Μετατρέπουν τη μυστική ψηφοφορία σε φανερή!

Και ο εξαθλιωθείς και συνεχώς επιπλέον εξαθλιωνόμενος οικονομικά λαός μας οικτίρει τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ κυβερνήτες του, αλλά και τους βουλευτές που συναπαρτίζουν την ωφελιμιστική κομπανία της συγκυβέρνησης. Βουλευτές –ορθότερον ΒΟΛΕΥΤΕΣ–, οι οποίοι ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ διά της επιμήκυνσης της παραμονής τους στο Κοινοβούλιο, που συνεπάγεται και αυξημένη σύνταξη. Εύγε τους!

Με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επιχειρούν επιδιώκουν την αθώωση πασιφανώς ΕΝΟΧΩΝ και βαυκαλίζονται πιστεύοντας ότι οι Έλληνες τρώνε κουτόχορτο με τη σέσουλα. Η τρικομματική μαφία έχει αποφασίσει να παραπεμφθεί στην προανακριτική επιτροπή ΜΟΝΟ ο Παπακωνσταντίνου, παρά την πρόσφατη –και ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ– διαβεβαίωση του προέδρου της Βουλής Μεϊμαράκη ότι «θα υπάρξει ομοφωνία» των κομμάτων επί της διαδικασίας της ψηφοφορίας… Διαβεβαίωση με την οποία ρίχνει τόνους στάχτης στα μάτια της κοινής γνώμης, όπως αποδείχθηκε περίτρανα.

Δεν χρειάζεται πλέον να αναρωτηθεί κανείς πόσες κάλπες θα στηθούν. Οι κάλπες θα είναι κάλπες (και όχι άδεια κοφίνια ψαράδων για ειδική χρήση). Ο αριθμός τους, όμως, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΟΣ, προς δόξαν της ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑΣ! Θυμίζουμε, για να υπάρχει δεδομένο σύγκρισης, ότι η ψηφοφορία προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση του Βατοπεδίου τον Ιούνιο του 2010 πραγματοποιήθηκε με πλήρη αρτιότητα. Τοποθετήθηκαν δηλαδή έξι κάλπες που αντιστοιχούσαν στα έξι πρόσωπα που προτείνονταν για παραπομπή.

Τον αριθμό των καλπών φαίνεται ότι θα τον αποφασίσει η ολομέλεια της Βουλής, που διαθέτει διά του αθροίσματος των βουλευτών τής ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ την πλειοψηφία. Έτσι προδήλως θα στηθούν τρεις κάλπες.

Αυτά έγραφα χθες και ολοκλήρωνα το άρθρο μου με τις απαιτούμενες λεπτομέρειες, τις οποίες αναγκάζομαι σήμερα Πέμπτη να τις διαγράψω και να τις αντικαταστήσω με τα ακόλουθα: Ο δαιμόνιος Βενιζέλος, αποδεδειγμένα ένοχος για την παρακράτηση της λίστας Λαγκάρντ επί 14 μήνες, συνεπικουρούμενος από την τρικομματική κυβέρνηση, σκαρφίστηκε να αποδεχθεί τέσσερις κάλπες –όχι βέβαια αυτές που ζητούν κόμματα της αντιπολίτευσης για τους τέσσερις υπόδικους, όπως συνέβη στην υπόθεση του Βατοπεδίου–, επιμηκύνοντας μια νέα χρονοβόρο διαδικασία, που θα διαλευκάνει την υπόθεση των υπευθύνων μέσω ειδικής εξεταστικής επιτροπής, χωρίς να θίγονται πρόσωπα μέχρι την περάτωση των εργασιών της εν λόγω επιτροπής.

Με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο διασφαλίζεται η… ανέφελη παραμονή της υφιστάμενης κυβέρνησης στην εξουσία, ώστε να συνεχίσει ανενόχλητη το θεάρεστο έργο της. Μιας κυβέρνησης που την υποστήριξε και ο (μη απολογηθείς) ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ Παπακωνσταντίνου από του βήματος της Βουλής. Ο «αποδιοπομπαίος τράγος», όπως αποκάλεσε ο ίδιος τον εαυτό του, σε μια πανέξυπνα δομημένη αγόρευση που συγκίνησε μέχρι δακρύων κάθε αφελή ακροατή της.

Ερώτημα: Γιατί δεν πρωτοκόλλησε την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ ο τότε υπουργός Οικονομικών, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αγνοεί ποιος υπάλληλος του υπουργείου του κατέχει το περιβόητο CD; Μήπως, όμως, πρωτοκόλλησε το πολυτιμότατο αυτό υλικό ο διάδοχός του Βενιζέλος; Ούτε αυτός φυσικά. Αυτή είναι η νομιμότητα που σεβάστηκαν αμφότεροι…

Το ευφυέστατο τρικ του Βενιζέλου παραπλάνησε και ΟΛΕΣ τις εφημερίδες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη! Καθεμιά από αυτές φώτιζε με τον δικό της τρόπο τον αριθμό των καλπών. Η μία έγραφε για ΜΙΑ κάλπη, η άλλη για ΕΠΤΑ κάλπες και ούτω καθεξής. Και αυτό συνέβη, επειδή ο Βενιζέλος φρόντισε να διατυπώσει τη… θαρραλέα πρότασή του στη Βουλή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. (Σε περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων –και η αιφνίδια πρόταση Βενιζέλου υπήρξε αναμφιβόλως έκτακτο γεγονός– οι μεγάλες εφημερίδες έριχναν στην κυκλοφορία β΄ εκδόσεις με άλλα επίκαιρα εξώφυλλα. Σήμερα δεν χρειάζεται πλέον αυτό λόγω διαδικτύου – και ευτυχώς.)

Δεν άλλαξα τον τίτλο του άρθρου συνειδητά. Διότι θεωρώ βέβαιο ότι η ψηφοφορία ΔΕΝ θα είναι απολύτως μυστική. Οι περισσότεροι ομιλητές είτε δήλωσαν ρητά είτε άφησαν να εννοηθεί τι θα ψηφίσουν. Και το μεν και το δε ενδέχεται, όμως, να είναι παραπειστικό. Οι βουλευτές, ιδίως της ΝΔ, τρέφουν ολοφάνερη αντιπάθεια για τον αλαζόνα και αρχομανή Βενιζέλο. Το ίδιο συμβαίνει και με βουλευτές άλλων κομμάτων για διαφορετικούς λόγους.

Το όλο πρόβλημα, πέρα από επιμέρους ευθύνες, είναι πρόβλημα ΗΘΙΚΗΣ τάξεως. Ηθικής και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ τάξεως, όπως έγραφε ο αείμνηστος Ευάγγελος Παπανούτσος σε δύο από τα καλύτερα συγγράμματά του. Έχει τις ρίζες του στη ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, σε εποχή μάλιστα που οι πολλοί στερούνται τα απολύτως απαραίτητα –τροφή και θέρμανση πρωτίστως– και οι λίγοι θησαυρίζουν αναίσχυντα. Όσο για τις αξίες της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, που περιλαμβάνονται στην ευρύτερη μόρφωση του ατόμου, ελάχιστοι τις εντάσσουν στις προτιμήσεις τους. Το ισχύον σύστημα της κοινωνικής απαξίωσης –το «εγώ» έχει καταβροχθίσει πλέον το «εμείς»– οφείλεται σε πολλούς ταγούς της λεγόμενης πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας, οι οποίοι ΣΙΩΠΟΥΝ.

ΥΓ.: Η αγόρευση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή τσάκισε κόκαλα. Υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή με συντριπτικά επιχειρήματα. Θύμισε ότι έδωσε προνομιούχες μετοχές στις τράπεζες χωρίς να χρεώσει τους Έλληνες, όπως ο Παπανδρέου ο τρίτος. Ο Καμμένος μάλιστα έψεξε δριμύτατα τον Στουρνάρα, ο οποίος ρίχνει όλα τα βάρη στον Καραμανλή, βγάζοντας λάδι τον «υπάρχουν χρήματα» διάδοχό του.


Σχολιάστε εδώ