Έπεσε η μάσκα του Τσίπρα, λέει το ΚΚΕ

Όπως είναι γνωστό, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δέχθηκαν μεγάλη πίεση στις εκλογές του Ιουνίου από τον ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, με αποτέλεσμα οι μισοί από αυτούς να εγκαταλείψουν το ΚΚΕ, το οποίο κατρακύλησε στο 4,5%.

Σήμερα ο Περισσός εκτιμά ότι με όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στις ΗΠΑ οι ψηφοφόροι θα αντιληφθούν ότι τα περί αριστερής κυβέρνησης ρήξης με το σύστημα που προπαγανδίζει στο εσωτερικό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία αξία και λέγονται μόνο για να παραπλανήσουν τους αριστερούς ψηφοφόρους, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.

Έτσι, δεν μασάνε καθόλου τα λόγια τους και κατηγορούν τον Αλ. Τσίπρα ότι έδωσε «ξεδιάντροπα διαπιστευτήρια και στα αμερικανικά μονοπώλια» και προχώρησε σε μια βαθιά υπόκλιση στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Κατά το ΚΚΕ, ο θαυμασμός και η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αλ. Τσίπρας στην πολιτική Ομπάμα, μπροστά στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν πόσο ψεύτικα και υποκριτικά ήταν τα όποια ριζοσπαστικά συνθήματα, όπως η ακύρωση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, που χρησιμοποίησε πριν από τις εκλογές.

Όταν, τονίζουν, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιάντροπα και φανερά δίνει αυτά τα διαπιστευτήρια στους εκπροσώπους των αμερικανικών μονοπωλίων, ο καθένας μπορεί να σκεφθεί και να καταλάβει τι είδους συζητήσεις γίνονται και τι είδους υποσχέσεις δίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες και στις μη δημόσιες συναντήσεις.

Από τις επαφές του Τσίπρα στις ΗΠΑ, λένε, φάνηκε ξεκάθαρα ότι μια ενδεχόμενη ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα σημάνει ακύρωση του Μνημονίου, όπως λέει όταν απευθύνεται στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του στην Ελλάδα για να καπηλευθεί την αγανάκτησή τους. Αντίθετα, δήλωσε ότι σε συνεννόηση με τους δανειστές θα επιδιώξει μια νέα σύμβαση, καλλιεργώντας έτσι προσδοκίες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή συμφωνία με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων, τα οποία στην κυριολεξία σφάζονται μεταξύ τους στις σημερινές συνθήκες κρίσης.

Με βάση τα παραπάνω, στο ΚΚΕ είναι βέβαιοι ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα πάψει να συνεργάζεται σε όλα τα επίπεδα με τις ΗΠΑ, αλλά θα είναι και εγγύηση για τα συμφέροντα της Αμερικής στην περιοχή μας. Γι’ αυτό, αναφέρουν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φιλοτεχνήσει την εικόνα ενός κόμματος που μπορούν να εμπιστευθούν οι ΗΠΑ προκειμένου να προωθήσουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Δεν είναι τυχαίο, τονίζουν, ότι κατά τις επαφές και τις ομιλίες του ο Αλ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά, αντίθετα, φρόντισε να περάσει στους συνομιλητές του το μήνυμα ότι πρέπει να φύγουν οι σκιές που υπήρχαν κατά καιρούς στις σχέσεις των δύο χωρών. Στην πράξη, υπογραμμίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το μόνο που θα κάνει θα είναι να διατηρήσει ή να βοηθήσει την επέκταση των διευκολύνσεων προς την αμερικανοΝΑΤΟϊκή μηχανή και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, η οποία στην κυριολεξία βράζει.

ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΑΝΤΩΝΑ


Σχολιάστε εδώ