διάδρομοι και ψίθυροι

• Στον γενικότερο προβληματισμό επενδυτών αλλά και αναλυτών για τις προοπτικές των τραπεζών, οι τελευταίοι εκτιμούν πως τυχόν κλείσιμο των «βασικών» χαρτιών του τραπεζικού κλάδου, ήτοι της Εθνικής και της Alpha Bank, πάνω από το 1,5 ευρώ, θα σημάνει αυτόματα αλλαγή τάσης, επί το θετικότερο φυσικά. Σε δεύτερο χρόνο, οι ειδικοί «παρακολουθούν» και τις κινήσεις των τίτλων της Τράπεζας Αττικής αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος.

• Deutsche Bank, Citi και Morgan Stanley. Οι τρεις μεγάλοι διεθνείς οίκοι τοποθετήθηκαν στη μετοχή του ΟΠΑΠ, αποκτώντας με πακέτα το 0,46% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Παράγοντες της αγοράς συνέδεσαν την επιλογή αυτή με την εξέλιξη της πορείας ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, χαρακτηρίζοντάς τη σαφή ένδειξη «εμπιστοσύνης» προς το χαρτί αλλά και προς την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του Οργανισμού.

• Σε παράλληλη τροχιά με τον ΟΠΑΠ κινείται και η ΔΕΗ.

• Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των αναλυτών και για τη συνέχιση της πορείας και των επιδόσεων των τίτλων της Μέτκα και της Folli Follie Group. Για του λόγου το αληθές, στα συγκεκριμένα χαρτιά περνάνε σχεδόν καθημερινά και αρκετά πακέτα…

• Σχετική διόρθωση για τους μεγάλους πρωταγωνιστές του τελευταίου διαστήματος, δηλαδή για τους τίτλους της Βιοχάλκο, των Ελληνικών Πετρελαίων, της Ελλάκτωρ αλλά και της ΕΧΑΕ, του Μυτιληναίου και της Jumbo. Η διόρθωση αυτή, πάντως, δεν έχει προκαλέσει καμία ανησυχία σε όσους εδώ και καιρό εμπιστεύονται τα συγκεκριμένα χαρτιά, ενίοτε δε μπορεί να λειτουργεί και ως εφαλτήριο νέων τοποθετήσεων.

• Πιέστηκαν μέσα στην εβδομάδα, αλλά παραμένουν σε θετικό… «ισοζύγιο» οι τίτλοι της Τέρνα Ενεργειακή, της Motor Oil, της Frigoglass και της Intralot.

• Συνεχίζονται οι εκθέσεις-συστάσεις για μετοχές εισηγμένων. Αυτήν τη φορά η Alpha Finance δίνει νέα τιμή-στόχο για τον τίτλο της EXAE στα 4,4 ευρώ και για τη Eurobank Properties στα 5,4 ευρώ. Ενώ η Deutsche Bank δίνει σύσταση αγοράς (buy) για τον ΟΤΕ, αλλά, το σημαντικότερο, υπερδιπλασιάζει (!) την τιμή-στόχο στα 8,9 ευρώ. Τέλος, η IBG δίνει ομοίως σύσταση αγοράς (buy) για τον τίτλο της ΕΧΑΕ και παράλληλα αυξάνει την τιμή-στόχο στα 6,3 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ