Οι υποψήφιοι για τον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες, με αλφαβητική σειρά, είναι οι:

• Θωμαή Απέργη: Μια νέα ξεχωριστή καλλιτέχνιδα, που εντάχθηκε στο δυναμικό της Panik Records. Η ιδιαίτερη φωνή της και οι επιρροές της στη μουσική την έκαναν να στραφεί στην εξερεύνηση της smooth jazz, της χορευτικής bossa nova, downtempo electronica, funk, soul, jazz μουσικής. Η Θωμαή κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι γραμμένο από εξαίρετους διεθνείς συντελεστές, που έκανε αίσθηση, σε δύο version. Η αγγλική version «What’s Your Name» και η ελληνική με τίτλο «Μια Βραδιά» κυκλοφόρησαν από την Panik Records με μεγάλη επιτυχία. Το 2ο της single «You Keep Me Rolling», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, κινείται αποκλειστικά σε soul – funk επιρροές.

• Αγγελική Ηλιάδη: Από μικρή ηλικία έμαθε να αγαπά το λαϊκό τραγούδι, μιας και «δασκάλα» της δεν ήταν άλλη από τη μεγάλη κυρία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, και γιαγιά της, Καίτη Γκρέυ, με την οποία έκανε και το πρώτο της ντουέτο ξεκινώντας την καριέρα της στο τραγούδι αμέσως αφού τελείωσε το σχολείο. Έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Βασίλης Καρράς, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Δέσποινα Βανδή, με πιο πρόσφατες τις συνεργασίες της με τον Αντώνη Ρέμο και τον Σάκη Ρουβά. H πρώτη της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2003 και ακολούθησαν 7 χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι καθώς και πολλές επιτυχίες μέσα από αυτούς. Το 2012 η Αγγελική Ηλιάδη συνεχίζει να εξελίσσεται μουσικά και να εκπλήσσει το κοινό της με το single «Τραυματισμένε Μου Έρωτα», μια ευαίσθητη και δυναμική μπαλάντα που φέρει τις υπογραφές του Δημήτρη Κοντόπουλου (μουσική/ παραγωγή) και της Νίκης Παπαθεοχάρη (στίχοι) με τη νέα της δισκογραφική εταιρεία Platinum Records.

• Alex Leon feat. Giorgina: O Alex Leon είναι συνθέτης dance μουσικής, ο οποίος παράγει μουσική στο στούντιο της Panik Records για τραγούδια και υπογράφοντας τις παραγωγές για τα Νο1 hits όπως το «Μια Ζωγραφιά (Ο Κόσμος Μας)» και hit singles για όλους τους Νο1 Έλληνες καλλιτέχνες. Έλενα Παπαρίζου, Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Κώστας Μαρτάκης, Ελένη Φουρέιρα και φυσικά η Demy είναι λίγα από τα ονόματα που εμπιστεύονται τη χρυσή υπογραφή του δυνατού μουσικού παραγωγού! Πρώτη μεγάλη επιτυχία ήταν το «Out Of My Head» μαζί με τους Playmen, στο οποίο συμμετείχε και ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης και ερμηνευτής T-Pain. Το «Out Of My Head» παρουσιάστηκε ζωντανά στα Mad VMA2011. Το τραγούδι του Alex Leon θα ερμηνεύσει η Giorgina (Τζωρτζίνα Καραχάλιου), μια νέα καλλιτέχνιδα, με σπουδές στο αρμόνιο και στο jazz piano. Έχει τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και νυχτερινά μαγαζιά και μετράει πολλές, σημαντικές συνεργασίες, μέσα σε αυτές και με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Σάκη Ρουβά.

• Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη: Οι Koza Mostra είναι ένα ανερχόμενο συγκρότημα, με μόλις ένα χρόνο ενεργού δράσης, το οποίο αποτελείται από τον Ηλία Κόζα, βασικό τραγουδιστή των Cabaret Balkan για 3 χρόνια και ιδρυτή των Koza Mostra, τον Αλέξη Άρχοντη στα ντραμς, τον Στέλιο Σιώμο στην κιθάρα, τον Χρήστο Καλαϊτζόπουλο στο ακορντεόν και τον Βασίλη Ναλμπάντη στην τρομπέτα. Οι Koza Mostra θα συνεργαστούν με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο και δημοτικό τραγούδι από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη. Έχει εμφανιστεί σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα και έχει προσκληθεί για προσωπικές συναυλίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση των υποψήφιων τραγουδιών και των συντελεστών τους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/2, ενώ ο ελληνικός τελικός, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής βραδιάς στα μέσα Φεβρουαρίου και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ.


Σχολιάστε εδώ