ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Άδειασε η ξαδέλφη τον ξάδελφο. Μόνος του έσβησε τα ονόματά μας, είπε στην κατάθεσή της στον Πεπόνη. Χειρότερα κατέθεσε ο γαμπρός της ξαδέλφης. Καλά να πάθεις, κ. Παπακωνσταντίνου. Γυρεύοντας πήγαινες.

*** Η επανακατάληψη της ζωής μας είναι ο στόχος του αγώνα μας, τόνισε στην τοποθέτησή της στη Βουλή η Σοφία Σακοράφα.

*** Τελικά πείστηκε από την ομιλία του Παυλόπουλου ότι δεν υπάρχει θέμα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δεν την καταψήφισε ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία Ανδρέας Μαρίνος. Προηγουμένως πολλοί συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ορφανός, είχαν προσπαθήσει να τον πείσουν να ψηφίσει, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

*** Στο καφενείο της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος συζητούσε για αρκετή ώρα με τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, την ώρα που στην ολομέλεια συζητούνταν με συνοπτικές διαδικασίες η κύρωση των επτά ΠΝΘ. Φαίνεται ότι η ΔΗΜΑΡ είχε αντιρρήσεις και προσπαθούσε ο Μέργος να βρεθεί προσέγγιση, για να μην υπάρξει κάποιο… ατύχημα. Και τελικά δεν υπήρξε, που σημαίνει ότι η Ξηροτύρη πήρε αυτό που ζητούσε.

Κάποιος πρέπει να πει στη φίλη μου, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι χάνει το δίκιο της με τον τρόπο που μιλάει, καθώς, κατά κοινή παραδοχή, είναι απωθητικός. Φθάνει στο σημείο να κλείνει κανείς την τηλεόραση, όταν το Κανάλι της Βουλής μεταδίδει συνεδριάσεις και στο βήμα είναι η Ζωή. Για το συμφέρον της θα πρέπει να αλλάξει ύφος, αλλιώς… Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι από τους νέους, που έχει θητεύσει σε προηγούμενη Βουλή, γνωστός για τη μετριοπάθειά του, με ασυμβίβαστες θέσεις, μου έλεγε ότι το πρόβλημα του Τσίπρα δεν είναι ο Διαμαντόπουλος και ο Καραγιαννίδης. «Ποιος είναι;», ρώτησα και η απάντηση ήταν: «Η Ζωή!» Δεν θέλησε να προχωρήσει παραπέρα. Το γιατί αυτονόητο, συνάδελφοι είναι, αν και ανήκουν σε άλλα στρατόπεδα μέσα στο ίδιο κόμμα.


Σχολιάστε εδώ