Η ΔΗΜΑΡ βάζει «ατζέντα»

Χρονοδιάγραμμα στις επόμενες κινήσεις της βάζει η Αγίου Κωνσταντίνου, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τραβάει πάνω της τα «βλέμματα» των Μέσων Ενημέρωσης. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη έγινε η καθιερωμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και, όπως τόνισε στο «Π» το μέλος της ΕΕ Θόδωρος Μαργαρίτης, «στη συνεδρίαση τέθηκαν ζητήματα προγραμματισμού για το προσεχές χρονικό διάστημα». Έτσι, χθες Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μια αναγνωριστική, κατά κάποιον τρόπο, πανελλαδική συνάντηση εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στα γραφεία του κόμματος, με σκοπό τη δημιουργία συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΗΜΑΡ, ώστε να εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Από και και πέρα, όπως είχε αποκαλύψει το «Π» πριν από τρεις εβδομάδες, είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του μήνα –κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιανουαρίου–, η εκδήλωση με θέμα τον εκσυγχρονισμό κα την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος, τη διαφάνεια και το εκλογικό σύστημα, κάτι που θα βρίσκεται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του κόμματος για το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της ΕΕ αποφασίστηκε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα συνέλθει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να γίνει εκ νέου μια αποτίμηση για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό και ενδεχομένως τότε να τεθεί το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων πρωτοβουλιών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διεμήνυσε στο «Π» στενός συνεργάτης του Φ. Κουβέλη, «το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν τα θέματα της απλής αναλογικής και της τροποποίησης του πολιτικού συστήματος, καθώς και ζητήματα ανεργίας και κοινωνικής συνοχής». Προς επίρρωση των τελευταίων, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΗΜΑΡ Σάκης Παπαθανασίου επιβεβαίωσε στο «Π» ότι στις προτεραιότητες βρίσκεται το Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας, θέμα που έθεσε άλλωστε –μεταξύ άλλων– ο Φώτης Κουβέλης και στην πρόσφατη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, «ήδη μια πενταμελής ομάδα εργασίας προετοιμάζει δύο προτάσεις, οι οποίες θα αφορούν η μία σε θέσεις εργασίας και η άλλη στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ όλα αυτά τελούν υπό τη στήριξη του ευρωπαϊκού ταμείου».

Σʼ αυτό το μοτίβο λοιπόν κινείται το κόμμα με το αριστερό πρόσημο και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχειρεί σε επικοινωνιακό επίπεδο να μετριάσει τα μύρια όσα έχει αρχίσει να φέρνει το Μνημόνιο 3, μέσα από δράσεις προστασίας των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Δεκτό. Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι το πολυνομοσχέδιο-κόλαφος του Νοεμβρίου έφερε και τη δική τους υπογραφή. Επομένως, τα περί Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας ακούγονται ως «άλλα λόγια νʼ αγαπιόμαστε»! Και όχι τίποτʼ άλλο… αλλά ήρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους κι αυτό το παιχνιδάκι της «απαγκίστρωσης» από το Μνημόνιο. Ο κόσμος καταλαβαίνει!

Στέλλα Γκαντώνα


Σχολιάστε εδώ