επί του πιεστηρίου

Που μπήκε στις καρδιές όλων. Που μίλησε τη γλώσσα των νέων και έγινε ένα μαζί τους. Και πλησίασαν ξανά την Εκκλησία. Την ώρα που χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ, έφυγε. Θα γινόταν ο μπροστάρης για να απαλύνει τον πόνο, τη φτώχεια, την απελπισία και την απόγνωση που έχει προκαλέσει η οικονομική καταιγίδα που συνεχίζεται και ελπίδα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ξέρει, πάντως, εκεί που βρίσκεται, ότι κανείς δεν τον ξέχασε. Είμαι τυχερός που τον είχα γνωρίσει πολύ πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος. Και με τίμησε με απέραντη φιλία και καλοσύνη. Ήμουν ο δημοσιογράφος που έδωσε την τελευταία του συνέντευξη. Ήταν 18 Αυγούστου του 2007, λίγες μέρες πριν φύγει για την Αμερική, όπου ο χειρουργός κ. Τζάκης ήταν η τελευταία ελπίδα. Δυστυχώς η εγχείρηση δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Σε εκείνη τη συνέντευξη είχε πει εκείνο, το «φοβάμαι τον θάνατο»…

Τον περίμενε… Πολλά πράγματα θα ήταν αλλιώς αν ο Θεός δεν τον είχε πάρει…

Αν τα πράγματα είναι όπως τα έγραψε ο Τάσος Καραμήτσος στο «Πρώτο Θέμα» –και σίγουρα έτσι θα είναι–, ότι οι Κινέζοι έδιναν ΕΝΑ ΔΙΣ. δολάρια για να πάρουν την Αγροτική Τράπεζα –που τώρα τη δώσανε τζάμπα για να μην κλείσει και ο Παπακωνσταντίνου την έβαλε στο συρτάρι του, όπως έκανε και με το στικάκι της Λαγκάρντ–, τότε στο Ειδικό Δικαστήριο θα πρέπει να τον πάει και με την κατηγορία ότι ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο 1 δισ. δολάρια με τη μη αποδοχή… τρέχοντας της πρότασης των Κινέζων. Ένα δισ. δολάρια θα ήταν λιγότεροι οι φόροι στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ιδού ο δρόμος… Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Κριστομπάλ Μοντόρο περιχαρής ανακοίνωσε ότι, χάρη στο μέτρο της φορολογικής αμνηστίας, κεφάλαια ύψους 40 δισ. ευρώ επέστρεψαν στην Ισπανία. Εμείς εδώ έχουμε ένα σωρό λίστες και χρόνια τώρα τις… ψηφίζουμε, την ώρα που έχει η χώρα ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, που δεν υπάρχει ίχνος ρευστότητας στην αγορά. Τελικά αποδεικνύεται πως είμαστε ανίκανοι, ακόμη και στην αντιγραφή… Βέβαια, κάποιοι θα πουν ότι έτσι δίνεται άφεση αμαρτιών σε φοροφυγάδες. Το ίδιο είπαν και στον υπουργό Οικονομικών της Ισπάνιας και η απάντησή του ήταν: «Εγώ ανάγκασα τους φοροφυγάδες να φέρουν πίσω 40 δισ. ευρώ, που αλλιώς δεν θα τα έφερναν».

Απορία, που την έχει πολύς κόσμος. Γιατί χρόνια τώρα μονοπωλεί κάθε Κυριακή τη μετάδοση από την ΕΡΤ3 της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος; Υπάρχουν και άλλες μητροπόλεις στο λεκανοπέδιο της συμπρωτεύουσας, στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, γιατί να μην ακούγονται και άλλοι μητροπολίτες; Η ΕΡΤ3 θα μπορούσε μάλιστα να μεταδίδει την κυριακάτικη λειτουργία και το κήρυγμα και από διπλανές μητροπόλεις. Φυσικά, τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο δυναμικός και πολύ δραστήριος κ. Άνθιμος, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει αντίρρηση με την παραπάνω πρόταση.


Σχολιάστε εδώ