749, 974, 1.246 οι λογαριασμοί-κλειδιά

o Το ένα είναι οι αδιαμφισβήτητες και μάλιστα τεράστιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου, που ως υπουργός Οικονομικών παρέλαβε -παραμένει άγνωστο το πότε και το πώς- το περιβόητο CD και από τότε κανένα στοιχείο δεν υπάρχει για τη διαδρομή του, από ποια χέρια πέρασε, ποιος σήμερα το έχει και το μοναδικό ίχνος του -και αυτό παραποιημένο- είναι τα στικάκια που αναπαρήγαγε (άγνωστο πόσα) ο αρχικός παραλήπτης του, ο κ. Παπακωνσταντίνου.

o Το δεύτερο δεδομένο είναι ο ΥΠΟΠΤΟΣ (είναι ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός) ρόλος του πρώην Εισαγγελέα και πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στη κρίσιμη περίοδο, κ. Ιωάννη Διώτη. Είναι απίστευτη για έναν εισαγγελικό λειτουργό η καταπάτηση ακόμη και της στοιχειώδους διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος για τη διακίνηση ενός εγγράφου και αντικειμένου που περιέρχεται σε κρατική υπηρεσία και μάλιστα στον επικεφαλής της. Από εκεί και πέρα η λίστα θάβεται, αφού προηγουμένως έγινε… μαρουλόφυλλα, όπως χαρακτηριστικά, από το βήμα της Βουλής, κατάγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, φωτογραφίζοντας ευθέως ως… δράστη τον κ. Διώτη. Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων, στο διήμερο 8 και 9 Ιουλίου, όταν πλέον το στικάκι βρισκόταν στα χέρια του Διώτη, έγινε μεταγραφή και προφανώς παρήχθησαν τα μαρουλόφυλλα. Για ποιο λόγο έγινε η μεταγραφή, ο Διώτης δεν έδωσε καμία εξήγηση.

o Υπάρχει όμως και τρίτο δεδομένο, το γεγονός ότι, με όλους τους φακούς να έχουν επικεντρωθεί στη διαχείριση της λίστας, κανείς δεν ασχολείται με την ουσία της, τους θησαυρούς που κρύβονται πίσω από τα ονόματα που φέρονται ως καταθέτες στην Ελβετία, στην τράπεζα HSBC.

Και εδώ υπάρχει μεγάλο πανηγύρι εμπλεκομένων, που κάνουν το παν για να μην ανοίξουν οι φάκελοι που περιέχονται στο CD και ο καθένας αποτελεί το πλήρες αρχείο του κάθε λογαριασμού: στοιχεία προέλευσης των χρημάτων, ποιος έκανε την κάθε κατάθεση και πότε κ.λπ.

Πρώτο κλειδί ο λογαριασμός 974

Από τους 2.062 λογαριασμούς, πέντε έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, υποστηρίζουν εκείνοι που ήδη έχουν… γεύση του περιεχομένου της λίστας.

Στην πρώτη θέση είναι ο υπ’ αριθμ. 974 λογαριασμός στο όνομα PANTELI MARIA. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσόν που αναφέρεται σ’ αυτόν ανέρχεται σε 550.000.000 ευρώ. Λέγεται ότι πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους, μεταξύ των οποίων είναι και κάποια βαριά ονόματα πολιτικών.

Η κυρία Παντελή, που μετά την παραλαβή της λίστας μετακόμισε στη Μασσαλία, δεν είναι τέτοιας οικονομικής επιφάνειας που να δικαιολογεί κατάθεση 550 εκατ. ευρώ.

Κλειδί και ο 749

Οι φακοί πέφτουν και στον λογαριασμό με αριθμό 749, που ανήκει στον MIONIS SAMPY (SABBY) (SABY). Επίμονες είναι οι πληροφορίες ότι και αυτός ο λογαριασμός κρύβει πολλά και από πλευράς ύψους καταθέσεων, αλλά και των πραγματικών καταθετών.

Και ο Μαργέλλος

Στον χορό της λίστας μετέχει και ο παλιός μας γνώριμος, από την εποχή του «βρώμικου ’89», ο κ. Μαργέλλος, με αριθμό λογαριασμού 1.246 και με στοιχεία: THOMAS MARIELLE – EMPLOYED CHEZ BLAK & DECKERR A ATHENES. Θυμίζουμε ότι το ’89 είχε τότε μεγάλη εμπλοκή με το καλαμπόκι και την τότε κρατική εταιρεία-δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, την ITCO, ιστορία που οδήγησε στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου διευθυντικά στελέχη εκείνης της εταιρείας και είχε παραπεμφθεί ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Αθανασόπουλος, που προσφέρθηκε (κακώς) να αναλάβει τις αμαρτίες ΑΛΛΟΥ. Τότε πάρα πολλά δημοσιεύματα είχαν ασχοληθεί με τις στενές σχέσεις των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου (Γιώργου και Νίκου) με τον Μαργέλλο.

Παρών και ο Μπόμπολας

Οι φακοί πέφτουν και στους λογαριασμούς της οικογένειας Μπόμπολα. Υπάρχουν πέντε λογαριασμοί. Ο υπ’ αριθμ. 959 στο όνομα BOBOLAS (BOMBOLAS) FOTIOS, o 960 στο όνομα του πατέρα Γεωργίου, ο 990 στο όνομα BOBOLA ANNA, ο 991 στο όνομα BOBOLAS LEONIDAS και ο 992 στο όνομα BOBOLA MARIA.

Υπάρχουν στο «πόθεν έσχες»;

Ένα από τα θέματα που θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο της έρευνας του ΣΔΟΕ είναι αν τα χρήματα που έχουν βγάλει έξω οι 2.062 της λίστας έχουν δηλωθεί. Δεν αρκεί, λένε, αυτό που ισχυρίσθηκαν οι ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, ότι τα ποσά που αναφέρονται στους λογαριασμούς τους στην τράπεζα HSBC προέρχονται από νόμιμα αποκτηθέντα εισοδήματα, πρέπει να έχουν καταγραφεί και στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Λογαριασμός 6 ωρών…

Αντικείμενο επίσης έρευνας είναι και ο λογαριασμός που άνοιξαν οι ξαδέλφες και ο οποίος λειτούργησε για μόλις 6 ώρες και μετά έκλεισε, όπως αποκαλύφθηκε. Αυτό που θα αναζητήσει ο έλεγχος είναι τι χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό σε αυτές τις 6 ώρες και για ποια αιτία και μετά, που βγήκαν, πού πήγαν. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, η εμπειρία δείχνει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπαίνουν κάποια χρήματα για να «ξεπλυθούν» και μετά εξέρχονται νομιμοποιημένα. Δεν ισχυρίζεται, βέβαια, κανείς ότι σίγουρα ισχύει κάτι τέτοιο για τον εν λόγω λογαριασμό της λίστας.

Τι ξέρει;

Από διάφορες πλευρές έχει λεχθεί ότι στη διακίνηση του CD πήρε μέρος και ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης, ο οποίος μάλιστα είχε συμμετάσχει στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ, για το θέμα της λίστας. Ίσως να είναι χρήσιμη πηγή για την αποκάλυψη όλης αυτής της άθλιας και πρωτοφανούς επιχείρησης συγκάλυψης, που η δράση της έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι ο πρέσβης κ. Κλης, που έχει γραφτεί ότι αυτός μετέφερε το CD από το Παρίσι, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του το διέψευσε, τονίζοντας ότι στη Γαλλία παρέμεινε ως πρέσβης μέχρι το 2002 και ξαναπήγε το 2008 για να συμμετάσχει σε διακυβερνητική διάσκεψη. Σημειώνουμε ότι ο κ. Κλης τοποθετήθηκε στο Παρίσι από τον τότε υπουργό Εξωτερικών κ. Πάγκαλο. Να προσθέσουμε ακόμη ότι ο θείος του, Τάκης Κλης, ήταν βουλευτής Έβρου και καταγόταν από την Πύλο.


Σχολιάστε εδώ