο κ. Μελάς να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το Σώμα για την ταλαιπωρία που το υπέβαλε. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Διάκος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, καυτηρίασε την προχειρότητα και την αμάθεια εκείνων που είχαν την ευθύνη της διαδικασίας ενώ κατήγγειλε και την τακτική του δημάρχου να μην επιτρέψει στους συμβούλους του να ψηφίσουν τον αντιπρόεδρο και τον γενικό γραμματέα που πρότεινε η μειοψηφία, αφού ούτως ή άλλως αυτές τις θέσεις τις δικαιούται εκ του νόμου.

// Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμ. Μικρογιαννάκη και τον πρόεδρο του ελληνικού τμήματος του ICOMOS Δρ. Αθαν. Νακάση τίμησε για την προσφορά τους στον άνθρωπο, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης, κατά τη διάρκεια εντυπωσιακής τελετής στο δημαρχείο Νίκαιας την περασμένη Δευτέρα. Πάνω από 1.500 άτομα είχαν κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου, τις σκάλες και τον προαύλιο χώρο, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, που καταχειροκρότησαν την κ. Βαρδινογιάννη και κατά την είσοδό της όσο και κατά την αποχώρησή της. Ήταν απλοί άνθρωποι της Β΄ Πειραιά, βιοπαλαιστές ή άνεργοι που στηρίζονται από τον Όμιλο UNESCO και ορισμένοι επιβιώνουν στην κυριολεξία απ’ αυτόν. Κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης ο Γιάννης Μαρωνίτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη τον άνθρωπό μας, τον καλό άγγελο της Ελπίδας. Είναι μαχητής της Ελλάδος, είναι μαχητής της UNESCO, είναι φως και οδηγός στο έργο το δικό μας! Είναι απλός καθημερινός άνθρωπος με ζεστή καρδιά και πιο ζεστή αγκαλιά για το παιδί, για τον άνθρωπο, για τα προβλήματα μικρά και μεγάλα, για τη χώρα. Είναι ο Άγγελος της Ελλάδας!» Η κυρία Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας το τιμητικό δίπλωμα είπε: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι ανάμεσά σας, μου δίνει μεγάλη χαρά και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πραγματικά για την ιδιαίτερη αυτή διάκριση και τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε σήμερα. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, μια καλύτερη χρονιά από την περσινή, γεμάτη υγεία, γεμάτη δραστηριότητες για την UNESCO, και θα ήθελα να ξέρετε ότι θα είμαι στο πλευρό σας για να βοηθήσω σε ό,τι μπορώ».

// Νέα Δημοτική Κίνηση με την επωνυμία «Πάμε Μπροστά» ιδρύθηκε στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και θα διεκδικήσει την ηγεσία του δήμου στις προσεχείς εκλογές. Η νέα κίνηση αποτελείται από γνωστά αυτοδιοικητικά στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φιλοδοξεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση για έναν δήμο που επί χρόνια χειμάζεται! Στην ιδρυτική της διακήρυξη η Δημοτική Κίνηση υπογραμμίζει ότι «αυτός ο δήμος του χρέους, της φτώχειας, της ανεργίας, του ρουσφετιού και της υποταγής δεν μας αξίζει» και αναφέρει ότι φιλοδοξεί να δώσει λύση στο όποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της πόλης. Στόχος της Κίνησης είναι να ξαναγίνει το Κερατσίνι-Δραπετσώνα δήμος του αγώνα, της αντίστασης και της ανατροπής. Η ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 17.00 στο πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης».

// Οι πρόσφατες αναγκαίες, λόγω έργων METΡΟ, ρυθμίσεις και αλλαγές της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο του Κορυδαλλού έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Συνήθειες χρόνων, αλλαγές κατευθύνσεων σε κεντρικούς δρόμους, η αφαίρεση της προτεραιότητας από άλλους έχουν γίνει αφορμή για τροχαία ατυχήματα. Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι συνεχής ενώ από το Τμήμα Περιβάλλοντος τοποθετήθηκαν σε κόμβους 6 μεγάλα πανό με την ένδειξη «Προσοχή! STOP» ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι σύνθετο αφού το κέντρο της πόλης μας δέχεται διαμπερή διαδημοτική κυκλοφορία. Παίρνουμε όμως όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

// Όταν η δουλειά, η διαφάνεια και η συλλογικότητα αναγνωρίζεται. Στις εκλογές που έγιναν τη Δευτέρα σε ενωτικό κλίμα στον ΠΕΣΥΔΑΠ κατατέθηκε μια μοναδική πρόταση από το σύνολο των μελών του ΔΣ προς τον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη να συνεχίσει ως πρόεδρος. Έτσι τα μέλη του Δ.Σ., που είναι εκπρόσωποι 16 μεγάλων Δήμων του λεκανοπεδίου και ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις, τον επανεξέλεξαν ομόφωνα, με εξαίρεση μια λευκή ψήφο, ως πρόεδρο. Ομόφωνα επίσης εξελέγη ως αντιπρόεδρος ο Δήμος Σταματάτος από το δήμο Νίκαιας, μέχρι τώρα μέλος με αρκετές θητείες στην Εκτελεστική Επιτροπή. Εκ μέρους των μελών του ΔΣ τις προτάσεις για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο κατέθεσε ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, μέχρι τότε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου. Ο Δ. Τσατσαμπάς δήλωσε ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος ως αντιπρόεδρος ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί περισσότερο με το Δήμο Χαϊδαρίου, στον οποίο ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Εκλέχτηκε όμως στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου. Μέλη επίσης της ΕΕ εκλέχτηκαν έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη. Ο Μιχάλης Ευθυμιάδης από το Δήμο Κορυδαλλού, ο Φώτης Χρυσούλας από το Δήμο Αιγάλεω, η Νόρα Γαλανοπούλου από το Δήμο Νέας Σμύρνης, ο Θόδωρος Βασιλάκος από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας . Αναπληρωματικό μέλος ο Γιάννης Κασσαβός από το Δήμο Αχαρνών. Να σημειώσουμε ότι η αξιοποίηση του νερού της Ψυττάλειας και η παραγωγή καθαρού κομπόστ για τις ανάγκες των δήμων, η προστασία των περιαστικών δασών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ουσιαστική φροντίδα των αδέσποτων ζώων παραμένουν βασικοί στόχοι του ΠΕΣΥΔΑΠ και των δήμων-μελών του που έχουν όμως να αντιμετωπίσουν την εχθρική στάση και τη γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης και της περιφέρειας.


Σχολιάστε εδώ