Ο Σισέ προτίμησε τα δολάρια

Η ουσία είναι ότι ο Σισέ χάθηκε για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ίδιος βγήκε διπλά κερδισμένος. Πέρα από τα χρήματα που θα πάρει για τρεις μήνες στο Κατάρ, ο 31χρονος επιθετικός κατάφερε και γλίτωσε από τον βραχνά της εφορίας. Οι πληροφορίες που είχε ο Σισέ από φίλους του στην Ελλάδα ανέφεραν ότι κινδύνευε να συλληφθεί εάν πατούσε το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως συνέβη και με τον Μάικ Μπατίστ. Αιτία η οφειλή του προς το ελληνικό Δημόσιο ενός εξαιρετικά μεγάλου ποσού, το οποίο δημιουργήθηκε όταν άλλαξε ο συντελεστής φορολόγησης στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Ο Σισέ είχε συμφωνήσει προφορικά με τους παράγοντες του Παναθηναϊκού να πληρώσει η ομάδα τη διαφορά στον φόρο από το 20% στο 45%, αλλά οι «πράσινοι» το αμέλησαν και έτσι βγήκε το μπουγιουρντί για τον Γάλλο.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και μπροστά στον κίνδυνο να χαλάσει η μεταγραφή εξαιτίας της οφειλής προς το Δημόσιο, ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε εντολή και ο Παναθηναϊκός τακτοποίησε την εκκρεμότητα.

Έτσι, ο Σισέ καθάρισε και πήγε άνετος και ωραίος στο Κατάρ, την ώρα που οι «πράσινοι» άρχισαν να ψάχνουν για επιθετικό.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του «τριφυλλιού» πήγε ακόμα πιο πίσω. Έπαιξε ρόλο, βέβαια, στην αλλαγή των πλάνων και ο Φάμπρι. Ο Ισπανός αποφάσισε να συμπεριλάβει στις επιλογές του τον Λουκά Βύντρα και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, τους δύο παίκτες που διαπραγματεύονταν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, υποχρέωσε τους διοικούντες την ΠΑΕ να στραφούν σε άλλες επιλογές, διότι ενδεχόμενη παραμονή των συγκεκριμένων παικτών περιορίζει αισθητά τις οικονομικές δυνατότητες για την απόκτηση δύο παικτών.

Για τον Βύντρα, πάντως, υπάρχουν αντιρρήσεις από τους οργανωμένους οπαδούς. Προτιμούν την επιστροφή του Σωτήρη Κυργιάκου και την αντικατάσταση του Βύντρα. Έστειλαν, μάλιστα, και το σχετικό μήνυμα προς τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Μπέρδεμα υπάρχει και με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός διαπραγματεύθηκε τη λύση του συμβολαίου του για να ανοίξει ο δρόμος στον Καζιγιάμα. Ο Ιάπωνας έχει κερδίσει τους πάντες στην Παιανία και όλοι θεωρούν πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ήδη, μάλιστα, ακούγεται η προοπτική της πρότασης στον Καζιγιάμα να μείνει στο «τριφύλλι» και την επόμενη σεζόν.


Σχολιάστε εδώ