Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας ο Γ. Ποττάκης

Στις εκλογές που έγιναν στην Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο πρώην υπουργός Γιάννης Ποττάκης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Ο Γιάννης Ποττάκης διετέλεσε μέχρι τώρα διαδοχικά γενικός γραμματέας, αντιπρόεδρος, αναπληρωτής πρόεδρος και πλέον, μετά τις πρόσφατες εκλογές, πρόεδρος για την επόμενη διετία.

Στο ΔΣ μετέχουν επίσης οι: Κώστας Δημητρακόπουλος, καθ. Φιλοσοφίας του Μ.Ι.Θ.Ε., ως αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας, λέκτωρ και πρόεδρος του Τομέα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως γενικός γραμματέας, Πέτρος Γέμπτος, ομοτ. καθ. Φιλοσοφίας-Κοινωνιολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Βουδούρης, ομοτ. καθ. Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, και οι καθηγήτριες Φιλοσοφίας Ευαγγελία Μαραγκιανού, του Παν/μίου Αθηνών, και Γιούλη Ράπτη, του ΕΜΠ.

Η θητεία του νέου ΔΣ συμπίπτει με δύο εξαιρετικής σημασίας γεγονότα για τη χώρα μας:

1 Τη διεξαγωγή του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας στην Αθήνα, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Το Παγκόσμιο Συνέδριο, από την καθιέρωσή του στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, διεξάγεται κάθε 4 χρόνια, εναλλάξ σε διάφορες χώρες του κόσμου, και διοργανώνεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Περιλαμβάνει 5 Ολομέλειες, 75 θεματικές ενότητες, και ειδικές συνεδρίες σε αρχαιολογικούς χώρους με φιλοσοφικό ενδιαφέρον. Στο Λύκειο του Αριστοτέλη, την Ακαδημία Πλάτωνος, την Πνύκα, την Πηγή της Καλλιρρόης κ.λπ. Αναμένονται περίπου 3.000 σύνεδροι από όλον τον κόσμο.

2 Το 2013 συμπληρώνονται 2400 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνα, του πρώτου πανεπιστημίου του κόσμου. Με την ευκαιρία αυτή, θα οργανωθούν εκδηλώσεις στη Βουλή των Ελλήνων, τα πανεπιστήμια, και ειδικές ημερίδες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, με ομιλητές από την παγκόσμια φιλοσοφική κοινότητα.


Σχολιάστε εδώ