Ανησυχώ πολύ για τις πράξεις βίας

// Τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουμε δει να εντατικοποιούνται τον τελευταίο καιρό θεωρείτε πως οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πλέον είμαστε ενώπιον μιας νέας γενιάς τρομοκρατών; Ή πρόκειται για παρακρατική λειτουργία; Φοβάστε μην ανοίξει ένας κύκλος αίματος;

– Καταδικάζω ρητά και απερίφραστα τα περιστατικά βίας, τα οποία πρέπει να μας ενώσουν. Πρέπει να ενώσουν όλες τις φωνές του Κοινοβουλίου, και τις επτά και τους ανεξάρτητους, για να πάρει το μήνυμα και το όργανο της ελληνικής Πολιτείας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια των πολιτών και τη δημόσια τάξη ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, με μια φωνή, δίνει αυτήν τη δημοκρατική εντολή.

Θέλω να τονίσω ότι κάθε άλλη πολιτική φράση που συνοδεύει την καταδίκη συγκροτεί αυτό το περίφημο «όμως», το «αλλά» που ακούμε εδώ και δεκαετίες όταν καταδικάζεται η τρομοκρατία ή οι πράξεις πολιτικής βίας.

Συγκροτεί με τη σειρά του μια ενοχική στάση, η οποία δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί μέτωπο κατά της τρομοκρατίας και της πολιτικής βίας, αλλά αντιθέτως διευκολύνει όλους όσοι θέλουν να περάσουν πλάγιο μήνυμα. Χρειαζόμαστε μια σαφή και απερίφραστη καταδίκη εναντίον όλων των ενεργειών που εμφανίζουν την πατρίδα μας σαν ξέφραγο αμπέλι.

Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και, παρ’ όλα τα προβλήματα που έχει αυτήν τη στιγμή, είναι στόχος όλων μας να τη βοηθήσουμε να τα ξεπεράσει και να γυρίσουμε σελίδα. Ανησυχώ πολύ για την κατάσταση όπως εξελίσσεται.


Σχολιάστε εδώ