Με το ΙΚΑ τι γίνεται, κύριε πρωθυπουργέ;

Και οι επιπτώσεις είναι τραγικές. Δεν έχεις ασφαλιστική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η επιχείρησή σου να συμμετέχει σε διαγωνισμό, διεκδικώντας κάποια δουλειά, παίρνοντας κάποια παράταση ζωής.

Οι χειροπέδες δεν πρόκειται να φέρουν στο ταμείο του ΙΚΑ λεφτά. Τι να πάρεις εκ του μη έχοντος… Το μόνο που θα πετύχουν θα είναι τα ρολά. Και νέες… θέσεις ανεργίας! Αν αυτό θέλει, επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι το πιο εύκολο έργο και μπορεί να το υλοποιήσει αμέσως. Όμως επειδή ακράδαντα πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτός ο στόχος, η επιδίωξη του Σαμαρά, το κλειδί για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις το κρατάει στα χέρια του. Είναι η απόφαση για εξόφληση των οφειλομένων στο ΙΚΑ σε πολλές δόσεις, που θα είναι ανάσα ζωής για την αγορά. Που θα είναι σωτηρία αν η απόφαση επιβάλει πάγωμα των χρεών για κάποια χρόνια, υπό τον όρο ότι η υπόχρεη επιχείρηση θα καταβάλλει κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Είναι μια λύση για την οποία δεν χρειάζεται να εκταμιεύσει το Δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Θα είναι μια λύση που δείχνει ανθρωπιά.


Σχολιάστε εδώ