Παγίδα το στικάκι, με στόχο την ανατροπή Βενιζέλου

Μεθοδεύθηκε κατά τέτοιον τρόπο η αλλοίωσή της και εν συνεχεία η διαρροή της, προκειμένου να πληγεί πολιτικά και υπό το βάρος των αντιδράσεων, εντός και εκτός κόμματος, να εξαναγκαστεί σε παραίτηση από την αρχηγία και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τον διάδοχό του.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό το «σκοτεινό σχέδιο» φαίνεται να διαδραμάτισε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων, η αναπαραγωγή (και η διαρροή;) του στικ με τα ονόματα των ελλήνων μεγαλοκαταθετών έγινε τη χρονική περίοδο που το συγκεκριμένο αρχείο βρισκόταν στα χέρια του. Ο κ. Διώτης έχει κληθεί να δώσει αύριο εξηγήσεις για το γεγονός αυτό στους Εισαγγελείς, την ίδια ώρα που πυκνώνουν τα σενάρια και οι εικασίες σχετικά με το ποιον εξυπηρετούσε και σε συνεννόηση με ποιους ενήργησε.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων κομμάτων, υπογραμμίζουν τις στενές σχέσεις που διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια ο κ. Διώτης με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συνεργάστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με βάση αυτό το σενάριο, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι, αν ο κ. Βενιζέλος υποχρεωνόταν να παραιτηθεί υπό το βάρος των υποτιθέμενων αποκαλύψεων, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ήταν ο επικρατέστερος διάδοχος. Κι αυτό γιατί όλοι οι άλλοι… υποψήφιοι είτε έχουν περιθωριοποιηθεί (Διαμαντοπούλου) είτε βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος). Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν τις διαχρονικά καλές σχέσεις του κ. Χρυσοχοΐδη με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι ο κ. Διώτης είχε καλύτερο «δίαυλο επικοινωνίας» με τη βρετανική Ιντέλιτζενς Σέρβις. Από στοιχεία και ενδείξεις, από την εποχή της σύλληψης των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη, στην όλη υπόθεση είναι πολύ πιθανή η ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Διώτη, όπου ο δεύτερος του παρέδωσε το στικάκι, διήρκεσε μόλις 5 λεπτά, χωρίς περισσότερες πληροφορίες ή εξηγήσεις εκ μέρους του. Τα παραπάνω εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε κλειστή σύσκεψη με βουλευτές του κόμματος που έγινε την Τετάρτη. Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την απόφαση του βουλευτή Χρ. Αηδόνη να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή αποσκοπούσε στο να ακυρώσει επικοινωνιακά το γεγονός της «επιστροφής» του Κ. Σκανδαλίδη. Εντάσσουν, μάλιστα, την κίνηση του βουλευτή σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο, με στόχο να βρίσκεται σε μόνιμη βάση σε καθεστώς ομηρίας ο κ. Βενιζέλος και να μην ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ