Άλλοθι στην κυβέρνηση για σκληρότερα κατασταλτικά μέτρα

Επικίνδυνα φαινόμενα, που λειτουργούν ως άλλοθι για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων κατά του λαϊκού κινήματος, θεωρεί το ΚΚΕ τα τελευταία περιστατικά βίας, με κορυφαίο τους πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Αυτές οι ενέργειες, τονίζουν, δίνουν την ευκαιρία στους κυβερνώντες και γενικότερα στο σύστημα να προετοιμάσουν νέα αυταρχικά μέτρα στο όνομα της πάταξης της ανομίας και της απομόνωσης «των άκρων».

Είναι χαρακτηριστικό, λένε, ότι μόνο και μόνο το γεγονός ότι στη σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη συνδέθηκε το θέμα της βίας με το θέμα της οικονομίας, είναι κάτι που από μόνο του φτάνει να αποκαλύψει ότι ο πραγματικός στόχος τους είναι το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ, υπενθυμίζουν, επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον κομμάτων και προσώπων και ενέργειες όπως οι πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα καθημερινά προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι η επιστράτευση απʼ την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ της θεωρίας των «δύο άκρων» κινείται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, αφού επιχειρούν να εξισώσουν τις ενέργειες φασιστικών και άλλων αντιδραστικών μηχανισμών, που βγαίνουν από τα σπλάχνα του δικού τους συστήματος, με τους αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ κάλεσε ήδη την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έρευνες για την αποκάλυψη των κέντρων και των μηχανισμών που βρίσκονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις και να ενημερώσει τον λαό πού βρίσκονται οι έρευνες και γιατί δεν έχουν εξιχνιαστεί εγκλήματα όπως η δολοφονία των τριών εργαζομένων στη Μαρφίν, που αξιοποιήθηκαν για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του κινήματος.

«Ζούμε σε ένα σύστημα και σε μια περίοδο που έχουν κάθε συμφέρον να μπει ο λαός στον γύψο» είπε χαρακτηριστικά η Αλ. Παπαρήγα, υπενθυμίζοντας ότι μετά τα τραγικά θύματα της Μαρφίν οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν ήταν λιγότερο μαζικές, γιατί φοβήθηκε ο κόσμος. Οι δηλώσεις, είπε, ότι καίγεται η Αθήνα εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και η αντίσταση των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, όμως, κάνουν λόγο για ανούσια δικομματικού τύπου αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβει την ανάγκη ο λαός οργανωμένος και συσπειρωμένος να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα και το σύστημα που τα γεννά.

Πρόκειται, λένε, για μια αστεία αντιπαράθεση, που καταλήγει στο να είναι και αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη, αφού καθημερινά έχουμε τυποποιημένες ανακοινώσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπηρετείται η δικομματική αντιπαράθεση, όπως την γνωρίσαμε στο παρελθόν ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, τονίζουν, προσέχουμε πάρα πολύ τις ανακοινώσεις μας και τις τοποθετήσεις μας, για να μην επιτρέπουμε η αντιπαράθεση να πάρει ένα γελοίο χαρακτήρα. Υπενθυμίζουν την αντίστοιχη αντιπαράθεση στο παρελθόν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η οποία δημιουργούσε την εντύπωση ότι υπήρχε μεγάλη προγραμματική διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε.

Η αντιπαράθεση, υπογραμμίζουν στον Περισσό, πρέπει να είναι σφοδρή, αλλά να αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, την πολιτική πρόταση του κάθε κόμματος, και όχι να είναι σφοδρή λεκτικά, όπως γίνεται μέσα στη Βουλή, όπου η κατάσταση, όπως είπε η Αλ. Παπαρήγα, είναι πλέον «αηδιαστική».


Σχολιάστε εδώ