Φοβάται παραπομπή ο Παπανδρέου

Σε όλα σχεδόν τα κόμματα, πλην ΠΑΣΟΚ εννοείται, διαμορφώνεται κλίμα παραπομπής κι ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών προσανατολίζεται στο να υπερψηφίσει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να δήλωσε ότι είναι τιμή του ότι τον στοχοποιούν Ακροδεξιοί, οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα έχει θορυβηθεί με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Ότι λόγω του κλίματος που έχει καλλιεργηθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν αποκλείεται οι βουλευτές να υποκύψουν τελικά στις πιέσεις της κοινωνίας. Παράλληλα, θεωρεί ότι μπορεί να «θυσιασθεί» εκείνος για να τη γλιτώσουν κάποιοι άλλοι. Ενδεικτικό της μεγάλης ανησυχίας του είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο κ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε σε κομματική σύσκεψη (συνεδρίαση ΚΟΕΣ), ενώ είχε συνάντηση 45 λεπτών με τον κ. Βενιζέλο. Βασικό, αν όχι αποκλειστικό, θέμα συζήτησης ήταν η τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των Προανακριτικών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει έρθει σε επαφή και με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει ότι δεν θα παραπεμφθεί. Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά και δεν διαψεύσθηκαν από καμιά πλευρά, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο ποια ακριβώς ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου. Το γεγονός πάντως ότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ο Γ. Παπανδρέου κάτι λέει…

Όπως προαναφέραμε, σε όλα σχεδόν τα κόμματα επικρατεί… κλίμα παραπομπής και απομένει να φανεί πόσοι ακόμη βουλευτές θα προστεθούν κατά την ψηφοφορία στους 33 που συνυπέγραψαν τη σχετική πρόταση. Το γεγονός ότι η ψηφοφορία είναι μυστική δίνει τη δυνατότητα σε όλους να κινηθούν κατά βούληση, γνωρίζοντας μάλιστα ότι από μια ενδεχόμενη παραπομπή του κ. Παπανδρέου δεν θα απειληθεί η σταθερότητα και η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού. Στη Νέα Δημοκρατία είναι αρκετοί οι βουλευτές, απροσδιόριστος ακόμη ο αριθμός καθόσον ορισμένοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν ανοιχτά, που όχι μόνον εμφανίζονται θετικοί, αλλά επισημαίνουν κιόλας την ανάγκη να παραπεμφθεί ο πρώην πρωθυπουργός για να ικανοποιηθεί και το… λαϊκό αίσθημα! Άλλοι πάλι βουλευτές, που διαφωνούν με την απόφαση του κ. Σαμαρά να στηρίξει τον κ. Βενιζέλο, είναι πολύ πιθανό να εκτονώσουν την οργή τους στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου. Ανάλογο είναι το κλίμα και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά μέλη της οποίας είχαν υποστηρίξει ότι στην πρόταση του κόμματος έπρεπε να περιληφθεί και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού. Υπάρχει, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, κύμα βουλευτών που από αντίδραση θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του πρώην πρωθυπουργού. Μεταξύ αυτών και ορισμένοι ΠΑΣΟΚογενείς (π.χ. Αλ. Μητρόπουλος). Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων τους προσφέρει τη μεγάλη ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσφορία τους.


Σχολιάστε εδώ