ΠEΙΡΑΙΑΣ

Τα αιτήματα είναι τα ίδια, δηλαδή η μη καταβολή δεδουλευμένων, τα οποία όμως έχουν καταβληθεί, η μη καταβολή 900 ευρώ περίπου για συνδρομές των ηχοληπτών στην ΕΤΕΡ και η ανάκληση των απολύσεων που έγιναν καθ’ υπόδειξη του ΑΣΕΠ. Ακριβώς επειδή τα αιτήματα των απεργών έχουν ικανοποιηθεί, πλην των 900 ευρώ της ΕΤΕΡ, και οι απολύσεις δεν έγιναν με ευθύνη της ΔΗΡΑΠ, αλλά του ΑΣΕΠ, η διοίκηση του Καναλιού 1 συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε στον οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό της ως προς την απόφαση. Ο κ. Τέντες απάντησε πως οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ είναι οριστικές, δεσμευτικές και εφαρμοστέες και κατόπιν αυτού το ΔΣ θα συνεδριάσει μεθαύριο Τρίτη για να αποφασίσει τις παραπέρα κινήσεις του με το δεδομένο ότι το Κανάλι 1 δεν έχει την… πολυτέλεια να παραμένει κλειστό. Άλλωστε κανένας άλλος κλάδος ή μεμονωμένος εργαζόμενος στον σταθμό απεργεί. Μόνο η ΕΤΕΡ κρατάει τα μικρόφωνα κλειστά. Και αυτό διατυπώθηκε ξεκάθαρα στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, την περασμένη Τρίτη, όταν όλοι δήλωσαν ότι δεν απεργούν.

// Το αρμόδιο δικαστήριο του Πειραιά (Τμήμα Εργατικών Διαφορών) με απόφασή του δικαιώνει τους εργαζόμενους του δήμου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατόπιν των εντολών της «τρόικας». Την περασμένη Τρίτη εκδικάστηκε η προσφυγή 20 υπαλλήλων του δήμου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ζητούσαν να παραμείνουν μέχρι να εκδικαστεί η οριστική αγωγή που έχουν καταθέσει για να ακυρωθεί η απόφαση. Το αίτημά τους έγινε δεκτό! Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο δήμαρχος Βασ. Μιχαλολιάκος που τόνισε ότι στον Δήμο Πειραιά δεν υπάρχουν… ανθρωποφάγοι γι’ αυτό και θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι τεθέντες σε διαθεσιμότητα από τον Δήμο Πειραιά θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, και έτσι ανοίγει ο δρόμος -ως δεδικασμένο- και στους υπαλλήλους άλλων δήμων που βρίσκονται στην ίδια θέση, να διεκδικήσουν την παραμονή τους στις εργασίες τους, και να το πετύχουν.

// Σημειώναμε την περασμένη Κυριακή ότι ο συνδυασμός του Γ. Μίχα, μετά τα γεγονότα της ψηφοφορίας για τη θέση του αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο, κλυδωνίζεται. Δύο μέρες μετά επιβεβαιωθήκαμε. Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Ιωσήφ Βουράκης κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου επιστολή με την οποία δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται και τονίζει ότι πολλές φορές το να είναι κάποιος αρεστός έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αλλά από εδώ και στο εξής δεν θα κρίνεται ως εκπρόσωπος του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας αλλά ως Ιωσήφ Βουράκης. Και καταλήγει αναφέροντας ότι μέχρι τώρα θεωρούσε ότι το καλό αποτέλεσμα απαιτεί συλλογική δουλειά, τώρα όμως διαπιστώνει ότι ενίοτε προϋποθέτει και ενεργή ατομικότητα… Κάτι σίγουρα θέλει να πει ο νεαρός σύμβουλος. Και αν μη τι άλλο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που είχε από τον συνδυασμό του στο θέμα της εκλογής αντιπροέδρου.

// Από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στο έδρανο του γραμματέα του ΔΣ ο Γ. Μαστρονικόλας έδειξε τις διαθέσεις του. Κρατάει απουσιολόγιο, καταγράφοντας όσους συμβούλους αποχωρούν για την αίθουσα και όσους επανέρχονται. Για να μην υπάρξουν θέματα που φέρονται κάποιοι να τα ψήφισαν ενώ δεν ήταν παρόντες. Παράλληλα σε συνάντηση με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Σώματος, ετοιμάζει την αλλαγή του Κανονισμού του Συμβουλίου και έχει μάλιστα καταλήξει σε ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα θέσει σε συζήτηση

// Η επιμονή και η σωστή προσέγγιση που έχει σε κάθε θέμα με το οποίο ασχολείται ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αγγελόπουλος τον δικαίωσαν. Τις προάλλες η Επιτροπή Δημοτικής Περιουσίας του δήμου, της οποίας προΐσταται, με τη μέθοδο που ακολούθησε και τους χειρισμούς του, πέτυχε να εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής διαπιστωτική πράξη κυριότητας της Ιωνιδείου Σχολής για λογαριασμό του Δήμου Πειραιά, παρότι η σχετική προθεσμία που είχε θέσει ο νόμος για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών είχε παρέλθει προ πολλών μηνών, ίσως και πριν αναλάβει καθήκοντα η σημερινή δημοτική αρχή.

// Ένα από τα μέλη της Εφορείας του Δημοτικού Θεάτρου θα είναι ο γνωστός μουσικός Δήμος Μούτσης, ο οποίος είναι Πειραιώτης και γεννήθηκε στη Ζωσιμαδών. Το ανακοίνωσε ο δήμαρχος μιλώντας την περασμένη Τρίτη στο Κανάλι 1. Επίσης τοποθετήθηκε και στο θέμα της εξαγοράς της μαρίνας Ζέας από τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα είπε: «Έχω να πω ότι κυριαρχεί και διαπερνά ολόκληρη την ψυχή μου το ”ουκ ελάττω παραδώσω” και το ”αμύνεσθαι περί πάτρις”. Όφειλαν οι τότε κυβερνώντες τη χώρα, όταν παρέδωσαν τη Μαρίνα Ζέας σε ιδιώτες, να έχουν βάλει ασφαλιστική δικλίδα με την οποία να απαγορεύει την πώληση των δικαιωμάτων τους, σε πολίτες χώρας η οποία έχει ανιστόρητες και απαράδεκτες διεκδικήσεις εις βάρος της εθνικής και εδαφικής μας ακεραιότητας. Βεβαίως είμαστε σε επαγρύπνηση. Όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Η Τουρκία δεν έχει παραιτηθεί των ανιστόρητων και απαράδεκτων βλέψεων της. Δεν πρόκειται οι τρίτοι, οι ξένοι, να μας υπερασπιστούν, εμείς πρέπει. Μην ξεχνάμε ότι δεν απέχουμε πολύ από τα ματωμένα Ίμια, ούτε από την μαρτυρική Μεγαλόνησο, όπου ο Ελληνισμός υπέστη δυο βαριές ήττες. Με ευχολόγια και με συνθήματα τα προβλήματα δεν επιλύονται».

// Αύριο στις 7 το βράδυ ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε μεγάλη γιορταστική εκδήλωση θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Μαρωνίτης θα τιμήσει την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον καθηγητή κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη καθώς και τον πρόεδρο του ελληνικού τμήματος του ICOMOS κ. Αθανάσιο Νακάση για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

// Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών ο Δήμος Κορυδαλλού συνεχίζει και το 2013 να στηρίζει καταναλωτές και παραγωγούς με τη δράση διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Η διάθεση των προϊόντων γίνεται κάθε Κυριακή, από 9.00 έως 14.30, στο χώρο του δημοτικού πάρκιγκ (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών), απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί εκχωρούν ποσοστό επί των προϊόντων που διαθέτουν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την ενίσχυση του προγράμματος «ΣτηρίΖΩ» και της Τράπεζας Τροφίμων για άπορους δημότες. Σήμερα θα διατεθούν τα εξής προϊόντα:

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΝΗΣ από τον Αγροτικό συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας. που έχει ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους (0 έως 0,2 οξύτητα). Διατίθεται σε συσκευασίες των 5 lit προς 14 ? (2,80 ευρώ το lit).

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ καλλιεργημένα στην Κύμη Ευβοίας ποικιλίας ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ φρέσκα από τους παραγωγούς Ευαγ. και Χαρ. Μαρμάρου. Τιμή: 4,5 ευρώ το κιλό.

Ελληνική ΣΤΑΦΙΔΑ σουλτανίνα, ξανθή, κορυφαίας διατροφικής αξίας από το δήμο Μίνωα – Κουτσοπόδι Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης. Τιμή: 4,5 ευρώ το κιλό.

// Σε κλίμα αλληλεγγύης, πριν από λίγες ημέρες, ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον «ΚΡΙΚΟ ΖΩΗΣ» συνεχίζοντας την φιλανθρωπική του δράση παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, προσέφεραν γεύμα αγάπης σε 200 άπορους συμπολίτες μας, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Κερατσινίου.

// Μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποίησε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο «Κουτούκι του Αντώνη» η Τ.Ο. της ΝΔ Παλιάς Κοκκινιάς. «Ψυχή» της εκδήλωσης ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπάς και ο Σταύρος Λουκίσσας, πρώην πρόεδρος του Δ΄ Διαμερίσματος. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρόν» ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Αρβανιτόπουλος, που δεν χάνει ποτέ ευκαιρία για να επισκέπτεται τις γειτονιές που μεγάλωσε. Στη σύντομη ομιλία του ο υπουργός τόνισε πως υπάρχει πλέον φως στην άκρη του τούνελ αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να έχουμε αποτέλεσμα. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του πως μετά το δεύτερο μισό του 2013 θα αρχίσει να… ροδίζει η αυγή και να έχουμε τα πρώτα δείγματα της ανάκαμψης.

// Δεκάδες χιλιάδες δέντρα έχουν εξαφανιστεί από τα πάρκα και τα δάση φέτος τον χειμώνα σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της λαθροϋλοτομίας που προκαλεί η αδυναμία των Ελλήνων να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη θέρμανση είτε μέσω πετρελαίου είτε μέσω των θερμαντικών σωμάτων. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα «The Wall Street Journal» στο φύλλο της 11-01-2013, σε εκτεταμένο ρεπορτάζ της (στην αμερικανική και στην ευρωπαϊκή έκδοσή της) για το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας και της αιθαλομίχλης στη χώρα μας.

// Δημοσιογραφική ομάδα της «The Wall Street Journal» καταγράφει τα συγκεκριμένα γεγονότα και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, εστιάζοντας στο όρος Αιγάλεω και στη δράση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την προστασία των δασών τα οποία εποπτεύει. Στην εφημερίδα περιγράφεται επίσης ένα περιστατικό στο όρος Αιγάλεω, όπου περιπολία του συνδέσμου πιάνει «στα πράσα» έναν άνδρα να κόβει ένα δέντρο και αναφέρονται σχετικές δηλώσεις του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ: «Ο άνθρωπος ξέσπασε σε δάκρυα, λέγοντας ότι ήταν άνεργος και χρειάζεται τα ξύλα για να θερμάνει το σπίτι του, γιατί δεν μπορούσε πλέον να αντέξει οικονομικά το πετρέλαιο θέρμανσης».


Σχολιάστε εδώ