Πάει και ο ημερήσιος «Αγγελιοφόρος»

Όπως ανακοίνωσε ο Αλ. Μπακατσέλος, η εφημερίδα δεν μπορεί να συνεχίσει την έκδοσή της και για να συνεχιστεί η έκδοση του κυριακάτικου φύλλου και η λειτουργία του σάιτ πρέπει να αποχωρήσουν οικειοθελώς 40 εργαζόμενοι. Οι 76 που θα παραμείνουν θα υποστούν νέα μείωση μισθών. Ο «Αγγελιοφόρος» κυκλοφόρησε τελευταία φορά την περασμένη Τρίτη, ενώ η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

• Με αγωγές κατά του εκδότη της «Δημοκρατίας» Γ. Φιλιππάκη διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους οι πρώην εργαζόμενοι της «Espresso», που έμειναν εντελώς ξεκρέμαστοι μετά τη μεταβίβαση του τίτλου της εφημερίδας από τη ΝΕΠ. Τα όσα γίνονται στον Τύπο αυτό το διάστημα δεν ελέγχονται από κανέναν θεσμικό φορέα. Είναι ενδεικτικό πως η ΝΕΠ, στην οποία έκανε έλεγχο το Σώμα Επιθεώρησης έπειτα από αίτημα της ΕΣΗΕΑ, απάντησε στο ΣΕΠΕ πως «δεν υπάρχει μεταβίβαση, δεν έχει γίνει ολική ή τμηματική μεταβίβαση της εταιρείας που εξέδιδε την εφημερίδα «Espresso» σε άλλο επιχειρηματικό σχήμα». Προφανώς και δεν έγινε μεταβίβαση της εταιρείας, έγινε όμως πώληση του τίτλου της εφημερίδας που ανήκε στην εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι φυγόδικος και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Ο έλεγχος όμως αυτών των φαινομένων ξεφεύγει από τα όρια ελέγχου του ΣΕΠΕ.

• Νέες ατομικές συμβάσεις απαιτεί από τους τεχνικούς τηλεόρασης η εταιρεία του West Channel, που είχε και την προεδρία της μίας Ένωσης Ιδιοκτητών Περιφερειακών Καναλιών. Όπως καταγγέλλει η ΕΤΙΤΒΕ, ο ιδιοκτήτης του σταθμού, με επιχείρημα ότι το κανάλι «επιτελεί κοινωνικό έργο», ζήτησε να υπογράψουν σύμβαση με μειωμένο ωράριο για να γλιτώσει το κόστος των ασφαλιστικών ταμείων! Αξίζει να σημειωθεί πως η επιχείρηση χρωστάει μισθούς 7 μηνών στους εργαζομένους του καναλιού.

• Ανέστειλε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα του Πέτρου Κυριακίδη pro.com.gr. Το σάιτ είχε βγει στον αέρα πριν από έναν χρόνο, ως «γέφυρα» της επιχειρηματικής παρουσίας του εκδότη σε Ελλάδα και Κύπρο.


Σχολιάστε εδώ