Οι «βομβιστές» του «Mall» δεν έχουν σχέση με την επίθεση στη ΝΔ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της, οι εν λόγω οργανώσεις θα επιχειρήσουν σύντομα νέο χτύπημα «υψηλού ρίσκου» (ανάλογο με την εκτόξευση της ρουκέτας κατά της αμερικάνικης πρεσβείας), χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και ανθρώπινος στόχος. Η τελευταία αυτή εκδοχή βασίζεται αφενός στις απειλές που διατυπώνονται στην προκήρυξη κατά αστυνομικών και πολιτικών και αφετέρου στην αναφορά για τη χρήση όπλων τύπου «Καλάσνικοφ». Κατά τους επιτελείς τής Αντιτρομοκρατικής, εκείνοι που έβαλαν τη βόμβα στο «Mall» ήταν οι ίδιοι που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν τοποθετήσει τη βόμβα στο μετρό στον σταθμό του Αιγάλεω. Αντιθέτως, δεν φαίνεται να έχουν καμία ανάμειξη στην επίθεση με όπλα εναντίον των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

Από τις ενδείξεις που έχουν, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη των συγκεκριμένων Οργανώσεων είτε είναι από τα ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, είτε υπάρχει διασύνδεση μαζί τους. Οι εκτενείς αναφορές που υπάρχουν στην προκήρυξη στα εμπορικά κέντρα, με βαρύγδουπες εκφράσεις όπως «στα θεμέλια των εμπορικών κέντρων είναι θαμμένοι οι δολοφονημένοι από τον καπιταλισμό», κάνουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να χτυπούν σε αντίστοιχους χώρους. Ακόμη εκτιμούν ότι με την προκήρυξη-μανιφέστο και τις αναφορές σε φυλακισμένα μέλη οι οργανώσεις επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τις υπόλοιπες αναρχικές ομάδες, προτρέποντας σε μια συντονισμένη δράση υπό τη μορφή του «αντάρτικου πόλεων». Είναι χαρακτηριστική η «αποστροφή» τους: «Να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε τον δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια». Αρμόδιοι παράγοντες της Αστυνομίας επισημαίνουν ότι γεγονότα όπως οι επιστρατεύσεις εργαζομένων κ.λπ. είναι «βούτυρο στο ψωμί» των αναρχικών ομάδων και τροφοδοτούν την οργή τους.

Όσον αφορά αυτό καθαυτό το «χτύπημα» στο «Mall», οι δύο οργανώσεις υποστηρίζουν στην προκήρυξή τους ότι δεν είχαν πρόθεση να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα κι ότι είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αναφέρουν ακόμη ότι δεν είχαν κάνει δύο, αλλά τέσσερα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στην ασφάλεια του εμπορικού κέντρου, στην «Ελευθεροτυπία», στο «Ποντίκι» και στο Zougla.gr.


Σχολιάστε εδώ