40% «κούρεμα» ζητάει από τις τράπεζες η «Ε»!

Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία βήματα, όπως τα συνόψισε ο μέτοχος της εκδοτικής εταιρείας:

1. Επανακυκλοφορία της εφημερίδας, η οποία και έγινε.

2. Εξυγίανση της Χ.Κ. Τεγόπουλος, με την αποδοχή του επενδυτικού σχεδίου από τις τράπεζες. Στο σχέδιο προτείνεται «κούρεμα» των χρεών κατά 40%, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, μαζί με την αποπληρωμή των οφειλών και των αποζημιώσεων. Η διαδικασία θα γίνει μέσω του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, εφόσον συμφωνούν εργαζόμενοι και τράπεζες.

3. Συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων έως και 5 εκατ. ευρώ. Στην τρίτη φάση, εκτός από τον Χ. Οικονομόπουλο, θα μπουν στην εταιρεία και νέοι επενδυτές, που δεν θα έχουν σχέση με προμήθειες του Δημοσίου ή οπλικά συστήματα.

Το σχέδιο αυτό έχει έναν χρονικό ορίζοντα, που εξαρτάται άμεσα και ευθέως από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Υπολογίζεται, με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο, κατά τον Χ. Οικονομόπουλο. Όπλο της Χ.Κ. Τεγόπουλος είναι η ακίνητη περιουσία της: «Έχει τη δυνατότητα, εκποιώντας αυτό το κτίριο, μισθώνοντας, πουλώντας και επαναμισθώνοντας το πιεστήριο σε δύο τράπεζες και με ένα «κούρεμα» αυτών των τραπεζών της τάξης του 40% έως 45%, να συγκεντρώσει τα χρήματα» είναι η πρόταση που απευθύνεται προς τις τράπεζες.

Η «Ελευθεροτυπία» θα επιβιώσει, κι αυτό γιατί οι συνολικές οφειλές της είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τα ανοίγματα άλλων εκδοτικών συγκροτημάτων, εκτιμά ο δικηγόρος και διευθύνων σύμβουλος της Τρίτης Όψης. «Χρωστάει 48 εκατ. σε τράπεζες, 5 εκατ. σε δεδουλευμένα και 20 εκατ. σε αποζημιώσεις».

«Εξακολουθούμε κι εμείς να είμαστε απλήρωτοι, όπως όλοι. Η προσπάθειά μας έχει ορίζοντα και στόχο τη συνολική και δίκαιη ικανοποίηση όλων όσοι εργάζονταν στην εφημερίδα στον συντομότερο δυνατό χρόνο μέσα από την εξυγίανση της ΧΚΤ. Οτιδήποτε λέγεται περί του αντιθέτου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια», είναι η θέση των εργαζομένων. Στο εγχείρημα συμμετέχουν 200 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 170 προέρχονται από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος και εργάζονταν στην «Ελευθεροτυπία» όταν αυτή σταμάτησε να εκδίδεται λόγω της απεργίας τον Δεκέμβριο του 2011.


Σχολιάστε εδώ